"Megnevetetett és megríkatott minket" - sokkolta Hollywoodot Robin Williams halálhíre

Dr. Life, Robin Williams
Vágólapra másolva!
Megdöbbenve fogadta Hollywood Robin Williams halálhírét. Kollégái, tisztelői fájdalommal emlékeztek a barátra, színésztársra, Barack Obama amerikai elnök a "maga nemében egyedülálló"-nak nevezte a 63 éves korában meghalt Oscar-díjas színészt. 
Vágólapra másolva!

"Volt katona, orvos, géniusz, pesztonka, államfő, professzor, Pán Péter és minden más" - emlékeztetett Williams szerepeire közleményében Barack Obama. "Földönkívüliként érkezett az életünkbe - de végül az emberi szellem minden elemét megérintette. Megnevettetett, megríkatott minket. Azoknak juttatott nagylelkűen és bőségesen mérhetetlen tehetségéből, akiknek a legnagyobb szükségük volt erre, köztük a külföldön szolgáló katonákkal" - írta Obama, aki családja nevében együttérzését fejezte ki Williams családjával, barátaival.

John Travolta (a Vén csontok-ban volt Williams partnere): "Sosem ismertem kedvesebb, ragyogóbb, figyelmesebb embert, mint Robin. Összehasonlíthatatlan az a művészi elkötelezettség, amivel felvidított és boldoggá tett minket. Mindannyiunkat szeretett és mi mind viszontszerettük. Mindig csak a legjobbat mondta mindenkiről és mind jobbak lettünk azáltal, hogy ismerhettük. Szeretlek, Robin!"

Robin Williams és John Tracvolta a Vén csontok című filmben - további képekért kattintson! Forrás: Fórum Hungary

Steve Martin: Nem is lehetnék jobban lesújtva a Robin Williams távozása okozta veszteség miatt - igazi ember, nagyszerű tehetség, színészkollega és őszinte lélek.

Kevin Spacey: Robin Williams megnevettette és elgondolkoztatta a világot. Mindig emlékezni fogok erre és tisztelni fogom érte. Nagyszerű ember, művész és barát. Mérhetetlenül fog hiányozni.

Danny DeVito (a Dögölj meg, Smaci!-ban rendezte Williamst): "Szomorú ebbe belegondolni. Nehéz egyáltalán megszólalni. Nehéz bármit is mondani. Nehéz elviselni. Minden, amire gondolni tudok az az, micsoda öröm volt vele lenni. Porig vagyok sújtva. (…) Összetört a szívem a hír hallatán."

Steven Spielberg (rendező, a Hook című filmben dolgoztak együtt): Robin nevettető szelleme szikrázó villámlás volt az égen és a nevetésünk volt a mennydörgés, ami éltette. Jó barát volt és nem tudom elhinni, hogy elment."

Steven Spielberg és Robin Williams a Hook forgatásán - további képekért kattintson! Forrás: UIP Dunafilm

Forest Whitaker (a Jó reggelt, Vietnam!-ban volt Williams partnere): "A világ ma egy különleges embert veszített el. Robin Williams megérintette a szívünket, nevetésre ingerelt, örömet szerzett, arra késztetett, hogy belegondoljunk a lehetetlenbe. Szerencsésnek érzem magam, amiért részese lehettem az általa létrehozott világnak. Jelenlétével örökre megváltoztatta ezt a világot."

Chevy Chase: Robin és én nagyon jó barátok voltunk és ugyanattól a kevéssé ismert betegségtől szenvedtünk, amit úgy hívnak, depresszió. Sosem gondoltam volna, hogy így vet véget a saját és a velünk közös életének. Isten áldja és isten áldjon minket is az ő egész életéért! Egyszerűen nem tudom elhinni. Túlcsordul bennem a gyász. Micsoda csodálatos férfi és micsoda elképesztő tehetség minden idők legfontosabb művészetében – a komédiában! Szerettem őt."

Sally Field (a Mrs. Doubtfire-ben volt Williams partnere): "Le vagyok sújtva és nagyon szomorú vagyok Robin miatt. A komédia világát is sajnálom a veszteség miatt és együttérzek a családjával. És persze Robin miatt vagyok a legszomorúbb. Mindig felvillanyozódott, amikor meg tudta nevettetni az embereket, és egész életében fáradhatatlanul ezt csinálta. Ő aztán volt valaki. Nem születik még egy ilyen."

Robin Williams és Sally Field a Mrs. Doubtfire című filmben - további képekért kattintson! Forrás: InterCom

Julianne Moore (az Áldatlan állapotban című filmben játszottak együtt): "Micsoda szörnyű veszteség. Robin Williams ragyogó tehetség és szeretetre méltó, kedves ember volt."

Nézzen Robin Williams-filmeket a TVGO-n!