Vágólapra másolva!
Két dolog van, amit George Clooney láthatóan nem tolerál: ha a barátnője besározza a jóhírét, vagy ha véget érnek a huszas évei. Ha pedig a kettő együtt jön össze, akár fogadhatunk is a szakításra. Nem csoda tehát, hogy nemrégiben az olasz szépség, Elisabetta Canalis is megkapta elbocsátó, szép üzenetét, és a mai naptól hivatalosan sem barátnője George Clooney-nak.
Vágólapra másolva!

Sejteni lehetett, hogy ez lesz a vége. Egyrészt, olyan nő még nem volt, aki mellett Clooney kitartott volna. Másrészt, ha egy nő miatt tanúskodni kell a bíróságon, az általában nem jelez előre semmit jót. Clooney ugyan úriember, és először mindig eljátssza a nyilvánosságnak, hogy a végsőkig bízik a barátnőjében, de aztán - amikor leült a botrány - csöndben elbúcsúzik a lánytól. A májusi szülinapi buliját azért még meg szokta várni, hogy legyen kivel villogni, aztán jöhet egy újabb kaland nyáron.

Ez történt 2008-ban, amikor az egykori pincérnőről, Sarah Larsonról jelentek meg a pikánsnál is vadabb fotók, amiket valaki egy partin kattintott nem sokkal azután, hogy Larson randizni kezdett Clooney-val. Mire a képek nyilvánosságra kerültek, a pár már az eljegyzésen is túlvolt, ami Clooney esetében tényleg különleges. Így aztán nem is tehetett mást, mint hogy nyilvánosan védelmezte Larsont, és látványosan ünnepelte vele 47. születésnapját. Majd egy hónapra rá szakított vele. Larson 29 éves volt akkor.

Clooney következő "áldozata" hasonló típus volt: tökéletes külsejű rosszlány. Az olasz Elisabetta Canalis legalább nem pincérnő, hanem modell és műsorvezető volt, némi színészi ambícióval. Ahogy az lenni szokott, őt is előbb körbevezette a comói villában, aztán megutaztatta pár európai filmfesztiválon, aztán még egy Ocsar-gálán is megjelent vele. Az eljegyzés ezúttal elmaradt.

Forrás: AFP
Elisabetta Canalis és George Clooney a comói tavon és a londoni filmfesztiválon

Másfél év elteltével menetrendszerűen jött a botrány. Cannalisról először egy Karima Menad nevű prostituált vallotta - két milánói szexbár bezárása kapcsán -, hogy 2008. október 21-én együtt fogyasztottak kokaint. Azt ugyan nem állította, hogy Cannalis prostituált lett volna, de azt igen, hogy ezekbe a bárokba azért szerződtettek lányokat, hogy alkohol és kábítószer fogyasztására buzdítsák a híres vendégeket, majd szexeljenek velük. Cannalis a vallomás szerint egy ilyen estén vett részt.

Még nagyobbat durran azonban az a hír, amelyet az olasz miniszerelnök, Silvio Berlusconi fiatalkorú szeretője robbantott ki. Úgy látszik, a Karima név üldözi Cannalist, az akkor 17 éves lányt ugyanis szintén így hívják, de Ruby művésznéven vált ismertté. Ő is azt vallotta, hogy Berlusconi egy milánói partiján látta Cannalist - de ezúttal Clooney-val. A sztárnak ebben az ügyben kellett tanúként megjelennie az olasz bíróságon, és azt vallotta, hogy egyetlen egyszer találkozott csak a miniszterelnökkel, amikor Darfúr ügyében tárgyalt vele.

Forrás: AFP
Elisabetta Canalis és George Clooney a 2009-es velencei filmfesztiválon

A sztár ötvenedik születésnapját még együtt ünnepelték Los Angelesben május 7-én, de pár nappal később a cannes-i filmfesztiválra már egyedül utazott Cannalis, és mutogatta tökéletes fenekét Roberto Cavalli jachtján - a lesifotósok nagy örömére. A pletykák már ekkor felröppentek, hogy a kapcsolatnak vége, hiszen Clooney azért is követhette volna barátnőjét Cannes-ba, hogy részt vegyen barátja, Brad Pitt filmjének, Az élet fájá-nak a premierjén. Ám ő továbbra sem mutatkozott ott.

Viszont múlt héten még látták őket együtt vacsorázni a comói tó mellett, majd Cannalis egy olasz tévéműsorban azt mondta: "Szeretnék egyszer férjhez menni, de jelenleg boldog vagyok így is. Nincs szükségem semmilyen papírra, ami azt bizonyítja, hogy mennyire boldog vagyok." Mi mást is mondhatna az a nő, aki Clooney-val jár? Pedig Cannalis már 32 éves múlt.

Forrás: AFP
Elisabetta Canalis és George Clooney a Kecskebűvölők premierjén Velencében

Cannalis és Clooney most közös nyilatkozatban jelentette be a szakítást. "Már nem vagyunk együtt. Ez egy nagyon bonyolult és személyes ügy, és reméljük, mindenki tiszteletben tartja, hogy a magánügyünk" - írták. Hát persze, hogy tiszteletben tartjuk. És kíváncsian várjuk a következőt.