Anne Hathaway és Csányi Sándor szerelmes - premierek

one day
Vágólapra másolva!
Anne Hathaway életen át tartó szerelme, Csányi Sándor hódítása, egy megható delfin, Adrian Mole reinkarnációja, egy elsülő fegyver rejtélye és egy harmadjára lesújtó horror a héten a mozikban.
Vágólapra másolva!

Egy nap / One Day - 2011

Miről szól? Emma és Dexter együtt töltik diplomázásuk éjszakáját 1988. július 15-én. Innentől húsz éven keresztül minden év július 15-éjén találkozunk velük, és megnézzük, hol tartanak az életben.

Ki a rendező? David Nicholls sikerregényét Lone Scherfig (Wilbur öngyilkos akar lenni, Egy lányról) adaptálta filmre.

Kik a szereplők? Emmát Anne Hathaway alakítja, Dextert Jim Sturgess (Across the Universe, 21) játssza. Patricia Clarkson szokás szerint jól hozza az anyát (Dexterét), Romola Garai pedig egy másik fontos nő a férfi életében.

Kinek ajánljuk? Azoknak, akik már nagyon vágynak egy átélhető romantikus filmre.

* * *

Kaland - 2011

Miről szól? Kádár professzor élete tökéletesnek tűnik mind szakmailag, mind magánéletileg, azonban szép, fiatal felesége valójában megszökni készül a professzor fogadott fiával.

Ki a rendező? Márai Sándor színdarabját Sipos József filmesítette meg, aki úgy tűnik, nem képes megunni a szerzőt: csinált már róla dokumentumfilmet, megfilmesítette egy rádiójátékát (A titkos szám) és az Eszter hagyatéká-t is adaptálta.

Kik a szereplők? A professzort Gerd Böckmann, német tévés színész játssza, felesége Marozsán Erika, az ifjú szerelmes Csányi Sándor.

Kinek ajánljuk? Azoknak, akik annyira rajonganak valamelyik főszereplőért, hogy az sem baj nekik, ha a film maga nem tartogat sok izgalmat.

* * *

Delfines kaland / Dolphin Tale - 2011

Miről szól? Egy kisfiú talál egy sérült delfint a tengerparton. Az állatot megmentik, de az úszóját amputálni kell. A fiú szeretné elérni, hogy a delfin műúszót kaphasson.

Ki a rendező? Charles Martin Smith, aki a Szájkosaras kosaras-ban dolgozott már állatfőszereplővel.

Kik a szereplők? A delfin ifjú barátját Nathan Gamble alakítja, aki a Bábel-ben Brad Pitt és Cate Blanchett fia volt, Ashley Judd az anyukája, a műúszó megtervezésének feladata pedig Morgan Freemannek jut.

Kinek ajánljuk? Azoknak, akiknek semennyi szirup sem túl sok.

* * *

Parajelenségek 3 / Paranormal Activity 3

Miről szól? Ez a film az első két rész előzményeit mutatja be: kiderül, hogy mi történt a korábban megismert Katie-vel és Kristivel gyerekkorukban.


Ki a rendező?
Most Henry Joost és Ariel Schulman vette kezelésbe a szériát, akik a remek Catfish-t csinálták.

Kik a szereplők? Rövid időre felbukkan Katie Featherston és Sprague Grayden mint Katie és Kristi, de a játékidő nagy részében gyerekváltozataikat, Chloe Csengeryt és Jessica Tyler Brownt nézhetjük.

Kinek ajánljuk? Azoknak, akik még nem unják a biztonsági kamerás horror kliséjét.

* * *

Room 304 / Vaerelse 304 - 2011

Miről szól? Egy koppenhágai hotel vendégeinek és dolgozóinak néhány, titkokkal és bűnökkel tarkított napját meséli el a film.

Ki a rendező? Brigitte Staermose, akinek több rövidfilm után ez az első nagyjátékfilmje.

Kik a szereplők? A sokszereplős történetben olyan ismert dán színészek is felbukkannak, mint Stine Stengade (Prágai történet) a szállodaigazgató szeretője szerepében, Trine Dyrholm (Egy jobb világ) a felesége szerepében és David Dencik (Szappanopera) a portás szerepében.

Kinek ajánljuk? Inkább csak azoknak, akik minden dán filmet megnéznek.

* * *

Submarine / Submarine - 2010

Miről szól? A tizenéves Olivert főleg az köti le, hogy halálosan szerelmes iskolatársába, Jordanába, de közben aggódik szülei házassága miatt is, ugyanis a szomszédjukba költözik anyja egykori pasija.

Ki a rendező? Az elsőfilmes Richard Ayoade, akit legtöbben valószínűleg a Kockafejek című sorozat Mossának szerepéből ismernek.

Kik a szereplők? Olivert Craig Roberts alakítja, aki John Reedként felbukkan az új Jane Eyre-ben is, anyja Sally Hawkins (Hajrá, boldogság!), apja Noah Taylor (Max), a nem kívánatos szomszéd Paddy Considine (Szerelmem nyara). Jordanát Yasmin Paige (Fogtündér) játssza.

Kinek ajánljuk? Azoknak, akik szeretik az olyan furcsa, de szerethető tinikről szóló történeteket, mint az Adrian Mole vagy az Ujj-függő.