Leszbikus beütés

Vágólapra másolva!
Vasember harmadszor is eljön, egy kamaszlány körül minden összeomlik, Rachel McAdams erotikus játszmába bonyolódik, Lasse Hallström duplán támad, kiderül az igazság a génmódosított élelmiszerekről, az oroszok egy erdőben botorkálnak a héten a mozikban.
Vágólapra másolva!

Vasember 3 / Iron Man 3 - 2013

Rendező: Shane Black (Durr, durr és csók)

Főszereplők: Robert Downey Jr., Gwyneth Paltrow, Ben Kingsley, Guy Pearce, Don Cheadle

Miről szól? Egy Mandarin nevű terrorista sorban robbantásokat hajt végre, és levegőbe röpíti Tony Stark otthonát is. A Vasember eltökéli, hogy kézre keríti a gonosztevőt.

* * *

Ködben / V tumane - 2012

Rendező: Szergej Loznyica (Blokád, My Joy)

Főszereplők: Vladimir Svirskiy, Vladislav Abashin, Sergei Kolesov, Nikita Peremotovs

Miről szól? 1942-ben vagyunk, a Szovjetunió német megszállása idején. Egy kisiklatott vonat ügyében többekkel együtt elfogják Sushenyát, de aztán őt nem végzik ki, hanem szabadon eresztik, ami szintén egyenlő a halálos ítélettel.

Mit mondunk még a filmről? A Ködben nem háborús thriller, hanem súlyos erkölcsi kérdéseket feltenni és megválaszolni próbáló erdőmélyi dráma, amelyből egyebek közt kiderül, hogy a katarzis a fegyverek közt olyan ritka vendég, hogy talán nem is létezik. Szergej Loznyica, az új orosz-fehérorosz sztárrendező fesztiválkedvenc filmje megérkezett a magyar művészmozikba. Olvasd el kritikánkat!

* * *

Ébredés / Broken - 2012

Rendező: Rufus Norris

Főszereplők: Tim Roth, Eloise Laurence, Cillian Murphy

Miről szól? Skunk, a kiskamasz lány tanúja lesz, amint a szomszéd apuka súlyosan összeveri egy másik szomszédjukat, Ricket, a furcsa srácot, aki Skunk barátja. Ezután a kislány életében minden elkezd összezavarodni.

* * *

Gyilkos vágyak / Passion - 2012

Rendező: Brian De Palma (A sebhelyesarcú, Femme fatale)

Főszereplők: Rachel McAdams, Noomi Rapace

Miről szól? A Szerelmi bűnök című francia film remake-jében egy reklámcég vezetőjének és beosztottjának erotikus töltettől sem mentes hatalmi harca vadul el egyre jobban.

* * *

A hipnotizőr / Hypnotisören - 2012

Rendező: Lasse Hallström (Árvák hercege, Csokoládé)

Főszereplők: Tobias Zilliacus, Mikael Persbrandt, Lena Olin, Helena af Sandeberg

Miről szól? Miután egy ismeretlen gyilkos lemészárolta egy család nagy részét, az ügyben nyomozó detektív egy pszichiáter segítségét kéri, hogy hipnotizálja a túlélő fiút, hátha ez elvezet a gyilkoshoz.

* * *

Kísérleti egerek vagyunk? / Tous Cobayes? - 2012

Rendező: Jean-Paul Jaud (Vigyázet, ehető!)

Miről szól? A dokumentumfilm a genetikailag módosított élelmiszerek lehetséges veszélyeire hívja fel a figyelmet.

* * *

Menedék / Safe Haven

Rendező: Lasse Hallström (Árvák hercege, Csokoládé)

Főszereplők: Julianne Hough, Josh Duhamel

Miről szól? Egy titkokat rejtegető lány érkezik egy amerikai kisvárosba, ahol fokozatosan egyre közelebb kerül egy fiatal, özvegy apukához.