Angelina Jolie és Brad Pitt csodálatos kalandjai Budapesten

Vágólapra másolva!
Akik mostanában fontosabb dolgokkal voltak elfoglalva, egyetlen cikk elolvasásával megtudhatják, mi történt a héten a Magyarországon forgató Angelina Jolie-val, és az őt jelenlétével támogató élettársával, Brad Pitt-tel. Áttekintésünkben megemlékezünk a Rózsák terén örökös pufidzsekijében masírozó Jolie-ről, a rossz házba hazamotorozó Pittről, a budai kertben szaladgáló sztárcsemetékről, feltűnnek fanatikus rajongók és kekeckedő bosnyák politikusok, és valamilyen módon még Mundruczó Kornélt és Hajdú Pétert is belekeverjük a történetbe. Ha allergiás vagy a bulvárra, most hagyd abba az olvasást!
Vágólapra másolva!

Hétfőn a sajtó Robert De Niro japán luxuséttermének előző esti megnyitójával volt tele, ahol a vörösszőnyegen De Niro és Jeremy Irons mellett felvonult az összes valamirevaló magyar híresség is, de ennek ellenére a híradások elsősorban Andy Vajna fiatal barátnőjének ruhájából kikukucskáló mellbimbójára koncentráltak. Angelina Jolie és Brad Pitt még jóval a hivatalos bevonulás előtt érkezett meg egy hátsó bejáraton és egy órával később titokban távozott is.

Fotó: Mudra László [origo]
Angelina Jolie integet a magyar rajongóknak szerdán

Azok a magyar sztárok, akik látták Jolie-ékat a rendezvényen, másnap végigródsózták a médiát történeteikkel. Így tett például a Tv2 műsorvezetője, Hajdú Péter is, aki az Aktív riporterének arról számolt be, hogy a pár egy különteremben beszélgetett De Niróval és társaságával, valamint azt is megosztotta a nézőkkel, hogy Jolie kissé alul volt öltözve, ellenben Brad Pitt ruházatát az alkalomhoz illőnek találta. (Nem tartozik szorosan a tárgyhoz, de ha már Hajdúnál tartunk, muszáj megemlíteni azt a fantasztikus fotót, amit tegnap fedeztünk fel a neten, és amelyből kiderült, hogy Hajdú Péter és Mundruczó Kornél osztálytársak voltak a gimnáziumban. Az 1993-ban készült osztályképet vizsgálva szembetűnő, hogy habitusuk tekintetében az elmúlt 17 évben sem a Frizbi műsorvezetője, sem pedig a Cannes-t kétszer is megjárt filmrendező nem sokat változott: amíg a társaság középpontjában ripacskodó Hajdú körül dőlnek a röhögéstől a többiek, addig a csoport legszélére szorult Mundruczó szigorú szemekkel néz a fényképezőgépbe.)

Forrás: [origo]
Angelina Jolie, Brad Pitt, Shiloh, Zahara | Nézz még több képet a családról!

Hajdú és Mundruczó közös fényképénél kissé kevésbé izgalmasabb felvételek bukkantak fel a neten még hétfőn, amelyeken Jolie és Pitt gyermekei társaságában ejtőzik budai bérelt házuk kertjében. Rosszmájú kommentátorok szerint ezeket a képeket nem is paparazzók készítették, hanem a sztárok PR-osai adták ki őket, hogy így erősítsék azt a nézetet, miszerint minden rendben van Jolie-ék kapcsolatával.

A hét kétségkívül legviccesebb híre kedden érkezett Pittről, amikor a színész egy üdítő budapesti motorozásból hazatérve eltévesztette a házszámot, és a szomszéd kapuján próbált bejutni. Szerencsére a helyszínen tanyázó lesifotósok kisegítették a sztárt, és megmutatták neki, hogy hol lakik.

Brad Pitt nem találja otthonát a Cirbolya utcában

Mind a bulvármédia, mind pedig Pitt és Jolie rajongói számára nagy nap volt a szerdai. Az előbbiek végre normális fotókat tudtak készíteni a párról, az utóbbiak pedig nagy eséllyel szerezhettek tőlük autogramot. Jolie filmjének forgatása a hetedik kerületi Rózsák terére költözött, ahol kőtörmelék, szögesdrót, homokzsákok és katonai teherautók teremtették meg a jugoszláv háborús hangulatot.

Fotó: Mudra László [origo]
Az Angelina Jolie-film forgatása a Rózsák terén | Még több kép Jolie-ról és Pittről

A környező házak tetőin a fotóriporterek letesztelhették, mire képesek a méretes teleobjektívek, a tér kerítésénél várakozó kíváncsiskodók testközelbe kerülhettek kedvenceikkel. Rengeteg papírfecni aláírásra került, és egy-egy Brad Pitt-tel történő kézfogás után feltehetően többen kétszer is meggondolták, hogy mossanak-e kezet a következő étkezés előtt. Egy fanatikus rajongó a kezére kért autogramot Angelina Jolie-tól, amit később tetoválássá alakíttatott. Vendégszerzőnk plasztikus beszámolót és dogmafilmekre hajazó videókat szállított a tumultusról.

Forrás: Mudra László [origo]
Brad Pitt autogramokat osztogat a Rózsák terén | Még több kép Jolie-ról és Pittről

Nemcsak a képügynökségek fizetett alkalmazottjai fotóztak aznap a Rózsák terén, hanem a már eddig is hobbifotós hírében álló Brad Pitt is, akiről egy darabig azt hittük, hogy felcsapott standfotósnak, de később kiderült, hogy csak lelkesedésből kattintgatott. A nap legemlékezetesebb felvételét mégsem ő, hanem egy számunkra ismeretlen hős készítette, akinek sikerült megörökíteni a hollywoodi álompárt, amint egy tipikusan magyar szemetes konténer mellett fogyasztja el szegényes ebédjét (nézd meg!). Az egyik fotón felismertük az Oscar-díjas operatőrt, Dean Semlert (Farkasokkal táncoló, A hazafi), így megkockáztatjuk, hogy ő fényképezi a filmet (ezt a feltevést pont az elmúlt percekben erősítette meg az IMDb is). Semler tizenegy évvel ezelőtt A csontember című thrillerben már dolgozott együtt Jolie-val.

Forrás: [origo]
Angelina Jolie és Dean Semler operatőr | Még több kép Jolie-ról és Pittről

A tisztességgel végigdolgozott munkanap után hidegzuhanyként érhette Angelina Jolie-t a hír, miszerint a bosznia-hercegovinai kulturális tárca megvonta az engedélyt, hogy az ország területén forgasson. Ez idáig csak annyit lehetett tudni a készülő alkotás történetéről, hogy egy szerb fiú és egy bosnyák lány balkáni háború alatt kibontakozó szerelmét meséli el, de a forgatási engedélyt visszavonó bosnyák kulturális miniszter úgy tudja (igaz, nem olvasta a forgatókönyvet), hogy a sztori középpontjában egy muzulmán nőnek és megerőszakolójának, egy szerb férfinak a szerelme áll. A miniszter indoklásában megjegyezte, hogy nem támogathatnak egy olyan filmet, ami nem az igazságot mondja el és nagyszámú áldozatot sért meg. A politikus nyilatkozatára a Háború nőáldozatai nevű szervezet vezetője is rátromfolt: "A háború idején megerőszakolt nők több ezer vallomása között nincs egyetlen egy sem, amely egy áldozat és megerőszakolója szerelmi történetéről szólna."

Forrás: AFP
Angelina Jolie és Brad Pitt menekülttábort látogat Boszniában idén áprilisban

A Jolie-film forgatása csütörtökön a kilencedik kerültben folytatódott. Az egykori Tűzraktér nevű szórakozóhely a Tűzoltó és a Thaly Kálmán utca sarkán álló épületének udvarát délszláv háborús helyszínnek rendezték be, de mivel ez a terület sokkal kevésbé volt megközelíthető az egyszerű halandók számára, mint a Rózsák tere, így aznap már kevesebb volt a kíváncsiskodó is. Ugyan számos fotós tanyázott a környező házak erkélyein, de már érezhető volt némi fásultság a médiamunkások részéről: mintha sokan úgy vették volna, hogy előző nap már megvolt nekik Jolie, és nem lenne túl izgalmas még egyszer lefotózni őt, ahogy pufidzsekiben instruálja színészeit egy romos udvar közepén (bár az első napszemüveg nélküli fotó még várat magára). Brad Pitt már meg sem jelent a forgatáson aznap.

Fotó: Mudra László [origo]
Mobilvécé az Angelina Jolie-film forgatásán | Még több kép Jolie-ról és Pittről

Autogram-vadász kémeink jelentették, hogy a stáb pénteken a tizenhatodik kerületben, az Ikarus Művelődési Ház egykori épületében dolgozott. Jolie közleményt adott ki, hogy szívesen találkozna a boszniai háború áldozataival, hogy tisztázza velük, pontosan miről szól a filmje. A producerek az engedély visszavonását "tisztán technikai problémának" minősítették, és a produkció szarajevói partnerei közölték, hogy a forgatókönyvet már el is juttatták a miniszterhez. A rendezőnő azt kérte minden érintettől, hogy ne ítélkezzenek a filmjéről, mielőtt látták volna.