Van még olyan filmőrült, aki nem látta ezt?

Vágólapra másolva!
Aki még mindig nem látta Pálfi György Final Cut című, "újrahasznosított moziját", itt az ideje, hogy lecsapjon a lehetőségre. Játssz velünk, hogy jegyet nyerhess az [origo] filmklub vetítésére.
Vágólapra másolva!

Már a Filmszemle idején szóltunk, hogy Pálfi György Final Cut - Hölgyeim és Uraim című filmjét (kritika, interjú a rendezővel) minden filmrajongónak látnia kell. Azóta a Final Cut megjárta többek közt a cannes-i és a New York-i filmfesztivált, és az [origo] filmklubban is vetítettük, de akinek kimaradt, most pótolhatja.

A Final Cut különlegessége, hogy Pálfi egyetlen kockát sem forgatott hozzá, hanem a filmtörténet nagy klasszikusait és saját személyes kedvenceit hasznosította újra: vágói segítségével kb. 450 filmből állította össze a szerelmi történetet, amelyben így Sharon Stone-tól Törőcsik Mariig és az Avatar na'vijaitól Harrison Fordig több száz ismert sztár és filmhős játszik.

A film megnézése szórakoztató játék - közben megpróbálunk minél több részletet beazonosítani, és örülünk a kedvenceink felbukkanásának -, de el is gondolkodtatja az embert a hollywoodi történetmesélésnek, a vágásnak és a történetek befogadásának és értelmezésének a szabályszerűségein.

* * *

Nyereményjátékunk lezárult, nagyon köszönjük mindenkinek, aki megírta, hogy melyik filmen sírt utoljára! A következő szerencsés olvasóinkat szeretettel várjuk mozipartnerükkel együtt október 11-én csütörtökön 19 órára a Duna Plaza mozi 3-as termébe (1138 Budapest, Váci út 178.).

Ágoston Mirabella, Asbot András Gábor, Bankó Bence, Bognár Beatrix, Csécsi Dávid, Fekete Zsuzsa, Frank Gina, Godó Zsófia, Guba Imre, Hacker Balázs, Hámori Éva, Heitner Andrea, Horváth Bulcsu, Juhász Dávid, Kulin Ágnes, Litkei Ágnes, Lukács Orsolya, Németh Tibor, Parti Kata, Paulik Veronika, Petrik Zsófia, Piller Mónika, Pocza Ildikó, Riskó Zsolt, Sarah Altmann, Schmauder Tamás, Sipos Fanni, Szakony Kati, Szalay Tamás, Sziráki Margit, Tarr Bernadett, Toman Balázs, Tóth Barnabás, Tóth Hanna, Tóth István, Tucker Dávid, Udvarnoky Zsófia, Váradi Nikoletta, Varsányi Péter, Vég Zsuzsanna, Veszeli Eva, Votisky András

Szívünk szerint az összes játékost meghívtuk volna, de sajnos csak véges számú hely áll a rendelkezésünkre.