Natalie Portman vinnyog, De Niro oszt

Vágólapra másolva!
A vasárnap éjszakai Golden Globe-díjkiosztó mind a három óráját végignézni embert próbáló feladat volt, de szerencsére az este legviccesebb és legmeghatóbb részletei már kikerültek az internetre. Nézd meg velünk az idétlenül vihogó Natalie Portmant, a minden nőt megfektető Robert Downey Jr.-t, az Ashton Kutchert örökbe fogadó Bruce Willist és a többi erős pillanatot.
Vágólapra másolva!

A házigazda kioszt mindenkit

Az este házigazdája, Ricky Gervais nem tett féket a nyelvére, Charlie Sheentől kezdve Hugh Hefnernen keresztül a HFPA-ig ("hogy fizethették volna le őket azzal, hogy elvitték őket egy Cher-koncertre? Nem 1975-öt írunk") mindenkit oszt a nyitóbeszédében, és még el is játssza, hogy szerinte miként zajlik az orális szex a nyolcvannégy éves Hefner és hatvan évvel fiatalabb felesége közt.

* * *

Natalie csilingelő nevetése

Azt tudjuk, hogy Natalie Portman remek színésznő. A Harvardon végzett, tehát feltehetően okos is. Mégsem lennénk annak a férfinak a helyében, akinek ezt az elmebeteg vihogást kell hallgatnia nap mint nap.

* * *

Bruce Willis örökbe fogadta Ashton Kutchert

Ricky Gervaistől Bruce Willis is megkapja a magáét, amikor bukott filmjei felsorolásával konferálja fel őt, majd "Ashton Kutcher apukája"-ként hívja fel a színpadra.

* * *

Christian Bale tud jófej is lenni


Christian Bale lobbanékony természetéről legendák (és hangfelvételek) keringnek, de vasárnap este biztosan sok új szimpatizáns szerzett magának azzal, ahogy a köszönőbeszéde végén a feleségét méltatta és a kislányának ajánlotta a díját. Már elkezdték játszani a lekeverő muzsikát, amikor Bale megszólította Robert De Nirót a színpadról, de hogy mit mondott neki, azt már nem hallottuk, mert addigra kikapcsolták a mikrofonját. A ceremónia utáni sajtótájékoztatón azonban elárulta, hogy csak annyit közölt vele, hogy a legnagyobb királynak tartja ("he's the shit"), valamint azt is megosztotta az egybegyűltekkel, hogy nem egy szerep kedvéért növesztett hajléktalan frizurát és arcszőrzetet, hanem így néz ki, amikor éppen nincsen munkája.

* * *

Matt Damonnak gőze sincs, ki az a Robert De Niro

Robert De Niro életműdíjának felkonferálása közben Matt Damon bevallja, hogy csak azóta tudja, kicsoda De Niro, mióta felkérte őt Az ügynökség egyik szerepére. Aztán kiderül, hogy még most sem teljesen tiszta neki a különbség De Niro, John Cazale (Keresztapa 2), Joe Pesci (Nagymenők) és Jodie Foster (A taxisofőr) közt.

* * *

De Niro beszól azoknak, akiktől a díjat kapta

Az életműdíjjal kitüntetett Robert De Niro nagy álló ovációt kap, a közönség soraiban többen már ettől meghatódnak, Tom Hanks például a könnyeivel küszködik. De Niro viszont nem esik hasra a megtiszteltetéstől, és köszönőbeszédében többször is odaszúr a Golden Globe-ot odaítélő HFPA-nak: megjegyzi, hogy látta ám, hogy miket irkáltak az Utódomra ütök-ről, és úgy azonosítja be őket, mint "azok, akik a sztárokkal fotóztatják magukat".

* * *

Michael Douglas kicsikar egy ovációt

A legnagyobb álló ováció természetesen a torokrákból nemrégiben kigyógyult Michael Douglasnak jár. Amikor nagy nehezen alábbhagy a taps, megjegyzi, "biztos van könnyebb módja is, hogy az ember kicsikarjon egy álló ovációt".

* * *

Robert Downey Jr.-nak minden nő megvolt

A Robert Downey Jr.-t felkonferáló Ricky Gervais a színésznek csak azokat a filmjeit említi meg, amelyek pornónak hangzanak. Downey Jr. rászolgál a bemutatásra, amikor kijelenti, hogy csak olyan színésznő mondhatja magát sikeresnek, aki lefeküdt már vele. A poén kicsit hosszúra nyúlik, amikor a vígjátéki kategóriában jelölt összes színésznőre elejt egy-egy célzást.

* * *

Halle Berry, istennő

Berry példamutató méltósággal vonult be a színpadra, pedig néhány perccel korábban más kapta azt a díjat, amire őt is jelölték. Azt se hagyjuk figyelmen kívül, hogy mindeközben egy sportmelltartó és egy halóing furcsa ötvözetét viseli.

* * *

Steve Carell egy hálátlan dög

Megtudjuk, hogy Steve Carell mindent Ricky Gervaisnek köszönhet az Office szülőatyja szerint, de a hálátlanja lelép a sorozat amerikai remake-jéből, ezzel megfosztva Gervaist fix bevételi forrásától. Aztán az is kiderül, hogy Tina Fey és Carell egyaránt gyakran álmodik Leonardo DiCaprióval.

* * *

Claire Danes meghatódik

Mielőtt Claire Danes felmegy a színpadra átvenni a Golden Globe-ot, kétszer is összeölelkezik Temple Grandinnel, az autista tudóssal, akinek a megformálásáért a díjat kapja, és közben aranyosan meghatódik.

* * *

Alec from the Rock + Jenny from the Block

Ha valakinek eszébe jutna közös filmben szerepeltetni ezt a két színészt, elég lenne megnézni a fenti kínos videót, és máris kiverné a fejéből ezt az őrült ötletet. Szegény Baldwin alig bírja leplezni, hogy mennyire irtózik ettől az ostoba nőtől.