Daniel Craig totál zavarodott, Hugh Jackman odacsap - premierek

real steel
Vágólapra másolva!
Daniel Craig nyugalmát szellemek zavarják meg, Michael Caine nem riad vissza az erőszaktól, Hugh Jackman robotbokszban utazik, Erőss Zsolt ismét talpra áll, Ulrich Thomsen erőszaktevő a héten a mozikban.
Vágólapra másolva!

Álmok otthona / Dream House - 2011

Miről szól? Egy kétgyerekes család New Yorkból egy vidéki házba költözik, hogy az apa nyugodtan megírhassa első regényét. Hamarosan azonban különös, fenyegető jelenségekre lesznek figyelmesek, mintha a házat szellemek laknák.

Ki a rendező? Jim Sheridan (Apám nevében, Amerikában), aki új a thrillerműfajban.

Kik a szereplők? Az apát Daniel Craig alakítja, a feleségét Rachel Weisz játssza (akik tényleg összejöttek a forgatáson). Naomi Watts a sokat sejtető szomszéd, Marton Csokas pedig az ő erőszakos volt férje.

Kinek ajánljuk? Azoknak, akik nem bánják, ha egy thriller unalomba és értelmetlenségbe fullad.

* * *

Harry Brown / Harry Brown - 2009

Miről szól? Harry Brown egy lerobbant lakótelepen élő nyugdíjas katona, akinek már csak egy élő barátja van. Amikor huligánok megölik a barátját, és a rendőrség tehetetlennek bizonyul, Harry úgy dönt, saját kezébe veszi a törvényt.

Ki a rendező? Az elsőfilmes Daniel Barber.

Kik a szereplők? Harry Brownt Michael Caine alakítja, Emily Mortimer a nyomozónő.

Kinek ajánljuk? Azoknak, akik meg akarnak bizonyosodni róla, hogy Caine még mindig zseniális, de csak akkor, ha bírják a gyomorba vágó erőszakot.

* * *

A Hópárduc talpra áll - 2011

Miről szól? A filmes másfél éven keresztül dokumentálta, hogyan épült fel Erőss Zsolt hegymászó abból a balesetből, ami miatt térdnél amputálni kellett az egyik lábát, és hogyan készült fel balesete utáni első Himalája-expedíciójára.

Ki a rendező? Kollmann András, aki korábban Adrenalin és örvénylés címmel a siklóernyősökről csinált egy dokumentumfilmet.

Kik a szereplők? Erőss Zsolt, a hegymászó.

Kinek ajánljuk? Azoknak, akik kíváncsiak rá, hogyan lehet feldolgozni egy olyan óriási traumát, mint az egyik végtag elvesztése.

* * *

Néma csönd / Das letzte Schweigen - 2010

Miről szól? Egy kislány eltűnik, és az utolsó nyomot pont ott találják meg, ahol több mint húsz évvel korábban megerőszakoltak és megöltek egy másik kislányt. Beindul a nyomozás, és a rendőr, aki a régi ügyön dolgozott, meg van győződve róla, hogy a két bűncselekmény összefügg.

Ki a rendező? Baran bo Odar, aki ezelőtt csak egy filmet (Unter der sonne) rendezett, de azt nem mutatták be nálunk.

Kik a szereplők? Az egykori nyomozót Burghart Klaussner (Edukators) alakítja. Rögtön kiderül az is, hogy a korábbi bűntényt Ulrich Thomsen követte el, haverja (Wotan Wilke Möhring) szeme láttára.

Kinek ajánljuk? Azoknak, akik szeretik az olyan krimiket, ahol a szereplők személyisége fontosabb, mint az, hogy ki a tettes.

* * *

Vasököl / Real Steel - 2011

Miről szól? Charlie egykor bokszbajnok volt, ma lepukkant robotbokszolókkal haknizik. Váratlanul megtudja, hogy van egy tizenegy éves fia, akit mindjárt magához is kell vennie. A kisfiú határtalan önbizalommal úgy gondolja, sikeresek lehetnek az igazi robotboksz világában.

Ki a rendező? Shawn Levy, aki az Éjszaka a múzeumban-filmeket és a Párterápiá-t is csinálta.

Kik a szereplők? Charlie-t Hugh Jackman alakítja, fiát első filmszerepében Dakota Goyo játssza. Evangeline Lilly (Lost) Charlie volt csaját alakítja, aki robotok szerelésével foglalkozik.

Kinek ajánljuk? Azoknak, akik a Transformers-t és a megható családi filmeket egyformán szeretik.