A koszorúslányok okádnak, Matthew McConaughey végre inget vesz - premierek

Vágólapra másolva!
Fosó-hányó koszorúslányok, ügyvédeskedő Matthew McConaughey, kapuzárás előtt kanosodó olasz, vámpírokat hajkurászó Paul Bettany és egy színház-adaptáció Stohl Andrással a héten a mozikban.
Vágólapra másolva!

Gianni és a nők / Gianni e le donne - 2011

Miről szól? A hatvan körüli Gianni rájön, hogy még mindig intenzíven vonzzák a nők, de pechjére ő nincs rájuk ugyanilyen hatással, hiába próbálkozik kitartóan.

Ki a rendező? Gianni Di Gregorio ismét a 2008-as Vénasszonyok nyará-nál bevált módszert alkalmazta: ő írta és rendezte a filmet, amiben saját magára osztotta a főszerepet.

Kik a szereplők? Di Gregorio figurájának anyját Valeria De Franciscis játssza, akárcsak az előző filmben, lányát Teresa Di Gregorio alakítja, aki az életben is a színész-rendező lánya.

Kinek ajánljuk? Azoknak, akiknek bejött a Vénasszonyok nyara, és akik egy olaszosan könnyed vígjátékra vágynak.

* * *

Koszorúslányok / Bridesmaids - 2011

Miről szól? Annie legjobb barátnője férjhez megy, és felkéri őt a koszorúslány megtisztelő, de stresszes szerepére. Annie-nek éppen totál csőd az élete, ráadásul még riválisa is akad koszorúslányfronton.

Ki a rendező? Paul Feig, akit mi főleg a Freaks and Geeks és vicces könyvei miatt szeretünk, de az amerikai Office-on is dolgozott rendezőként, valamint ő csinálta a Dávid vagyok című filmet is.

Kik a szereplők? A szétesett koszorúslányt Kristen Wiig (Hajrá, Bliss!, Paul) játssza, a menyasszony Maya Rudolph (Továbbállók), a nagy rivális pedig Rose Byrne (Napfény). Annie rosszfej szeretője Jon Hamm (Mad Men), de Chris O'Dowd (Kockafejek) személyében feltűnik a színen egy szimpatikus rendőr is.

Kinek ajánljuk? Azoknak, akik végre megnéznének egy olyan amerikai esküvős komédiát is, amin tényleg lehet nevetni.

* * *

Az igazság ára / The Lincoln Lawyer - 2011

Miről szól? A nem éppen feddhetetlen moráljáról ismert Mick Haller ügyvédnek az ölébe pottyan egy nagyformátumú ügy: egy gyilkossági kísérlettel vádolt, gazdag Beverly Hills-i playboy-t kell védenie.

Ki a rendező? A népszerű bűnügyiregény-szerző, Michael Connelly Mickey Haller-sorozatának első kötetét Brad Furman (Különleges indíték) filmesítette meg.

Kik a szereplők? Hallert Matthew McConaughey alakítja, akit anno a Ha ölni kell ügyvéd figurája tett sztárrá, védence Ryan Phillippe (Kegyetlen játékok, Ütközések). Marisa Tomei Haller volt feleségét játssza, William H. Macy a neki dolgozó nyomozót alakítja.

Kinek ajánljuk? Azoknak, akik nem bánják, ha egy bűnügyi film a megszokott sémákat követi meglepetések nélkül.

* * *

Janus - 2011

Miről szól? Mátyás király egy mai, vidéki vasútállomáson keresi annak az okát, hogy Janus Pannonius összeesküvést szervezett ellene.

Ki a rendező? Pozsgai Zsolt filmesítette meg saját, a veszprémi Petőfi Színházban színpadra állított darabját.

Kik a szereplők? Janus Pannoniust Stohl András alakítja, Mátyást Máté P. Gábor, a Petőfi Színház társulatának tagja játssza.

Kinek ajánljuk? Az előzetesből ítélve ez a feldolgozás sokkal inkább tévére való, mint nagyvászonra, mi megvárnánk míg ott nézhetjük meg.

* * *

A pap - Háború a vámpírok ellen / Priest - 2011

Miről szól? Egy vámpírok elleni harcban járatos pap kénytelen az egyház tiltása ellenére újra szembenézni a vérszívókkal, amikor azok elrabolják az unokahúgát.

Ki a rendező? Hyung Min-Woo képregénye alapján a Légió rendezője, Scott Charles Stewart csinálta a filmet.

Kik a szereplők? A papot Paul Bettany alakítja, aki már a Légió főszerepét is bevállalta, az eltűnt unokahúg Lily Collins, aki hamarosan Hófehérke lesz Tarsem Singh filmjében.

Kinek ajánljuk? Azoknak, akiket cseppet se bánt, hogy Bettany sorra csapnivaló filmekre pazarolja a tehetségét.