Sorban törlik az új Batman-film díszbemutatóit

Vágólapra másolva!
A coloradói mozis lövöldözés hatására sem Japánban, sem Mexikóban nem tartják meg A sötét lovag - Felemelkedés című új Batman-film ünnepélyes premierjét a forgalmazó Warner Bros döntésére. A főszereplő Christian Bale vasárnap azt nyilatkozta: nincsenek szavak, amelyek kifejezik az iszonyt, amit érez.
Vágólapra másolva!

Az új Batman-film két további premiereseményét mondta le a forgalmazó Warner Bros a péntek éjjeli coloradói mozis lövöldözés miatt- írja a brit BBC online oldala. A stáb tagjai nem mennek el a Japánban és Mexikóban tervezett piros szőnyeges eseményekre, "a coloradói tragikus események hatására". A Denverhez közeli Aurora városában egy 24 éves orvostanhallgató A sötét lovag - Felemelkedés péntek éjféli vetítése közben lövölödzni kezdett: 12-en meghaltak, több mint hetvenen pedig megsebesültek.

Forrás: AFP
A sötét lovag - Felemelkedés stábja a még megtartott hétfői New York-i premieren

A filmet gyártó hollywoodi studió úgy döntött: a film hétvégén produkált nézettségi adatait sem hozzák nyilvánosságra, annak ellenére, hogy a A sötét lovag - Felemelkedés az idei év egyik leginkább várt bemutatója.

Néhány órával a merénylet után a Warner Bros törölte a film párizsi ünnepélyes bemutatóját, amelyen a tervek szerint megjelent volna stáb több tagja, köztük a rendező Christopher Nolan és a főszereplő Christian Bale is. A Batmant játszó Bale vasárnap azt nyilatkozta: "Szavak nem fejezhetik ki az iszonyt, amit érzek".

Forrás: AFP

A bemutatók lemondása mellett a Warner Bros levette a A sötét lovag - Felemelkedés kópiáiról a Gengszterosztag című filmjének előzetesét, mert a Ryan Gosling, Sean Penn és Emma Stone főszereplésével készült alkotás egyik lövöldözős jelente nagyon hasonlít a coloradói mészárláshoz (2:02-nél az előzetesben). A Los Angeles Times vasárnap azt írta, hogy a studió fontolgatja a Gengszterosztag szeptemberi bemutatójának elhalasztását is, illetve kegyeleti okokból kivágnák a moziban játszódó lövöldözős jelenetet a filmből.