Vágólapra másolva!
Jön a sötét humorú mentős történet a 90-es évek elejéről: ha premier előtt szeretnéd látni az Isteni műszakot, játssz velünk, hogy jegyet nyerhess az Origo Filmklubba.
Vágólapra másolva!

Ha nem is olyan pörgősen, mint vártuk, de szép lassan éledezik a magyar filmgyártás: Szász János A nagy füzet-e után újabb magyar film érkezik a mozikba. Az Isteni műszak ráadásul elsőfilmes rendező alkotása, Bodzsár Márké, aki korábban többek közt a remek Levegőt venni című kisfilmmel hívta fel magára a figyelmet. A film főhőse egy Milán nevű fiú, aki a balkáni háború idején dezertál a horvát hadseregből, és Magyarországra szökik. Itt mentőnek áll, és hamarosan megtanulja két dörzsöltebb kollégájától, hogy néha jövedelmező a betegeket nem megmenteni - ugyanis egy temetkezési vállalkozó jó pénzt fizet nekik a hozzá befutó halottak után.

Ötvös András, Rába Roland és Keresztes Tamás az Isteni műszakban Forrás: Origo

A naiv Milánt Ötvös András alakítja a filmben, kollégáit Keresztes Tamás és Rába Roland formálják meg. A temetkezési vállalkozó Zsótér Sándor, Milán Szarajevóban rekedt szerelme Stork Natasa. Kisebb szerepekben felbukkan a filmben többek közt Lázár Kati, Jordán Adél, Nagy Zsolt, Pálos Hanna és Orosz Ákos is.

Az Isteni műszak-ot alkotói fekete komédiaként definiálják, de mint a rendező még a forgatáson elmondta nekünk, a film hangulatában keveredik a humor és a drámaiság: "ebben a filmben egy jeleneten belül is könnyen átfordul valami drámából viccbe, és viszont. Direkt próbáltam olyan színészeket választani, akik ennek a kettősségét jól meg tudják teremteni. Minden figurának van legalább egy jellemvonása, amely komikussá vagy esendővé teszi, viszont a helyzetek, amelyekben mozognak, elég drámaiak".

* * *

Nyereményjátékunk lezárult, a helyes megfejtés a C) válasz volt:

Keresztes Tamás és Rába Roland is játszott már korábban Bodzsár Márk-rövidfilmben.

Gratulálunk minden helyes megfejtést beküldőnek! A következő szerencsés olvasóinkat szeretettel várjuk mozipartnerükkel együtt október 21-én hétfőn 20 órára a Lurdy Ház moziba.

Ács Donát, Apáti-Gárdonyi Edina, Bajusz János, Bánócky Kálmán, Bárdos Károly, Bendes Ágota, Benkő Zsolt, Burkus Bettina, Cipudisz Alexandra, Csapó Kálmán, Császár Kata, Dencs Ágnes, Dózsa Kamilla, Erdélyi Mihály, Fakhoury Petra, Fehér Attila, Felker Márton, Ferencné Pál, Ficze István, Fodor Roland, Für-Kovács Adrienn, Hajas Viola, Harangozó Krisztina, Homa Eszter, Horváth János, Horváth Péter, Jambrich Géza, Janech Gyula, Juhász Heléna, Kámán Előd, Kamen Zsófia, Kiss Judit, Kovács Péter, Kovlik Anna, Kövesdy Márton, Lázár Zsolt, Ligeti József, Luzsinszky Emőke, Máj Viktor, Maller Linda, Medvegy Andrea, Meszlényi Koppány, Molnár Zsolt, Nagy Bernadett, Nguyen Hieu, Novai Gergő, Novai György, Oravecz Tamás, Orsai Georgina, Ottucsák Kristóf, Paizs Györgyi, Pálos Júlia, Pekár T. Miklós, Pesznecker Péter, Pozsonyi Janka, Rabóczki Gergő, Rodé Iván, Sarusi-Kis Nóra, Sebestyén Kata, Steinbach Ágnes, Szabó János, Szandaváry Zsolt, Széll Ágnes, Szentesi Dávid, Szórádi B. Antal, Szűcs Noémi, Topolánszky Tamás, Tót Emese, Trapp Zsófia, Ujvári László, Unyi Ancsa, Varga Anita, Vég Zsuzsanna, Votyku Ágnes, Zolcsák Zsóka, Zsuppán Júlia

Amennyiben nem látod a nevedet a fenti listában, ne szomorkodj, még rengeteg alkalmad lesz az ingyen mozizásra!