Audrey Tautou cukiskodik, Kate Hudson pasit csór - premierek

audrey tautou
Vágólapra másolva!
Audrey Tautou hajat vág, a kissrácok filmforgatását megzavarja egy titokzatos lény, Kate Hudson lenyúlja a barátnője szívszerelmét, a párizsi balettosok megfeszülnek a héten a mozikban.
Vágólapra másolva!

Mosás, vágás, ámítás / De vrais mensonges - 2010

Miről szól? Émilie egy kisvárosi fodrászat vezetője, aki névtelen szerelmeslevelet kap Jeantól, a fodrászatban dolgozó szerelőtől. Lemásolja a levelet, és elküldi az édesanyjának, aki depressziós, mióta elhagyta a férje. A bonyodalmak akkor kezdődnek, amikor az anyuka a fejébe veszi, megtalálja a levél íróját.

http://videa.hu/flvplayer.swf?v=UGG8nnb5TPFupLrE

Ki a rendező? Pierre Salvadori, aki már a 2006-os Drágaságom-ban is rendezte Tautout.

Kik a szereplők? Émilie-t Audrey Tautou alakítja, anyját Nathalie Bay játssza, akivel a Vénusz Szépségszalon-ban is együtt szerepeltek. Jeant Sami Bouajila (A dicsőség arcai, A belső kör) formálja meg.

Kinek ajánljuk? Azoknak, akik biztosra akarnak menni egy tipikus, kellemes, meglepetések nélküli francia vígjátékkal.

Mit mond a főszereplő a filmről? Minden vele készült riport azzal kezdődik, hogy mennyire utál a sajtónak nyilatkozni, és Audrey Tautou az [origo] újságírójának is elismerte, hogy ha tehetné, inkább nem adna interjúkat. A 34 éves, hihetetlenül törékeny (a combja alig vastagabb, mint egy férfi alkarja) színésznővel májusban beszélgettünk Cannes-ban a Mosás, vágás, ámítás című új filmjéről, Amélie árnyékáról és az öregedésről. Elmesélte, hogy sosem nyomulna egy szerepért, nincs ambíciója hollywoodi karriert csinálni, valamint hogy minden színésznek meg kell tanulnia hazudni. Olvasd el Audrey Tautouval készült interjúnkat!

* * *

Super 8 - 2011

Miről szól? A 70-es évek végén vagyunk egy amerikai kisvárosban: néhány kiskamasz egy éjszaka tanúja lesz egy vonatszerencsétlenségnek, és ezzel együtt valami furcsa, nem emberi erő elszabadulásának. A légierő emberei rögvest megjelennek a városban, a gyerekek pedig nyomozni kezdenek a titokzatos ügyben.

http://videa.hu/flvplayer.swf?v=mGHfUzU4thovx3O3

Ki a rendező? J. J. Abrams (Mission: Impossible 3, Star Trek) rendezte a filmet, de szerencsére inkább olyan benyomást kelt, mintha a producer, Steven Spielberg csinálta volna harminc évvel ezelőtt.

Kik a szereplők? A gyerekszereplők közül a Charlest játszó Riley Griffiths és a Joe-t alakító Joel Courtney újonc, Zach Mills ismerős lehet például a Mr. Magorium meseboltjá-ból, Elle Fanninget (Bábel, Somewhere) pedig valószínűleg nem kell bemutatni.

Kinek ajánljuk? Azoknak, akik szerették az olyan klasszikus Spielberg-filmeket, mint az E.T. és A harmadik típusú találkozások.

* * *

Szerelem kölcsönbe / Something Borrowed - 2011

Miről szól? Rachel odavan egyetemi haverjáért, Dexért, de nem lép az ügyben, így barátnője, Darcy lenyúlja a srácot. Évekkel később Darcy és Dex összeházasodni készül, de ekkor Rachel és Dex váratlanul egyéjszakás kalandba bonyolódik, ami mindent a feje tetejére állít.

http://videa.hu/flvplayer.swf?v=QzpzsVkWbuXArGWz

Ki a rendező? Luke Greenfield, aki a Szüzet szüntess-t is csinálta.

Kik a szereplők? Rachelt Ginnifer Goodwin (Mona Lisa mosolya, A nyughatatlan) játssza, Darcyt Kate Hudson alakítja, Dexet az új Melrose Place-ből ismert Colin Egglesfield formálja meg. Azért egy szimpatikus arcot is kapunk: John Krasinksit (Office, Továbbállók) Rachel jó barátjának szerepében.

Kinek ajánljuk? Ha van még olyan, aki nem unja a Kate Hudson-limonádékat, akkor neki.

* * *

A tánc - A Párizsi Opera Balettje / La danse - Le ballet de l'Opéra de Paris - 2009

Miről szól? A Párizsi Opera Balettje hét táncelőadásának megszületését mutatja be a kulisszák mögé betekintést nyújtó dokumentumfilm.

http://videa.hu/flvplayer.swf?v=6VmG12hnTZzn4N4e

Ki a rendező? A híres, már több mint negyven éve alkotó dokumentumfilmes, Frederick Wiseman (Titicut Follies, Domestic Violence, State Legislature).

Kik a szereplők? A társulat táncosai és művészeti igazgatója, Brigitte Lefevre.

Kinek ajánljuk? Nemcsak a balett szerelmeseinek, hanem mindenkinek, akit érdekel egy szigorú szabályok szerint működő intézmény belső világa.