Kínában leállították a Tarantino-film vetítéseit

django elszabadul, tarantino
Vágólapra másolva!
Technikai okokra hivatkozva a premier napján váratlanul levették a kínai mozik műsoráról Quentin Tarantino Django elszabadul című filmjét.
Vágólapra másolva!

A két Oscar-díjas véres western az első Tarantino-film, amelyet Kínában a mozik bemutatnak. A filmet forgalmazó Sony Pictures szerdán adott hírt arról, hogy a filmen a rendező beleegyezésével kisebb változtatásokat hajtottak végre, hogy a kínai cenzúra elfogadja.

Forrás: AFP
A Django elszabadul plakátja egy kínai házfalon

A premier napján azonban helyi bloggerek arról számoltak be, hogy röviddel a film vetítésének kezdete után kitessékelték a nézőket a mozikból "technikai okokra" hivatkozva. A kínai sajtó filmes forrásokra utalva azzal magyarázta a történteket, hogy olyan jelenetek maradhattak a filmben, amelyeket a helyi cenzúra nem fogadott el. A cenzorok sem a szexuálisan túlfűtött, sem a meztelenséget bemutató, sem az durván erőszakos részleteket nem engedélyezik. Ezeket rendszerint kivágják a Kínában forgalomba kerülő kópiákból, mielőtt a közönség elé kerülnének.

A Django elszabadul további sorsáról egyelőre sem a Sony Pictures, sem a kínai állami Rádió, Film- és Televízió Hivatal nem nyilatkozott.