Az év hollywoodi szakításai

Vágólapra másolva!
Mint minden évnek, az ideinek is megvannak a maga nagy drámái. Szakítások, amik a derült égből jöttek. Válások hosszú, meghittnek tűnő házasságok végén. Traumák, amikről senki nem beszél, és amikről éppen ezért őrült találgatások kaptak szárnyra. És a híresen szép magyar lányok, akik idén meglepően nagy szerepet játszottak a hollywoodi szívháborúkban. Összeállítottuk az elmúlt év nagy szakításainak listáját.
Vágólapra másolva!

Danny DeVito és Rhea Perlman

Forrás: AFP

Még nincs minden veszve, de a jelenlegi állás szerint Danny DeVito és Rhea Perlman negyven év együttélés, és harminc év házasság után októberben külön költözött. Az ok: DeVito állandó flörtölése. Az amerikai közvélemény egy emberként hördült fel a hírre, és Michael Douglas - a házaspár közeli barátja - állítólag azonnal be is dobta magát, hogy megmentse a kapcsolatukat. A pletykák szerint - amik hitelességét sajnos nem volt módunkban leellenőrizni - megpróbálta ráébreszteni DeVitót, hogy Perlman tökéletes partner volt a számára, hiszen személyiségük pont kiegészíti egymást, és DeVito sosem tudná pótolni a hiányát. Úgy tűnik, az akció sikerrel járt, DeVito ugyanis decemberben már azt nyilatkozta: "Valójában még mindig együtt vagyunk, csak külön élünk." A szingli életformáról pedig azt mondta: "Ez nem olyasmi, amihez az ember hozzászokik." Szóval a legutóbbi információk szerint még dolgoznak az ügyön. Három felnőtt gyerekük van.

- - -

Selena Gomez és Justin Bieber

Forrás: AFP

Két tinitől igazán nem várhatja el az ember, hogy örökre együtt maradjanak, Justin Bieber és Selena Gomez szakítása mégis feldolgozhatatlan traumának tűnik a bulvársajtó tükrében. Bár ha jobban belegondolunk, a sztori megemészthetetlen eleme valószínűleg inkább az, hogy senki nem tud semmi biztosat arról, mi történt közöttük. Egy biztos: Palvin Barbara nevét még sosem írták le ilyen sűrűn az amerikai sajtóban, mint ennek az ügynek a kapcsán, noha több, mint valószínű, hogy nem ő volt a szakítás oka (együtt dolgoztak egy Victoria's Secret show-ban, mindössze párszor találkoztak.) Bieber és Gomez meg majd biztosan talál magának új szerelmet, bár a paparazzik szorgos munkájának köszönhetően tudjuk, hogy egyelőre nem tudtak teljesen elszakadni egymástól, továbbra is találkozgatnak.

- - -

Tom Cruise és Katie Holmes

Forrás: AFP

Az év egyik legnagyobb bulvárszenzációja volt, hogy Tom Cruise-t az ötvenedik születésnapján lepte meg Holmes egy válókeresettel, gyakorlatilag abban a pillanatban, amint Cruise kitette a lábát az országból, hogy egy külföldi forgatásra utazzon. Mondanunk sem kell, hajmeresztő találgatásokkal volt tele a sajtó hetekig, de a valóságot senki sem tudja azóta sem. Így magunk dönthetjük el, volt-e egyáltalán közöttük valódi szerelem, vagy sem, szerződéses látszat-házasságról volt-e szó közöttük, vagy sem; casting során választotta-e ki a szcientológiai egyház Cruise számára Holmest, vagy sem; és a vallás állt-e közéjük, vagy sem. Ami tény: júniusi szakításuk óta egyikük sem jár senkivel, viszont mindkettejük karrierje magasan szárnyal. Cruise többet keresett idén, mint az utóbbi években bármikor, és bár legújabb filmjének (Jack Reacher) bemutatóját el kellett halasztani a connecticuti mészárlás miatt, de már útban van a következő nagy dobása, az Feledés is. Holmes pedig saját ruhamárkát hozott létre, és most divattervezőként ünneplik.

- - -

Johnny Depp és Vanessa Paradis

Forrás: AFP

Sokkal kisebb felhajtás közepette, mint Cruise és Holmes, egy másik hollywoodi álompár kapcsolata is tönkrement 14 év után. A csendesebb elválás oka valószínűleg az lehetett, hogy Depp és Paradis sosem szerettek beszélni a kapcsolatukról, még a vörös szőnyegen is két éve mutatkoztak utoljára együtt. Ezért is volt furcsa, amikor májusban, az Éjsötét árnyék című filmje premierjén Depp maga kommentálta a szakításukról szóló híreszteléseket: "A pletykák nem igazak. Abszolút nem igazak" - mondta. "Persze mindegy is, mit mondok, az emberek úgyis az ellenkezőjét fogják hinni. Nem tudom elégszer elmondani, hogy nem szakítottunk." Pár héttel később viszont már a sajtószóvivője jelentette be hivatalosan, hogy elválnak útjaik. Depp állítólag nagyvonalú, és mindenféle per nélkül felajánlotta vagyona felét, 150 millió dollárt Paradis-nak - aki mellesleg sosem volt a felesége. Mivel azonban a sajtó nem szereti az ilyen egyszerű ügyeket, rögtön szárnyra kapott a hír, hogy Depp egy volt partnernőjével, Amber Hearddel szűrte össze a levet, akiről addig úgy lehetett tudni, hogy leszbikus. Azonnal meg is jelentek tehát az ő szakításáról szóló cikkek is, melyben barátnőjét, Tasya van Ree-t búcsúztatták. A valóságról persze csak az érintetteknek lehet pontos képe, de mi gyanítjuk, hogy Heardöt és Deppet mindössze pár vörös szőnyeges együtt vonulás miatt boronálták össze.

- - -

Peter Facinelli és Jennie Garth

Forrás: AFP

Nem mintha két akkora sztárról lenne szó, akiknek minden rezdülését követjük, de mivel Jennie Garth a kilencvenes években családtagunkká vált a Beverly Hills 90210-ben, nehéz feldolgozni, hogy azóta három gyerekes, felnőtt nő vált belőle; Peter Facinelli pedig valószínűleg most van a csúcson az Alkonyat-sorozattal, egy bekezdést ők is megérdemelnek. 11 éve voltak együtt, és három kislányuk született. Márciusban jelentették be, hogy elválnak, és ez láthatóan Garthot viselte meg jobban. Még most sincs túl rajta (állítja ő maga), viszont lett egy pozitív hozadéka is a traumának: lefogyott, és jobban néz ki, mint a házasságuk utolsó pár évében. Az újrakezdéshez még el kell telnie kis időnek szerinte, de az újságok már összeboronálták a 90210 másik régi sztárjával, Luke Perry-vel. A valóságban azonban csak egy újabb produkcióra készülnek együtt. Facinelli viszont már egy 28 éves színésznővel, Jaimie Alexanderrel vigasztalódik.

- - -

Teresa Palmer és Scott Speedman

Forrás: AFP

Az ő szakításukról igazából csak azért számolunk be, mert Palmerről imádunk képeket mutogatni. De tulajdonképpen semmi különös nincs abban, hogy két szépreményű, de egyelőre csak C kategóriás hollywoodi sztárjelölt egy évig jár egymással, majd új partner után néz. Speedman állítólag már meg is találta a következőt Camille de Pazzis személyében, akivel együtt forgatott a Last Resort-ban. Jövőre majd az ő szakításukról adunk hírt. Palmerért szintén nem aggódunk.

- - -

Russell Brand és Barabás Nikolett

Forrás: AFP

Russell Brand életében vélhetően nem lesz nagy jelentősége, de a miénkben annál inkább, hiszen nem sok magyar lányt őrzünk az emlékezetünkben, aki valóban világsztárral kavart. Barabás Nikolettnek jutott a megtiszteltetés, hogy kivezesse Brandet a házassága kudarcából, és megvigasztalja Katy Perry-vel történt szakítása után. Pár hónap adatott meg neki, de mi ezt sem becsüljük le, sőt. Szép volt, Nikolett! Jöhet a következő.

- - -

Daniel Radcliffe és Rosie Coker

Forrás: AFP

Semmit sem vethetünk Coker kisasszony szemére: nem lehet könnyű együttélni egy kóros kishitűségben és enyhe alkoholizmusban szenvedő férfival. Nem árult el túl sok jót, amikor Radcliffe úgy nyilatkozott a szerelméről: "Rosie egy bájos, csodálatos, csodálatos lány, aki messze túl jó nekem. Folyamatosan az a szöveg jár a fejemben, hogy 'Basszus, nem is tudod, mi jutott neked.'" Vagy egy másik alkalommal így beszélt: "Nem vagyok egyszerű eset, nem könnyű szeretni engem. De Rosie szeret a furcsaságaimért, az esetlenségemért, és mindazért, amiért én utálom magam." Tegyük hozzá: Rosie Coker egy hivatásos "mindent elviselő", hiszen produkciós asszisztensként dolgozott a Harry Potter és a félvér herceg-ben, így ismerkedtek össze Radcliffe-fel. És mint tudjuk, ez nem az a munka, ahol az embernek túl nagy egója lehet. A szerelemnek most vége, Coker pedig kénytelen volt kiköltözni Radcliffe 4,3 millió dolláros New York-i luxuskérójából. Fiatalok még, túlélik.

- - -

Jonah Hill és Ali Hoffman

Forrás: AFP

Volt itt egy pár hónapos járás, de a lényeg nem ez, hanem Jonah Hill és a Hoffman-család megingathatatlanul szoros kapcsolata. Hillt állítólag maga Dustin Hoffmann fedezte fel egy gimis előadáson, amiben együtt játszott a fiával, Jackkel - azóta egyengette Hill hollywoodi karrierjét. Aztán idén - miután Hill ledobott magáról jópár kilót és kezdett egész férfi-formájúvá válni - még meg is hódította Hoffman lányát, Alexandrát (ismertebb nevét Alit), aki - tesszük hozzá csendesen - inkább úgy néz ki, mintha Meryl Streep negyedik lánya volna. A kapcsolatnak időközben vége szakadt, de azért Hill utána is együtt nyaralt a Hoffmann családdal Hawaii-on. Majd fogta magát, és visszaszedte a kilókat.

- - -

Russell Crowe és Danielle Spencer

Forrás: AFP

Nem hinnénk, hogy van olyan nő, aki irigyelte Danielle Spencert, amiért övé volt - legalább hivatalosan - a világ legbalhésabb pasija. Tudvalevő, hogy Crowe finoman szólva nem a hűség mintaszobra, és ha már az angol bulvár is csak a hatalmas egójáról cikkezik, akkor biztos baj van. A jelek szerint Crowe a Szigorúan bizalmas óta nem tudja feldolgozni, hogy sztár lett, és úgy gondolja, ennek minden percben meg kell nyilvánulnia. Az még csak egy dolog, hogy minden nővel kikezd, de ha valaki nem adja be a derekát, az nyilván azért van, mert "kurva". Dühkitörései ismeretesek, sem a magánszférájában, sem nyilvánosság előtt nem fogja vissza magát. Önimádata pedig odáig fajult, hogy múzeumot alapított saját életművének, és abban a templomban esküdött Spencerrel 2003-ban, amit erre az alkalomra emeltetett. A pár egyébként állítólag már három éve nem él együtt, de másfél éve biztosan: azóta ugyanis Crowe folyamatosan forgat, és egy New York-i luxushotel személyzetét boldogítja. Spencer eközben saját énekesnői karrierjén, és két fiuk nevelésén fáradozik Ausztráliában, és egy interjúban azt nyilatkozta: reménykedve néz elébe a jövő évnek.

- - -

Amy Poehler és Will Arnett

Forrás: AFP

Amerikát valósággal sokkolta a hír, hogy két kedvenc komikusuk 9 éves házassága véget ért, pedig semmi más nem történt, mint hogy két felnőtt ember rájött: már nem tudnak szerelmesen nézni egymásra. Nincs harag, és a válás csendben, barátságosan zajlott, mindkét fél ügyel arra, hogy két fiuk - Archie és Abel - ne érezzék meg túlságosan. Mivel nemcsak a magánéletben, de szakmailag is ezer szál kötötte őket össze (rendszeresen feltűntek egymás produkcióiban), a közönség ezen a fronton fogja leginkább érzékelni, hogy most már külön utakon járnak. De ez egy felnőtt sztori, egyszerűen nincs mit csámcsogni rajta.