Ez a csaj leszakítja az arcodat

Vágólapra másolva!
Kilóg Steven Soderbergh durva akciómozija a berlini filmfesztivál kifinomult alkotásai közül. A bűn hálójában főszerepét játszó ex-harcművész színésznő olyan hihetően és elegánsan pürézi szét Hollywood számos menő férfisztárját - többek közt Michael Fassbendert és Ewan McGregort is -, hogy nem győzünk gyönyörködni.
Vágólapra másolva!

A bűn hálójában (Haywire) olyan film, ami egy "shit"-tel kezdődik, és egy "shit"-tel végződik, és a 93 perces játékidő felében nem beszélnek. Ilyenkor néhányan meghalnak, egy szarvast elgázolnak, van egy csomó verekedés meg egy női James Bondnak tűnő karakter. Utóbbit Gina Carano alakítja, aki ezzel a filmmel abszolút kedvencem lett: sosem láttam ilyen keményen és hitelesen verekedni nőt filmben.

Forrás: InterCom
Gina Carano A bűn hálójában című filmben


Carano arcát olyan sokszor mutatják akció közben is, hogy esélyes, nem használt sokszor dublőrt. Ezt sugallták az alkotók is a sajtótájékoztatón. Steven Soderbergh rendező (Erin Brockovich, Ocean's Eleven) például elmondta, hogy egyenesen az ex-harcművésznőre tervezte a filmet, ha nemet mondott volna, a film sem jött volna létre. A színésznő gyorsan be is jelentette a következő filmjét: In the Blood (Vérben) lesz a címe.

"Én voltam az egyetlen fickó a filmben, akit nem rúgott szét" - állapítja meg hálásan Antonio Banderas a berlini filmpremier utáni sajtótájékoztatón. Banderas amúgy nincs annyira jó színben. Bilifrizurája és garbója miatt engem végig Spockra emlékeztetett a Star Trek-ből, és valahogy a hangja is kopottas. De Gina Carano rúgásait legalább megúszta.

Forrás: InterCom
Antonio Banderas A bűn hálójában berlini sajtótájékoztatója előtt

Furcsa egy ilyen akciófilm a Berlinale politikai feszültségeket, etnikai problémákat és mély emberi drámákat felvonultató versenyfilmjei között. Gyanús is, hogy főleg a Michael Douglas, Antonio Banderas, Michael Fassbender, Ewan McGregor-sztárparádé miatt válogatták be. Nos, Soderbergh-nek ez voltaképpen mindegy: "A sok drámai film között legalább lazíthattok kicsit" - mondta az újságíróknak a teltházas és csudajó hangulatú sajtótájékoztatón.

Egy jó tanáccsal is szolgált a jelenlévőknek: "Soha ne rúgj be Matt Damonnal, mert amit mondasz neki, tuti továbbadja a sajtónak!" Hatalmas nevetés. A sztori előzménye, hogy Matt Damon elkotyogta egy újságírónak, hogy a rendező elárulta neki egy közös ivászatuk alkalmával, hogy nyugdíjba vonul. Ezután Soderbergh azt nyilatkozta Damonról a sajtónak, hogy olyan pletykás, mint egy 14 éves kislány. Mire Damon további interjúkban fellibbentette, hogy ő csak cselesen megjátszotta a részeget, hogy aztán így el tudja terjeszteni a hírt.

Forrás: InterCom
Steven Soderbergh A bűn hálójában berlini sajtótájékoztatóján

Mindebből annyi igaz - tette helyre a dolgokat Soderbergh a Berlinalén -, hogy egy kis szünetre van szüksége, mert a Mint a kámfor óta körülbelül kilenchavonta csinált egy filmet, ezért hamarosan valóban el fog tűnni egy időre.