Johnny Depp rákap a rumra, Csizmás Kandúr akcióba lép - premierek

Vágólapra másolva!
Johnny Depp Puerto Ricóban vedel, Richard Gere orosz gyilkos után nyomoz, Paul Giamatti egyik feleséget fogyasztja a másik után, Shrek macskahaverja önálló kalandra indul, Vincent Gallo némán menekül, a szerbek csak háborúznak a héten a mozikban.
Vágólapra másolva!

Rumnapló / The Rum Diary - 2011

Miről szól? Paul Kemp Puerto Rico fővárosába, San Juanba érkezik, hogy az egyik helyi lapnak írjon. Ismeretséget köt egy ingatlanspekulánssal, aki saját céljaira akarja felhasználni, persze nem ingyen.

Ki a rendező? Bruce Robinson, a kultstátusznak örvendő Mi ketten (Withnail & I) rendezője.

Kik a szereplők? Kempet Johnny Depp alakítja, az ingatlanos Aaron Eckhart, a menyasszonya Amber Heard. Kemp új főnöke Richard Jenkins, új haverja Michael Rispoli.

Kinek ajánljuk? Azoknak, akik kíváncsiak Deppre végre megint egy normális szerepben és/vagy szerették a Félelem és reszketés Las Vegasban-t.

Mit mondunk még a filmről? A Rumnapló-ban Johnny Depp még próbál határt szabni az ivásnak és az őrületnek, de már benne van a csírája a Félelem és reszketés Las Vegasban totál szétesett főhősének. Olvasd el kritikánkat a filmről!

* * *

Álcák csapdája / The Double - 2011

Miről szól? Egy Cassius nevű, halottnak hitt orosz bérgyilkos újra lecsap, ezért Paul Sheperdson nyugalmazott CIA-ügynök, aki egykor majdnem elkapta, kénytelen ismét a nyomába eredni. Segítőnek maga mellé kap egy fiatal FBI-ügynököt, aki Cassiusból írta a diplomamunkáját.

Ki a rendező? Michael Brandt, akinek ez az első rendezése, eddig forgatókönyvíró (Wanted, Börtönvonat Yumába) volt.

Kik a szereplők? Sheperdsont Richard Gere alakítja, a fiatal ügynök Topher Grace. Stephen Moyer (a True Blood Bill Comptonja) egy orosz bűnöző szerepében tűnik fel.

Kinek ajánljuk? Azoknak, akiket nem zavarnak az előre kitalálható (illetve az előzetesben lelőtt) csavarok.

* * *

Barney és a nők / Barney's Version - 2010

Miről szól? Barney Panofsky filmproducer visszatekint mozgalmas életére, három feleségére és a gyilkosságra, amit vagy elkövetett vagy nem.

Ki a rendező? Richard J. Lewis televíziós rendező adaptálta Mordecai Richler regényét.

Kik a szereplők? Barney-t Paul Giamatti formálja meg, feleségei sorjában: Rachelle Lefevre, Minnie Driver és Rosamund Pike. Barney apját Dustin Hoffman alakítja.

Kinek ajánljuk? Azoknak, akik egy néha vicces, néha megható, de nem túlságosan mély filmre vágynak.

* * *

Csizmás, a kandúr / Puss in Boots - 2011

Miről szól? A Shrek-filmekben megismert Csizmás Kandúr két társával nagy akcióra készül: meg akarja szerezni az aranytojást tojó ludat.

Ki a rendező? Chris Miller, aki a Harmadik Shrek-et is csinálta.

Kik a szereplők? A már ismert Csizmás Kandúr, valamint Tojás Tóbiás és Puha Pracli.

Kinek ajánljuk? Azoknak, akik elolvadnak az animált macskák cukiságától.

* * *

Ölésre ítélve / Essential Killing - 2010

Miről szól? Egy afgán harcos amerikai katonák fogságába esik, de egy baleset következtében sikerül megszöknie. A fagyos rengetegben, sérülten próbál elmenekülni üldözői elől.

Ki a rendező? Jerzy Skolimowski, aki többek közt A kiáltás-t, a Fel a kezekkel!-t és A nagy gázsi-t rendezte.

Kik a szereplők? A harcost Vincent Gallo (A barna nyúl, Tetro) alakítja. Emmanuelle Seigner (Keserű méz) egy gazdasszonyt játszik, aki megszánja a sebesültet.

Kinek ajánljuk? Azoknak, akiket nem zavar, ha egy film főhőse meg se mukkan, csak menekül.

* * *

Szent György lelövi a sárkányt / Sveti Georgije ubiva azdahu - 2009

Miről szól? Gavrilo az 1912-es török-szerb háborúban elveszíti a fél karját, és ezután mégsem veszi feleségül a menyasszonyát, Katarinát, aki így Gavrilo feletteséé, Djordjé lesz.

Ki a rendező? Srdjan Dragojevic, aki többek közt a Szép falvak szépen égnek-et és a Sebek-et csinálta korábban.

Kik a szereplők? Gavrilót Milutin Milosevic (A belgrádi fantom) játssza, Djordjét Lazar Ristovski (Underground) alakítja. Katarinát Natasa Janic formálja meg.

Kinek ajánljuk? Azoknak, akiknek elég ok a mozizásra a háborúellenes üzenet.