Mindenki beteg - premierek

Vágólapra másolva!
Egy gazdag orosz szívrohamot kap, egy francia arisztokrata lebénul, egy fiatal amerikai rákos lesz. Az űrlények kinyírnak mindenkit, a tinik egymás után haláloznak el az erdőben, csak a pingvineknek van jókedvük. Íme, a karácsonyi filmválaszték.
Vágólapra másolva!

Elena / Elena - 2011

Miről szól? Vlagyimirnak rengeteg a pénze, második felesége, Elena viszont szegény közegből származik. A férfi szívrohamot kap, és az előző házasságából született lányára akarja hagyni a vagyonát, Elenának viszont nagyon kellene a pénz, hogy segíthessen munkanélküli fiának.

Ki a rendező? Ez Andrej Zvjagincev (A visszatérés, Izgnanie) harmadik nagyjátékfilmje.

Kik a szereplők? Elenát Nagyezsda Markina alakítja, Vlagyimirt Andrej Szmirnov játssza, tudomásunk szerint egyikük sem szerepelt még Magyarországon forgalmazott filmben.

Kinek ajánljuk? Azoknak, akik kíváncsiak a mai orosz társadalom egy szeletére és van türelmük a lassú és nehéz drámákhoz.

Mit mondunk még a filmről? Letisztult, feszesen szerkesztett film a Jelena, acélkék, hideg képeken, pontos, csendes mondatokon keresztül megy előre a történet. Tarkovszkij képei és Dosztojevszkij dilemmái a kritikuskedvenc Andrej Zvjagincev új művében. Olvasd el kritikánkat a filmről!

* * *

Fifti-fifti / 50/50 - 2011

Miről szól? A huszonéves Adam megtudja, hogy rákja van. Nemcsak a betegséggel kell megbirkóznia, hanem barátnője, anyja és legjobb haverja szélsőséges reakcióival is.

Ki a rendező? A megtörtént eseten alapuló filmet Jonathan Levine rendezte, aki korábban a Majd meghalnak Mandy Lane-ért és a The Wackness című filmet csinálta.

Kik a szereplők? Adamet Joseph Gordon-Levitt (Eredet, G. I. Joe) játssza, haverja Seth Rogen (Felkoppintva, Zöld darázs), barátnője Bryce Dallas Howard (Alkonyat - Napfogyatkozás), újdonsült terapeutája pedig Anna Kendrick (Egek ura).

Kinek ajánljuk? Azoknak, akik karácsonykor egy életigenlő filmre vágynak, és nevetni is akarnak.

* * *

Trancsírák / Tucker and Dale vs Evil - 2010

Miről szól? Tucker és Dale igazából csak az erdei kunyhójukat szeretnék kipofozni, de egy félreértés miatt egy csapat városi tini emberrablónak hiszi őket, és támadást indít ellenük.

Ki a rendező? Az elsőfilmes Eli Craig, aki egyébként Sally Field színésznő fia.

Kik a szereplők? Tuckert Alan Tudyk (Transformers 3) alakítja, Dale-t Tyler Labine (A majmok bolygója: Lázadás) formálja meg. Állítólagos áldozatuk Katrina Bowden, akit A stúdió asszisztenslányaként lehet ismerni.

Kinek ajánljuk? Azoknak, akik szeretik a kedvesen kretén filmeket.

* * *

Életrevalók / Intouchables - 2011

Miről szól? A gazdag, középkorú Philippe egy baleset következtében nyaktól lefele megbénul. A börtönből frissen szabadult, csóró fekete fiatal, Driss csak alibiből jelentkezik mellé az ápolói munkára, de mégis megkapja az állást, és egy furcsa barátság veszi kezdetét.

Ki a rendező? Az Eric Toledano-Olivier Nakache alkotópáros csinálta a filmet, akik korábban többek közt a Csajozós páros és a Volt egyszer egy nyár című vígjátékot rendezték.

Kik a szereplők? Philippe-et Francois Cluzet alakítja, akit legutóbb az Apró, kis hazugságok-ban láthattunk a túlfeszített Max szerepében. Drisst Omar Sy játssza, aki a Volt egyszer egy nyár-ban és a Micmacs-ban is szerepelt.

Kinek ajánljuk? Azoknak, akik karácsonykor egy életigenlő filmre vágynak, és nem félnek a giccstől.

* * *

A legsötétebb óra / The Darkest Hour - 2011

Miről szól? A Földre láthatatlan űrlények érkeznek, akik felszippantanak minden energiát és elpusztítják az embereket. Néhány Moszkvában vakációzó amerikai fiatal túléli a támadást.

Ki a rendező? Chris Gorak, aki az Otthon, biztonságban című thrillert rendezte, korábban pedig látványtervezőként dolgozott olyan filmeken, mint a Különvélemény és a Harcosok klubja.

Kik a szereplők? A legmenőbb fiatal színészekből válogatták össze a túlélők csapatát: Emile Hirsch (Út a vadonba), Olivia Thirlby (Juno), Max Minghella (Social Network) és Rachael Taylor (Charlie angyalai-sorozat) is köztük van.

Kinek ajánljuk? Az előzetes alapján úgy sejtjük, a Cloverfield rajongói tábora a célcsoport.

* * *

Táncoló talpak 2 / Happy Feet 2 - 2011

Miről szól? Az első rész főhőse, Topi immár felnőtt pingvin, aki a táncban találta meg önmagát, ellenben kisfia, Erik utálja mind az éneklést, mind a táncot, és inkább repülni szeretne.

Ki a rendező? George Miller, aki a 2006-os első filmet is rendezte, régebben pedig olyanokat csinált, mint a Mad Max, amihez állítólag hamarosan visszatér.

Kik a szereplők? Animált pingvinek és tengeri lények.

Kinek ajánljuk? Azoknak, akik imádták az első részt, de nem támasztanak nagy elvárásokat a folytatással szemben.