Imádják Sandra Bullock mocskos száját

2013.07.01. 18:22

A premiert követő második héten is megőrizte elsőségét a Szörny Egyetem az amerikai mozipénztáraknál. A hétvégén 46,2 millió dollárral gyarapította bevételét, és immáron 171 millió dollárnál jár, nemzetközi jegyeladások tekintetében pedig már átlépte a 300 milliós határt. Ugyanennyi idő alatt a Szörny Rt. 255,87 millió dollárt szedett össze az Egyesült Államokban, ugyanakkor a Verdák csalódást keltő második része mindösszesen 117,2 millió dollárt termelt az első két hétvégéjén. Elégedettek lehetnek a Pixarnál, a Verdák 2-höz képest sokkal jobban sült el a Szörny Rt. folytatása.

Sandra Bullock és Melissa McCarthy a Női szervek című filmbenForrás: [origo]

A héten debütáló két film versenyét kiütéssel nyerte a Női szervek (The Heat, hazai premier: július 4.). A Sandra Bullock és Melissa McCarthy főszereplésével készült szabadszájú zsaru-vígjáték (cs) 40 millió dollárt zsebelt be, ezzel a dobogó második fokát foglalta el, és még a nézői reakciók is pozitívak: átlagosan 5 alára értékelték a filmet. A Női szervek két ellentétes személyiségű bűnüldöző nehézkes összerázkódását mutatja be vicces formában, és ahogy azt várni lehetett, a nők tették ki a mozilátogatók többségét (65%). A siker nagyságát jól jelzi, hogy a Női szervek minden idők legmagasabban nyitó Sandra Bullock-filmje, megelőzve A szív bajnokai-t, és a Nász-ajánlat-ot. Ha nyári látványosságról van szó, akkor Hollywood jellemzően a fiatal férfiak igényeihez próbálja igazítani a produkcióit, most azonban a Női szervek megmutatta, hogy még egy olyan, hagyományosan férfiak uralta műfaj, mint a zsaru-vígjáték is képes nagy számban megszólítani más demográfiai csoportokat. Csak kell hozzá két olyan húzónév, mint Sandra Bullock és Melissa McCarthy.

Channing Tatum és Jamie Foxx Az elnök végveszélyben című filmbenForrás: [origo]

A hét másik bemutatója, Az elnök végveszélyben (White House Down, hazai premier: augusztus 29.) alaposan leszerepelt a pénztáraknál, mindösszesen 25,7 millió dollárt kalapozott össze, és csupán a negyedik helyett tudta megszerezni a toplistán. A film becsült gyártási költsége 150 millió dollár, így már az is kétségessé vált, hogy legalább ezt az összeget vissza fogja-e tudni hozni Az elnök végveszélyben. Látott ennél már sokkal jobb napokat is Roland Emmerich (Függetlenség napja, Holnapután). Hiába játssza a filmben Jamie Foxx az amerikai elnököt, Channing Tatum pedig az akcióhőst, úgy néz ki, hogy az amerikai közönség egy éven belül kétszer már nem kíváncsi arra, hogy terroristák foglalják el a Fehér Házat. Pár hónapja ugyanis, ezt már egyszer végignézték a Támadás a Fehér Ház ellen című filmben, amely 30,37 millió dollárt termelt a nyitó hétvégéjén, ráadásul a gyártási költsége is csak 70 millió dollár volt az első elnökmentő akciónak. Az egyetlen reménysugár az lehet Az elnök végveszélyben számára, hogy a világ többi részén még nem mutatták be. Ha a nemzetközi bevételek biztatóan alakulnak, lehet még nyereséges a film.

A Z világháború második hete megy az amerikai mozikban, és a hétvégi 29,8 millió dolláros bevétel a harmadik hely megszerzésére volt elég. Országon belül 123,72 milliónál, világszinten pedig már 259 millió dollárnál jár a Brad Pitt főszereplésével készült zombifilm. Nagyot fordult a világ két hét alatt: most már azon sem fogunk meglepődni, ha a meglebegtetett folytatást hamarosan hivatalosan is bejelentik.

A tízes észak-amerikai toplista (zárójelben a hétvégi bevétel és az eddigi összbevétel millió dollárban):

1. Szörny Egyetem ($46,2/$171)
2. Női szervek ($40/$40)
3. Z világháború ($29,8/$123,72)
4. Az elnök végveszélyben ($25,7/$25,7)
5. Az acélember ($20,8/$248,7)
6. Itt a vége ($8,7/$74,7)
7. Szemfényvesztők ($5,5/$104,7)
8. Halálos iramban6 ($2,4/$233,3)
9. Sötétségben – Star Trek ($2/$220,5)
10. Gyakornokok ($1,4/$41,7)