Vágólapra másolva!
A Bourne-sorozat legújabb részében Jeremy Renner veszi át Matt Damontól a megtisztelő feladatot, hogy kétes erkölcsű CIA-emberek elől menekül. Ha szeretnéd premier előtt látni A Bourne hagyaték című filmet, játssz velünk, hogy jegyet nyerhess az [origo] filmklub vetítésére.
Vágólapra másolva!

A Bourne-sorozat Matt Damon és Paul Greengrass rendező nélkül, de a világ egyik legmenőbb színészével, és az első három filmet író Tony Gilroy (Michael Clayton, Kettős játék) rendezésében folytatódik. A Bourne hagyaték kitágítja a korábbi Bourne-univerzumot: kiderül, hogy több Jason Bourne-hoz hasonló ügynök is dolgozik a CIA irányítása alatt álló titkos programokban, köztük Aaron Cross, a genetikailag módosított szuperügynök. Az FBI nyomozást indít a program ügyében, amire a CIA problémamegoldójának az a válasza, hogy megpróbálja likvidáltatni az összes ügynököt, így Crossnak menekülnie kell.

Forrás: UIP

A főhőst A bombák földjén-ért és a Tolvajok városá-ért Oscarra jelölt Jeremy Renner alakítja, akit tavaly a Mission: Impossible 4-ben, idén pedig a Bosszúállók Sólyomszem-jeként is láthattunk. A nyomában lihegő csapatot Edward Norton vezényli, Rachel Weisz pedig az ügynökök DNS-ének manipulálásában részt vevő kutatóorvos, aki kénytelen Cross-szal együtt menekülni, amikor maga is nem kívánatos személlyé válik.

Tony Gilroy egy interjúban elmondta, hogy az egyik nagy különbség a ma divatos akciófilmek többsége és az ő Bourne-ja közt, hogy nála a néző mindig tudja, hogy hol van a térben, a kaotikus akciójelenetek közben is. Ő maga csak úgy hajlandó a Föld különböző pontjain játszódó jeleneteket írni, ha el is utazik a helyszínre, és onnan merít konkrét ötleteket. Ezt a korábbi Bourne-filmeknél is mindig megtette, most pedig a Fülöp-szigeteki Manilán töltött egy kis időt, ahol az új film egy része zajlik.

* * *

Nyereményjátékunk lezárult, a helyes megfejtés az B) válasz volt:

Sólyomszem eredeti neve Clint Barton.

Gratulálunk minden helyes megfejtést beküldőnek! A következő szerencsés olvasóinkat szeretettel várjuk mozipartnerükkel együtt szeptember 4-én kedden 19 órára a Cinema City MOM park mozi 3-as termébe.

Agócs Hajnalka, Aradiné Sereg Györgyi, Bagi Tibor, Balla Ágnes, Bényei Nikolett, Bolla Róbert, Borbély Szilárd, Czeglédi Roland, Czipóth Lukács, Csejtei Anett, Dobai Dániel, Dóczi Zoltán, Donkó Andrea, Dormán Katinka, Edelényi Béla, Farkas Zoltán, Ferenci Éva, Garai Róbert, Garai Zsuzsanna, Gazda Mihály, Hartványi András, Horn Gabriele, Horváth Gábor, Horváth Péter, Jávor Zsófia, Jeszenszki Lia, Jósvai Klára, Kanyári Eszter, Kardos József, Kelenföldi Vanda, Kiss Andrea, Kiss Péter, Kizman Antal, Komjáti Csaba, Konrád Tímea, Kovács Szilvia, Krisztina Sándor, Láng Benedek, Langó Károly, Langstadler Tamás, Laufer Péter, Ludasi Zsuzsanna, Majoros Szilvia, Marosvölgyi Péter, Menyhárt Lilla, Miksi Tamás, Milacski Zoltán Ádám, Molnár Barbara, Molnár Ferenc, Nagy Anikó Krisztina, Nátrán Péter, Oláh Viktor, Papp Krisztina, Papp Mátyás, Péterfai Erika, Plochmann Dorottya, Pónuzs Róbert Dániel, Répás Roland, Ribianszky Miklós, Sylvester Dávid, Szabó Miklósné, Szántó Borbála, Szecskó Zoltán, Szemes Adrián, Szentgyörgyi Rita, Szigl Mária, Szlávicsek Orsolya, Szlobodnyik Gábor, Szobonya Ágnes, Szőnyi Péter, Takács Adrienn, Téringer Zoltán, Tóth Anikó, Tóth Csaba Barnabás, Tóth Ilona, Tóth Lajosné, Tóth Zoltán, Török István Tamás, Trompos András, Vaniss Fanni, Varga Mátyás, Vertetits-Kozári Veronika, Ziegler András, Zsombor Cseh

Amennyiben nem látod a nevedet a fenti listában, ne búsulj, még rengeteg alkalmad lesz az ingyen mozizásra!