Antal Nimród lerobbantja a füledet

2013.05.24. 15:57

Antal Nimród (Kontroll) biztos, hogy nem azért ment ki Hollywoodba, hogy koncertfilmet rendezzen a Metallicának, de az előzetes alapján ebbe a melóba is beleadott mindent. Nem elégedett meg a koncertfilmek szokásos felépítésével, a Metallica Through the Never 3D nem csak annyiból fog állni, hogy az elején felmegy a színpadra a zenekar, aztán a végén levonul, hanem leforgatott hozzá egy narratív szálat is, amely párhuzamosan fog folyni a koncerttel, és amelyben a Metallica egyik roadjának fontos feladatot kell végrehajtania a városban. Ennél többet nem árul el a kiadott sajtóanyag, az előzetesből látszik, hogy elég komoly balhékba fog keveredni a srác: előbb autóbalesetet, majd utcai lázadást kell túlélnie, később pedig mintha az apokalipszis egyik lovasa is üldözőbe venné. A fiatal roadot Dane DeHaan (Erő kronikája) alakítja, akinek a neve most még csak keveseknek mond bármit is, de ez jövőre meg fog változni, ugyanis ő fogja játszani Harry Osbornt a Pókember következő részében.


Meglepődnénk, ha ezek közül bármelyiket is látták volna Lars Ulrichék, de a Metallica Through the Never 3D messze nem az első zenés projektje Nimródnak. Több emlékezetes klipet rendezett már a Quimbynek, az Up zenekar Nap című számához pedig egy egészen ötletes földönkívüli támadást forgatott le a BME épülettömbjei között.

Az amerikai mozik szeptember végétől fogják vetíteni a filmet, magyarországi premierről egyelőre nincsenek információink. Simán el tudjuk képzelni, hogy a jövő évi Titanicra eljut, de a rendes moziforgalmazást sem tartjuk kizártnak. Bőven van annyi Metallica-rajongó az országban, hogy valaki fantáziát lásson a Metallica Through the Never 3D bemutatásában.

Nimródnak sok sikert kívánunk a filmhez, de nagyon várjuk már, hogy ismét saját anyagból dolgozzon: jöhetne a Paraffin című sci-fi, vagy a régóta emlegetett szarvasgomba-vadászatos történet.