A legátverősebb előzetesek

sweeney todd
Vágólapra másolva!
Abbéli igyekezetükben, hogy eladják nekünk a filmet, az előzetesek összeállítói néha elhallgatnak előlünk olyan fontos részleteket, mint például, hogy a filmben végig énekelnek vagy hogy a sztár, akivel reklámozzák, az első jelenetben meghal. Összeszedtük a legbosszantóbb, hazudós előzeteseket.
Vágólapra másolva!

Egy michigani nő beperelte a Drive című film amerikai forgalmazóját, mondván, hogy a reklámok Halálos iramban-jellegű, autósüldözéses filmet ígértek, miközben a Drive-ban valójában "nagyon keveset vezetnek". Ha mások nem is mentek el a pereskedésig, a nő valószínűleg nincs egyedül a panaszával: a Drive az első hétvégéjén a közvélemény-kutatások szerint mindössze hármas alá osztályzatot kapott az amerikai közönségtől átlagosan, ami azt tükrözheti, hogy sokan akciófilmre számítva ültek be rá, és nagyot csalódtak.

Forrás: Fórum Hungary
Ryan Gosling a Drive című filmben

A Drive előzetese szerintünk nem tartozik a legfélrevezetőbbek közé (vö. Halálos iram-előzetes), de valóban gyakran előfordul, hogy a trailer egészen mást ígér, mint amit a film szállít. Összeszedtük a legbosszantóbb átvágós előzetestípusokat.

* * *

Mit ígér az előzetes? Pörgős akciófilmet
Mit kapunk? Komótos, meditatív drámát

Az út - Drámai híradóbejátszások, zaklatott zene, fegyverek. Ki gondolná a klip alapján, hogy nem egy feszes thrillerről van szó, hanem Viggo Mortensen és egy kiskölyök kétórás téblábolásáról a világégés után, megható zenei aláfestéssel? Az előzetes duplán kamuzik, mert úgy van megvágva, mintha Charlize Theron lenne az egyik főszereplő, aki az apával és a gyerekkel tart, pedig dehogy.

Miami Vice - Helikopter, motorcsónak, radar, repülő, Colin Farrell és Jamie Foxx. Aki Michael Mann-előismeretek nélkül sétál be a krimire, biztos meglepődik, hogy a lilában úszó égbolt a főattrakció.

* * *

Mit ígér az előzetes? A filmben lesz egy zenés betét
Mit kapunk? Musicalt, amiben elejétől végéig énekelnek

Sweeney Todd - A két és fél perces előzetesben Johnny Depp pontosan tíz másodpercre fakad dalra. Tájékozatlanabbak azt hihetik, sötét, kosztümös krimire ülnek be, aminek az egyik jelenetében megkattan a főhős. Valójában végig kattantan dalol. Ráadásul, akiknek csak az első előzeteshez van szerencséjük, azoknak talán egyáltalán nem tűnik fel, hogy a filmben énekelnek is, mert itt gondosan lekeverték a hangot az összes éneklős résznél.

Moulin Rouge - Látványos, szerelmes dráma Nicole Kidmannel és Ewan McGregorral, amiben Kidman történetesen egy lokál énekes-táncosnőjét alakítja, hihetnénk. Hogy McGregor is énekelni fog, arra végképp nincs semmiféle utalás.

* * *

Mit ígér az előzetes? A filmben angolul fognak beszélni
Mit kapunk? A filmben idegen nyelven beszélnek

A tetovált lány - A klipben nincsen dialógus, viszont a feliratok angolul vannak és angol narráció kíséri, nehogy az amerikai nézőnek feltűnjön, hogy egy svéd nyelvű, feliratos filmre rángatják be.

* * *

Mit ígér az előzetes? A sztár lesz a főszereplő
Mit kapunk? A sztár a film elején/felénél meghal

Sikoly - Drew Barrymore videózni készül, telefonál, betör a nappalijába a gyilkos. Na, de nyilván nem hal meg, gondoljuk nagy naivan.

My Girl - Aranyos kis film az első szerelemről főszerepben a Reszkessetek betörők! sztárjával, Macaulay Culkinnal. Vagy inkább szomorú film egy kislány felnőtté válásáról, amiben Macaulay Culkin egy méh áldozatává válik.

* * *

Mit ígér az előzetes? A film olyan lesz, mint a Narnia krónikái
Mit kapunk? A film egyáltalán nem olyan, mint a Narnia krónikái

Híd Terabithia földjére - A látványos gyerekfantasyk népszerűségét próbálja meglovagolni az előzetes azt sugallva, hogy a film nagy része egy CGI-fantáziavilágban játszódik, holott nem így van.