Csini Matt Damon új parókája

2012.08.01. 16:38

Megérkezett az első fotó Steven Soderbergh jelenleg forgó, Behind the Candelabra (A gyertyatartó mögött) című filmjéből, mely vélhetőleg a rendező utolsó projektje lesz a visszavonulása előtt. A film a maga korában hatalmas népszerűségnek örvendő, színpompás egyéniségű médiaszemélyiségről, Liberace-ről fog szólni. A fotón a főszereplőt megformáló Michael Douglast láthatjuk, valamint a nálánál 39 évvel fiatalabb titkos szerelmét, Scott Thorsont alakító Matt Damont. A film történetét Thorson könyve ispirálta, melyből Richard LaGravenese (A halászkirály legendája, A szív hídjai) írta a forgatókönyvet.

Forrás: HBO
Matt Damon és Michael Douglas a Behind the Candelabra forgatásán

Liberace igazán érdekes, sokszínű és fordulatokban bővelkedő életutat járt be, így látványos, szórakoztató film ígéretével kecsegtet a Behind the Candelabra, már csak a szokatlan szerepben feltűnő színészek miatt is.

Liberace karrierjét zongoristaként kezdte a negyvenes években. Tehetségére egyre inkább külsőségekkel is próbálta felhívni a figyelmet, védjegyévé vált a zongorán elhelyezett gyertyatartó, és látványos kosztümökbe öltözve igazi showműsorrá alakította előadásait. Az évek múlásával nagyobb népszerűségnek örvendett, kezdetben inkább az amerikai felső tízezer köreiben, majd később világszerte is ismertté vált. Az ötvenes évekre már befutott, közkedvelt jelenség volt, karrierje alakulásával azonban nem volt teljesen elégedett, így saját tévéshowba kezdett, mely The Liberace Show címen futott 1952 és 1969 között.

Részlet a The Liberace Show egyik utolsó adásából

A hetvenes-nyolcvanas években Las Vegas-i fellépéseivel sikert sikerre halmozott, és munkásságával a show-business emblematikus alakjává vált. 1985-ben HIV-pozitívként diagnosztizálták, két évvel később, 67 éves korában halt meg tüdőgyulladásban. Életét folyamatosan végigkísérték a homoszexualitását érintő pletykák, ő maga sosem ismerte el, hogy az lenne, sőt bírósághoz is fordult nemegyszer az ilyen jellegű vádak miatt. Soderbergh filmje vélhetőleg erre a témára is nagy mértékben fókuszál majd, a bemutatóra azonban még 2013-ig várni kell.