Vágólapra másolva!
A Napos oldalban az indulatait féken tartani képtelen Bradley Cooper tesz bájos kísérletet arra, hogy új életet kezdjen. Ha szeretnéd premier előtt látni David O. Russell filmjét, játssz velünk, hogy jegyet nyerhess az [origo] filmklub vetítésére.
Vágólapra másolva!

A 2010-es, két Oscar-díjat termelő The Fighter után David O. Russell most visszatért a könnyedebb műfajhoz, ami szintén jól áll neki: a Gyagyás család és a Multik haza! bizonyította a rendező dilis humorát. A Napos oldal ezekre annyiban hasonlít, hogy főhősei kissé kattantak, de inkább kedvesen, mint őrülten vicces.

Forrás: [origo]

A film főhőse Pat (Bradley Cooper), aki jó pár hónapot elmegyógyintézetben töltött, miután durván bántalmazta felesége szeretőjét. Amikor kiengedik, átmenetileg a szüleihez (Robert De Niro és Jacki Weaver) költözik, és miközben kétségbeesetten dolgozik azon, hogy visszaszerezze a feleségét, összeismerkedik a hozzá hasonlóan labilis és impulzív Tiffanyval (Jennifer Lawrence), aki szintén elveszítette a párját.

A Napos oldal Matthew Quick regényén alapul, és Russell korábban még sosem írt adaptációt, de ez a könyv személyesen érintette, mert a saját fiának is bipoláris zavara van, mint Cooper figurájának a filmben. Elsőként De Niro szerződött le a filmre, akinek szintén akadtak a családjában olyan esetek, amik miatt személyesen kötődött a történethez. Cooperért pedig De Niro lobbizott, aki dolgozott már vele a tavalyi Csúcshatás-ban. Lawrence-t választották ki utoljára, akit a rendező először túl fiatalnak tartott a szerepre, de mint mondja, a színésznő a meghallgatáson rögtön meggyőzte az "érzelmi érettségével, magabiztosságával és sebezhetőségével".

* * *

Nyereményjátékunk lezárult, a helyes megfejtés az A) válasz volt:

Bradley Cooper az Alias című tévésorozatban szerepelt, mielőtt befutott filmszínészként?

Gratulálunk minden helyes megfejtést beküldőnek! A következő szerencsés olvasóinkat szeretettel várjuk mozipartnerükkel együtt január 8-án kedden 19 órára a Mammut mozi 5-ös termébe.

Andrási Valéria, Avramucz Adrienn, Babó Gabriella, Badó Andrea, Bajtai András, Bárdos Kitti, Bogár Lívia, Bősze Beatrix, Czeiner Petra, Czekmeister Dóra, Csengey Enikő, Csonka Krisztina, Csotye Elvira, Dobai Dániel, Dorci Kámán, Dömötörné Dorkó Olga, Dudás Csilla, Farkas Tamás, Fekete Lara, Frindt Anna, Fülöp Éva, Gaál Klára, Gehl Zsuzsanna, Haskó Ottóné, Horváth Ákos, Horváth Virág Zoé, Horváth Zsolt, Juhász Ferencné, Juhász Róbert, Kallay Gábor, Kállay-Kisbán Kriszta, Kenyó Ildikó, Kerek Orsolya, Kerge Kitti, Kicsiny Zsóka, Kiss Nikolett, Kiss Orsi, Knipper Benjámin, Koplányi Zsófia, Kovács Józsefné, Kővári Enikő, Krajcsovics Zoltán, Krapecz Lilla, Láng Eszter, Maczák Andrea, Marinov Ferenc, Mayer Nikoletta, Medvegy Andrea, Mezei Marianna, Mikle Sándor, Monory Csaba, Nagy Ádám Ferenc, Nagy Adrienn, Nagy Balázs, Nagy Tünde, Pettermann Antal, Pocsai Sándor, Pokó Dóra, Rózsás Emilia, Saska Brigitta, Soós Eszter, Szabó Balázs, Szabó Ottilia, Szalka Szabolcs, Szegedi Botond, Szépvölgyi Ramóna, Tóth Attila, Tóth Edit, Tóth Hanna, Töttősi Annamária, Tucker Dávid, Valtz Enikő, Vass Katalin Réka, Werderics Barbara, Werk Zsuzsanna

Amennyiben nem látod a nevedet a fenti listában, ne szomorkodj, még rengeteg alkalmad lesz az ingyen mozizásra!