Vágólapra másolva!
Johnny Deppnek sok fejfájást okoz a hapciáskodó Penélope Cruz, a Dardenne testvérek sztárt ültetnek a biciklire, kínai harcosok pedig fittyet hánynak a gravitációra. Nézz bele a szombati cannes-i filmekbe!
Vágólapra másolva!

A cannes-i hétvégét Johnny Depp-pel, Penélope Cruzzal és némi habkönnyű hollywoodi bohóckodással indítjuk. A Karib-tenger kalózai folytatásai egyre kuszábbak voltak (maga Johnny Depp is bevallotta, hogy nem értett egy csomó fordulatot), reménykedünk, hogy az újonnan érkező rendező, Rob Marshall képes lesz gatyába rázni a szériát.

A Karib-tenger kalózai 4 előzetese

- - -

Spike Jonze-t igencsak megviselhette az Ahol a vadak várnak befejezése körüli herce-hurca, mert azóta egy-egy rövidfilmnél vagy klipnél nagyobb fába nem vágta a fejszéjét. Reklamálni azonban nincs okunk, amíg az eredmény olyan megkapó, mint például a tavalyi I'm Here. Most a Mourir aupres de toi (Meghalni melletted) című hatperces animációs filmmel érkezik Cannes-ba, amelyben egy polcon megelevenednek a könyvek hősei.

A Mourir aupres de toi werkfilmje

- - -

A kétszeres Arany Pálma-díjas Dardenne fivéreket olyan biztosan szállítják minden esetben a magas színvonalat, hogy be is válogattuk őket a tévedhetetlen rendezők közé. A Le gamin au vélo című új filmjük annyiban más a korábbiaknál, hogy most először alkalmaznak filmsztárt (Cécile De France személyében) a főszerepben, de így sem tartunk attól, hogy kompromisszumot kötnének a minőség tekintetében.

Részlet a Le gamin au vélo című filmből

- - -

Ha még lesz erőnk, késő este bevállaljuk a Wu Xia című kínai alkotást, amely látványos és akrobatikus harcjeleneteket vonultat fel, valamint olyan helyi sztárokat, mint Takeshi Kaneshiro (Csunking expressz, A repülő tőrök klánja, Vörös szikla) és Donnie Yen (Ip Man 1, 2) és Wei Tang (Ellenséges vágyak).

A Wu Xia előzetese