Angelina Jolie háborúzik, Juliette Binoche prostikkal barátkozik

Vágólapra másolva!
Angelina Jolie háborúzik, Nick Nolte fiai megküzdenek, Martin Scorsese a mozit ünnepli, Juliette Binoche prostikkal barátkozik, Steven Soderbergh összevereti fél Hollywoodot, a tinisrácok szuperképességekre tesznek szert, Nicolas Cage feje lángol, egy brit fickó csupa ideg a héten a mozikban.
Vágólapra másolva!

A vér és méz földje / In the Land of Blood and Honey - 2011

Rendező: Angelina Jolie

Főszereplők: Zana Marjanovic, Goran Kostic, Rade Serbedzija

Miről szól? Egy bosnyák lány és egy szerb fiú összejön a balkáni háború kitörése előtt. Később újra találkoznak egy táborban, ahol a lány fogoly, a fiú pedig fogva tartó.

Mit mond a rendező a filmről? Mintha nem is ő lenne Hollywood nagyasszonya, Angelina Jolie töredelmesen bevallotta, mennyire görcsölt azon, hogy filmje korrekt legyen, és hogy kiakadt azokon, akik szerb- és nőellenesnek tartják. A színésznőt a délszláv háborúban játszódó A vér és méz földje berlini bemutatója után faggattuk három másik újságíróval az elegáns Hotel Adlonban, ahol kiderült, Brad Pitt nem sokat szólt hozzá a forgatókönyvhöz, Jolie rengeteget tanult Jugoszláviáról, és hogy számára a hollywoodi csillogás annyit jelent, hogy apa és anya végre kiöltözhet és elmehet bulizni. Olvasd el Angelina Jolie-val készült interjúnkat!

* * *

A bűn hálójában / Haywire - 2011

Rendező: Steven Soderbergh (Ocean's Eleven, Fertőzés)

Főszereplők: Gina Carano, Michael Fassbender, Michael Douglas, Antonio Banderas, Ewan McGregor

Miről szól? Mallory hivatásos katona, akit megbízói átejtenek és az életére törnek. Menekülnie kell, de közben bosszút forral.

* * *

Az erő krónikája / Chronicle - 2012

Rendező: Josh Trank

Főszereplők: Dane DeHaan, Alex Russell, Michael B. Jordan

Miről szól? Három tinédzser egy éjszaka szuperképességekre tesz szert. Erejük egyre nő, de kiderül, hogy képességeik súlyos veszélyeket is magukban rejtenek.

* * *

A leleményes Hugo / Hugo - 2011

Rendező: Martin Scorsese (A tégla, Viharsziget)

Főszereplők: Asa Butterfield, Chloe Moretz, Ben Kingsley

Miről szól? Hugónak a kisfiúnak meghalnak a rokonai, ezért magányosan él egy párizsi pályaudvar rejtett szobájában. Életcélja, hogy megjavítsa a titokzatos, ember alakú gépet, amit az apja hagyott rá.

* * *

A szellemlovas 2 - A bosszú ereje / Ghost Rider: Spirit of Vengeance - 2011

Rendező: Mark Neveldine és Brian Taylor (Crank)

Főszereplők: Nicolas Cage, Violante Placido, Ciarán Hinds

Miről szól? Johnny Blaze Kelet-Európában rejtőzik, de új feladat vár rá: meg kell akadályoznia, hogy az ördög a saját kisfiát felhasználva testet öltsön.

* * *

Szex felsőfokon / Elles - 2011

Rendező: Malgorzata Sumowska (Boldog ember, 33 jelenet az életből)

Főszereplők: Juliette Binoche, Anais Demoustier, Joanna Kulig

Miről szól? Binoche egy újságírónőt alakít, aki cikket ír két diáklányról, akik prostitúcióból tartják el magukat. A lányok megismerése az újságírónőt is megváltoztatja.

* * *

Tirannoszaurusz / Tyrannosaur - 2011

Rendező: Paddy Considine

Főszereplők: Peter Mullan, Olivia Colman, Eddie Marsan

Miről szól? Az agresszív, önpusztító Joseph megismerkedik a vallásos Hannah-val, aki talán az utolsó esélye, hogy változtasson az életén.

* * *

Warrior - A végső menet / Warrior - 2011

Rendező: Gavin O'Connor (A zsaruk becsülete, Csoda a jégen)

Főszereplők: Joel Edgerton, Tom Hardy, Nick Nolte

Miről szól? Tommy (Hardy) az apja segítségével egy vegyes harcművészet bajnokságra készül, miközben fivére, Brendan (Edgerton) is visszatér a ringbe, hogy megmentse a családját az anyagi pusztulástól.