Ez melyik filmből van? - Huzella Júlia

Vágólapra másolva!
Sorozatunkban fiatal magyar színészek adnak elő részleteket ismert filmekből. Neked az a feladatod, hogy kitaláld, melyik filmről van szó. A helyes választ beküldők között nyereményeket sorsolunk ki, és nem utolsósorban bemutatunk egy sor figyelemre méltó ifjú tehetséget is. A hetedik részben a színművészetin frissen végzett Huzella Júlia egy megcsalt asszony kétségbeesett monológját adja elő. Ismerős valahonnan?
Vágólapra másolva!

Tizenkét fiatal magyar színészt kértünk meg arra, hogy kameránk előtt adjon elő egy-egy monológot egy-egy filmből, mintha színivizsgán vagy szereplőválogatáson lenne. A megfejtést - vagyis hogy eredetileg melyik filmben volt hallható a cikkünkben szereplő monológ - a következő rész megjelenéséig várjuk (a játék részletei és a múlt heti feladvány megfejtése a cikk alján találhatók).


Célunk nemcsak az, hogy játékra hívjunk minden filmőrültet, hanem az is, hogy bemutassunk figyelemreméltó, már végzett vagy még tanonc színészeket, akiknek tömegével készülő magyar film híján nincs lehetőségük a széles plénum előtt való bemutatkozásra. Részben ezt szeretnénk pótolni sorozatunkkal, ezért minden cikkünkben tíz kérdést is felteszünk annak a színésznek, aki vállalkozott rá, hogy a játék feladványát eljátssza.

Miket csináltál eddig?

Ötödik próbálkozásra vettek fel a főiskolára, előtte négy évig stúdióztam. Máté Gábor osztályába jártam, idén végeztem. Az elmúlt két évben több helyen is voltam színházi gyakorlaton: a Katonában, a Tünet Együttesnél, a TÁP Színházban, a Gólem Színházban, Győrben, és legutoljára a Koma társulattal dolgoztam együtt. Most egy kis szünettel fogom kezdeni a pályámat, mert babát várok októberre. Filmes tapasztalataim közül Reisz Gábor Valakinek a valamije című vizsgafilmjét említeném, és tavaly nyáron forgattam Mátyássy Áronnal az Átok című tévésorozatban, amiben én voltam az intrikus főnővér.

Fotó: Nagy Viktor Oszkár [origo]

Mondj három magyar filmrendezőt, akivel szívesen dolgoznál együtt!

Gothár Péter, Mundruczó Kornél és Hajdu Szabolcs.

Melyik filmet láttad a legtöbbször életedben?

Az egyik biztos a nagy gyerekkori kedvenc, A muzsika hangja, de a Brian életé-t és a Picasso kalandjai-t is több milliószor láttam.

Melyik filmen sírtál utoljára?

A legszebb dolog című francia filmen az elejétől a végéig sírtam. De az a téma ugye most speciális nekem. Mostanában sokat vagyok otthon, behozom az utóbbi évek lemaradását, ami a sorozatokat illeti: Grace kliniká-t, Így jártam anyátokkal-t és Született feleségek-et nézek. A Grace klinika majdnem minden részének a végén elsírom magam. Bár most tényleg nem mérvadó, hogy miken sírok, mert nemrég a Lambadá-n is elbőgtem magam.

Fotó: Nagy Viktor Oszkár [origo]

Nevezz meg egy jelenleg élő zsenit!

Jean-Pierre Jeunet-t mondanám hirtelen, de lehet, hogy aztán majd megbánom. Őt mindenesetre nagyon különlegesnek tartom, és minden tetszett, amit eddig láttam tőle.

Kibe szerettél bele legutóbb a filmvásznon?

Az Életrevalók című filmből a feka csávóba.

Anyukád szerint mit kéne csinálnod, ahelyett, amit csinálsz?

Nem szólt bele soha, nagyon támogató. Bár amikor a sikertelen felvételik egymást követték, nagyon kapacitáltak a szüleim, hogy menjek mégis inkább francia szakra.

Fotó: Nagy Viktor Oszkár [origo]

Van B terved arra, hogy ha a színészi karrier nem jönne össze?

Egyelőre az éneklés az, amivel még vannak terveim, de ettől eltekintve nincs. Néha kívánom, hogy bárcsak lenne valami, ami a színháztól, előadóművészettől távol áll, amihez lehetne nyúlni, vagy ami nagyon érdekel. De eddig nem találkoztam ilyennel.

Mostanában mire vagy nagyon rákattanva?

A sorozatokon kívül? A skandináv krimikre, minden mennyiségben. Teljesen be tud szippantani a számomra ismeretlen környezet, ami a hátborzongató történetet még izgalmasabbá teszi.

Melyik filmre vagy most a leginkább kíváncsi, és miért?

A Csak a szél-t még nem láttam. Nagyon érdekel, hogy hogyan dolgozta fel ezt a témát, és hogy valóban olyan nyers-e, mint amilyennek mondják.

- - -

Ha felismered, hogy melyik filmből származik a fenti jelenet, írd meg szeptember 19. éjfélig a film címét a [email protected] címre. A levél tárgya "Ez melyik filmből van? - Huzella Júlia" legyen.

A helyes megfejtést beküldők között megint egy Cowboyok és űrlények-es ébresztőórát sorsolunk ki, amiket a UIP Dunafilm ajánlott fel.

A játékban az [origo] Zrt. munkatársai nem vehetnek részt, a helyes választ és a nyertes nevét a sorozat következő részében olvashatod szeptember 20-án.

+ + +

Sorozatunk előző részében Rétfalvi Tamás a Becstelen brigantyk című 2009-es alkotás egyik jelenetét adta elő. A filmben ezt a monológot Christoph Waltz mondta Denis Ménochet-nek, a színész az alakításáért Oscar-díjat kapott. A szerencse Hársing Máté nevű kedves olvasónknak kedvezett, ő nyeri a Mission: Impossible 4-es kirakós játékot. Gratulálunk!

Nézd meg az eredeti jelenetet Christoph Waltz előadásában: