Antonio Banderas átmegy perverzbe - cannes-i ajánló

Vágólapra másolva!
Antonio Banderas nővé operál egy férfit, majd belészeret, Ryan Gosling gyufával a szájában vezet, Hong Sangsoo pedig biztosan megint leitatja és kellemetlen szituációkba sodorja a hőseit. Nézz bele a csütörtöki cannes-i filmekbe!
Vágólapra másolva!

Csütörtök reggel a szokásosnál is nagyobb lelkesedéssel ugrunk majd ki az ágyból, hogy beüljünk a La piel que habito (A bőr, amelyben élek) című Pedro Almodóvar-filmre, amelyet a spanyol mester eddigi lesötétebb alkotásaként harangoztak be. Éjfekete humorra, groteszk erőszakra, és hosszú idő után ismét egy értékelhető Antonio Banderas-alakításra számítunk. (Olvasd el a film női főszereplőjével, Elena Anayával készült interjúnkat!)

A La piel que habito című film teaser előzetese

- - -

A dél-koreai Hong Sangsoo olyan ütemben ontja magából a filmeket, hogy az Un Certain Regard szekció fődíját tavaly bezsebelő Hahaha, és a pár hónappal később Velencében bemutatott Oki's Movie után már itt is a The Day He Arrives című következő opusz. A legötletesebb előzetes díját mi már meg is szavaztuk neki.

A The Day He Arrives című film előzetese

- - -

A napot Nicolas Winding Refn Drive című filmjének megtekintésével zárjuk. Amikor először hallottuk, hogy a zseniális Pusher-trilógia és a Bronson dán rendezője autósüldözős filmet forgat Ryan Goslinggel és Carey Mulligannel, azt gondoltuk, hogy megint egy eredeti látásmódú európai filmes váltja (nem annyira) aprópénzre Hollywoodban a tehetségét. Amikor azonban beválogatták a filmet a cannes-i versenyprogramba, valamint értesültünk a fenomenális szereposztásról (a mindig kiváló két főszereplő mellett feltűnik Albert Brooks, Ron Perlman, Christina Hendricks és Bryan Cranston is), elkezdtük iszonyatosan várni a Drive-ot. Kíváncsiságunkat csak tovább növelte ez a rendkívül feszült kétperces jelenet.

Részlet a Drive című filmből