Furcsaságok meg egy darázs - premierek

Vágólapra másolva!
Egy Arany Pálma-nyertes, nagyon furcsa thaiföldi film, egy ámokfutó gumiabroncs és egy robbantgatós szuperhősfilm a héten a mozikban.
Vágólapra másolva!

Boonme bácsi, aki képes visszaemlékezni korábbi életeire / Loong bonmee raluek chat - 2010

Miről szól? A halálán levő Boonme bácsi visszaemlékszik előző életeire. Befutnak különböző szellemek és manapság majomalakban élő rég eltűnt fia is.

Ki a rendező? A thaiföldi Apichatpong Weerasethakul, aki szerencsére jobban szereti, ha Joe-nak szólítják.

Kik a szereplők? Lényeg azt tudni, hogy akad köztük vörösen világító szemű majom és szexuálisan túlfűtött hal is.

Kinek ajánljuk? Azoknak, akik szeretik a bizarr, megfejteni való filmeket, esetleg látták és szerették Joe valamelyik korábbi munkáját (Tropical Malady, Syndromes and a Century), vagy arra kíváncsiak, melyik volt Tim Burton kedvenc filmje a tavalyi cannes-i filmfesztiválon.

* * *

Rubber / Rubber - 2010

Miről szól? Egy pszichopata gumiabroncs nekiered, és mindenkit kinyír, aki az útjába kerül.

Ki a rendező? Quentin Dupieux, ismertebb nevén Mr. Oizo, aki nem csak zenészként tevékenykedik, ez már a harmadik filmje. Korábban egy Nonfilm és egy Steak címűt csinált.

Kik a szereplők? Egy gumiabroncs és szerencsétlen áldozatai, meg néhányan, akik nézik.

Kinek ajánljuk? Azoknak, akik szeretik a bizarr, megfejtésre egyáltalán nem szoruló filmeket.

* * *

Zöld darázs / The Green Hornet - 2010

Miről szól? Britt Reid újságíró apja váratlanul meghal, és az eddig csak bulizással foglalkozó milliomospalántának kell átvennie az irányítást a lapnál. De ez önmagában nem elég izgalmas, ezért beszervezi Katót, apja hű emberét és felcsap szuperhősnek.

Ki a rendező? Michel Gondry (Egy makulátlan elme örök ragyogása, Az álom tudománya) kapta a feladatot, hogy csinálja meg a 60-as évekbeli tévésorozat filmadaptációját, csak az ég tudja, miért.

Kik a szereplők? Britt Reidet Seth Rogen (Felkoppintva) játssza, aki a forgatókönyvért is felel, Katót Jay Chou, tajvani popsztárból lett színész alakítja. Cameron Diaz Reid titkárnője, és persze gonosz ellenlábas is akad Christoph Waltz személyében.

Kinek ajánljuk? Csakis tizenkét éves, robbantgatásra vágyó srácoknak.