Vágólapra másolva!
Ha kíváncsi vagy rá, hogyan válik Shia LaBeoufból igazi férfi szűk két óra leforgása alatt, játssz velünk, hogy jegyet nyerhess a Fékezhetetlen című film premier előtti vetítésére az [origo] filmklubba.
Vágólapra másolva!

Az ausztrál John Hillcoat az elbénázott Az út után megint csinált egy a 2005-ös Ajánlat-hoz hasonlóan kemény, férfias filmet. A Fékezhetetlen ugyan nem western, de majdnem: az 1930-as években játszódik a keleti-parti Virginia államban. A film három testvér valós történetén alapul, ami alapján Nick Cave írta a forgatókönyvet, aki már többször dolgozott Hillcoattal - a rendező pályája Nick Cave and the Bad Seeds-klipekkel indult, és Cave írta az Ajánlat forgatókönyvét is.

Forrás: Fórum Hungary

A fivérek az alkoholtilalom idején alkoholelőállításból és kereskedelemből élnek, és mivel jók abban, amit csinálnak, időnként felbukkan valaki, aki részesedést szeretne az üzletből. Ilyen figura a nyugtalanító Rakes ügynök is, azonban hamar kiderül, hogy a fiúk nem fekszenek le senkinek és nem rezelnek be semmitől. A durva thriller egy csomó fantasztikus színésznek lehetőséget nyújt, hogy megvillantsa a legférfiasabb oldalát. A három fivért Shia LaBeouf, Tom Hardy és Jason Clarke alakítja, Rakes ügynök Guy Pearce kígyószerű alakításában elevenedik meg, és Gary Oldman is kapott egy kicsi, de pompás szerepet. Némi csajozás is van persze a filmben, de hiába dobja le a ruháit Jessica Chastain, a filmből nem ez fog megmaradni, hanem a döbbenetes erőszak.

Hillcoat egy interjúban őszintén elmesélte, hogy mi volt az első benyomása a Transformers-filmekkel sztárrá vált Shia LaBeoufról: "Amikor először találkoztam vele, nem bírt megülni a fenekén. Majd szétrobbant az energiától, és elege volt a blockbusterekből, amikben játszott. Azt hiszem, ha még egy zöld ernyőt meglátott volna, bekattan. Valami egészen másra vágyott, és tényleg emlékeztetett Jackre, a filmbeli figurájára." A rendező azt is bevallja, hogy ha nincs LaBeouf, valószínűleg nem tudta volna megcsinálni a filmet, amire sokáig senki nem akart pénzt adni: "Shiának köszönhetem. Ő szerződött le először a filmre, és aztán kitartott mellette. Nem adta fel, és ez meghatározó volt [a finanszírozás szempontjából]."

* * *

Nyereményjátékunk lezárult, a helyes megfejtés a B) válasz volt:

Shia LaBeouf a Hátsó ablak című Hitchcock-film modernizált változatában (Disturbia) játszott.

Gratulálunk minden helyes megfejtést beküldőnek! A következő szerencsés olvasóinkat szeretettel várjuk mozipartnerükkel együtt szeptember 11-én kedden 19 órára a Mammut mozi 9-es termébe.

Antal Kata, Arnold Fanni, Báródi Edit, Besze Csilla, Boros Ádám, Csiffári György, Deák Katalin, Ducsai Tünde, Élő Brigitta, Erős Zsuzsanna, Fáy Eszter, Fókás Lili, Földi-Kovács Béla, Golba Ádám, Hadi Gábor, Heiter László, Hímer Dávid, Hobok András, Horn Pál, Horváthné Nagy Emese, Jenei Sándor, Katona Anita, Kele Bettina, Kelemen Nóra, Kenyő László, Kéri Veronika, Kolbert Ádám, Korom Edit, Kósa András, Kovács Ákos, Kozma Gréta, Krajcsovics Emese, Krapecz Lilla, Kund Ákos Odrobina, Labundy Katalin, Lantos Róbert, Linter Bence, Lukács Ernő, Lukács Zsuzsa, Lux Judit, Makrai Éva, Márkó László, Mátyás Zsolt, Merkel Tamás, Mészáros János, Nagy Ákos, Nagy János Máté, Németh Zsolt, Pándi Júlia, Pető Lilla, Pocza Ildikó, Pokó Dóra, Potoczki Erika, Rácz Ferenc, Resch Marcell, Reszler Gergely, Schmauder Tamás, Schwarcz Károly, Siska Ildikó, Solti Attila, Somodi Milán, Somos Kató, Szabadi Anikó, Szabó Péter, Szigeti Edina, Szili András, Szőke Eszter, Szűcs Péter, Tóth Ilona, Török András, Tüske Tamás, Ujvári László, Varga Zoltán, Vass Zoltán, Veres Judit, Völler Viktória, Wallner Zsófia, Werderics Barbara, Zsombor László

Amennyiben nem látod a nevedet a fenti listában, ne búsulj, még rengeteg alkalmad lesz az ingyen mozizásra!