Már milliók látták Az interjút

The Interview
New York, 2014. december 18. A The Interview című amerikai film plakátja a New York-i Regal Színház falán 2014. december 18-án. A Sony Pictures amerikai filmvállalat úgy döntött, nem mutatja be az észak-koreai vezető megölésére szőtt összeesküvésről szóló vígjátékot, mert hackerek december 16-án támadással fenyegették meg azokat az amerikai mozikat, amelyek műsorukra tűzik a filmet. (MTI/EPA/Justin Lane)
Vágólapra másolva!
Két nap alatt több mint kétmillió néző töltötte le a Kim Dzsong Un elleni merényletről szóló amerikai vígjátékot: Az interjú online verziója 15 millió dollárt hozott a Sonynak, moziban viszont jóval kevesebben látták.
Vágólapra másolva!

A Sony eddigi legnézettebb online filmje lett Az iInterjú. Az észak-koreai diktátor meggyilkolásával viccelődő vígjáték december 24-én jelent meg, és két nap alatt 2,5 millió néző töltötte le a produkciót, ami így több mint 15 millió dolláros bevételt hozott a vállalatnak.

Hackerek a Sony ellen

A produkciót korábban szerették volna bemutatni, de a film híre felbőszítette Észak-Korea vezetését: a bemutató híre után a Béke Őrzői nevű hackercsoport támadások sorozatát indította a mamutcég ellen, aminek során bizalmas információkat - forgatókönyveket, stáblistákat, belső e-maileket - szereztek meg.

Phenjan ugyan tagadja, hogy köze lenne az akcióhoz, de az FBI biztos benne, hogy a kommunista kormány áll a hackertámadás mögött

Az interjú című amerikai film plakátja a New York-i Regal Színház falán. A Sony a hackertámadások és fenyegetések ellenére is bemutatta vígjátékát Forrás: MTI/EPA/Justin Lane

Visszavonták, majd bemutatták

Az ellopott adatok és az amerikai forgalmazókat érő fenyegetések miatt a Sony először elállt a film vetítésétől, karácsonykor viszont nyilvánosan és online is bemutatta Az interjút, amit VOD-formátumban már 6 dollárért meg lehet nézni a neten, írja honlapján a Reuters.

A mozikban játszott verzió alig 3 millió dolláros bevételt jelentett a Sonynak, talán az ünnepi időzítés miatt, vagy, mert az amerikai nézők komolyan vették a moziknak címzett fenyegető üzeneteket.

Sorban állnak a nézők a Los Angeles-i Silent Filmszínháznál, miután a Sony Pictures mégis hozzájárult a botrányfilm korlátozott forgalmazásához Forrás: MTI/AP/Richard Vogel

Celebek ölnék meg Kim Dzsong Unt

A film története szerint két amerikai műsorvezető (Seth Rogers és James Franco) utazik Észak-Koreába, hogy interjút készítsen Kim Dzsong Unnal. A CIA él az alkalommal, és megpróbálja beszervezni a celebeket, hogy végezzenek a diktátorral.