Vágólapra másolva!
Mundruczó Kornél szerette volna Philip Seymour Hoffmant megszerezni a filmjébe, de nem sikerült. Kevin Spacey-vel is tárgyalt, Angelina Jolie-val és Clint Eastwooddal meg ebédelt. A filmrendező, aki 280 kutyával forgatott együtt, és Dire Straits-bootlegeket szeret nyomni, ha koca dj-skedik, a Playboynak mesélt érdekes dolgokat legutóbb. Kávézó óriáskutyával is lefotózták.
Vágólapra másolva!

Mundruczó Kornél nem a levegőbe beszél, ha azt mondja, nyitni akar a nagyközönség felé. A Playboynak adott interjúból például most az derült ki, hogy Philip Seymour Hoffmannal és Kevin Spacey-vel is tárgyalt annak idején, hogy szerepeljenek az egyik tervezett filmjében.

Philip Seymour Hoffman a Derült égből Polly című filmben Forrás: Origo

A rendező a 2010-es Szelíd teremtés óta többször hangsúlyozta, hogy elege lett a rétegfilmekből, ebben a szellemben dolgozta ki A repülő ember című filmtervét. Ebbe a filmbe hívta volna az idén februárban elhunyt Philip Seymour Hoffmant, csak aztán a beszélgetésen túl nem jutottak. Kár, pedig a titokzatos ázsiai intézetben folyó obskúrus kísérletekhez – ahol egy fiú repülni is megtanul - passzolt volna a fehérköpenyes, szemüveges Philip Seymour Hoffman alakja.

A repülő ember végül pénz híján nem valósult meg, helyette született meg a nyár elején bemutatott Fehér Isten, amelyben egy városi kutyafalka lázad fel a kegyetlen emberek ellen. Abban a jelenetben, ahol az orosz himnusz szólal meg, milyen zene lett volna, ha sikerül megszerezni a jogokat? A Csillagok háborúja híres főcímzenéje! Mundruczó szerette volna még a filmjébe a Like a Virgin-t is Madonnától, de azt sem adták.

A Fehér Isten-t már több mint harmincezren nézték meg a hazai mozikban, és elmondható, hogy Mundruczó minden tőle telhetőt megtett a siker érdekében. Nemcsak végignyilatkozta a teljes magyar sajtót az Aktívtól kezdve a Nők lapján át a Helyi Témáig, de most még abba is belement, hogy a Playboy egy kutyának öltözött emberrel kávézgatva fotózza le.

Mundruczó Kornél a Fehér Istenben Forrás: Origo

Mundruczóról az is kiderült most, hogy együtt ebédelt Angelina Jolie-val és Clint Eastwooddal egy cannes-i fogadáson. A beszélgetés nem volt túl mélyenszántó, amelyet a rendező idéz is az interjúban.

- Hello!
- Hello!
- Magyar filmesek vagyunk.
- Á, magyar filmesek vagytok!
- Ti amerikai filmesek vagytok?
(Udvarias nevetés)
- Én nem láttam a filmedet.
- Én sem láttam a filmedet.
- Lehet, hogy megnézem a filmedet.
- Lehet, hogy én is megnézem a tiédet.
- Jó.
- Jó.

Valószínűleg nem fog már nagy hollywoodi híresség szerepelni Mundruczó-filmben, a rendező letett erről, mert - ahogy fogalmazott - „vagy vagy te vagy felül és akkor te diktálsz, vagy alul vagy, de akkor jobb bele sem vágni az egészbe”. És azt is megtudtuk, miért csobogott a művér a Fehér Isten gyrosos jelenetében, amelybe Mundruczó egy grúz színész helyett ugrott be az utolsó pillanatban: „Ez az átka annak, ha te vagy a gonosz gyrosos és a film rendezője egy személyben. A szerepből nem láttam ki annyira, amennyire kellett volna, így csak utólag derült ki, hogy túl sok a vér az ablakon. Az utómunka során kellett számítógéppel visszavenni. Lehet, hogy ezért van viszonylag kevés gyrosos-filmrendező.”