Szívrablás és balta a fejbe

Vágólapra másolva!
Római katonák durvulnak, Jared Leto visszatekint az életeire, az amerikai srácok 3D-ben rázzák, az izraeli nő keresi az emlékeit, Romain Duris duplázik a héten a mozikban.
Vágólapra másolva!

Mr. Nobody / Mr. Nobody - 2009

Miről szól? A jövőben a vénséges Nemo Nobody visszagondol életeire, választásaira, és a szemünk előtt megelevenedik három különböző életút, amit bejárhatott volna.

Ki a rendező? A belga Jaco Van Dormael, aki már első filmjében, a Toto, a hős-ben is az alternatív életek kérdését feszegette.

Kik a szereplők? A címszerepet az újabban főleg rossz zenében (30 Seconds to Mars) utazó Jared Leto (Rekviem egy álomért) alakítja, három életének három szerelme Diane Kruger (Becstelen brigantyk), Sarah Polley (A szavak titkos élete) és Linh Dan Pham (Dante 01). Nemo apját Rhys Ifans (Rockhajó) játssza.

Kinek ajánljuk? Azoknak, akiknek bejött Az időutazó felesége, illetve az Amélie csodálatos élete képi világa.

* * *

A kilencedik légió / Centurion - 2010

Miről szól? Az i.sz. 2. században, a mai Skócia területén Quintus Dias római katona kiszabadul a barbárok fogságából, és csatlakozik a szétvert kilencedik légió túlélőihez, akik ellen hajtóvadászatot indítanak a piktek.

Ki a rendező? A horrorfilmesként indult brit Neil Marshall, aki a Démoni harcosok-at, a The descent - A barlang-ot és a Végítélet-et rendezte eddig.

Kik a szereplők? Quintust az egyformán szép és tehetséges Michael Fassbender (Éhség, Becstelen brigantyk) alakítja, a kilencedik légió vezetőjét Dominic West (Drót, 300) játssza, a pikteket erősíti a Hitman-ből és A Quantum csendjé-ből ismert Olga Kurylenko, valamint Ulrich Thomsen (Születésnap, Ópium) is.

Kinek ajánljuk? Azoknak, akik azt szeretik, ha egy filmben jó sok ember fejét szétkapják baltával.

* * *

Hajsza / Persécution - 2009

Miről szól? Daniel és Sonia kapcsolata amúgy sem túl kiegyensúlyozott, de végképp megbomlik köztük az összhang, amikor feltűnik a színen egy titokzatos férfi, aki elkezdi mindenhova követni Danielt.

Ki a rendező? A remek Intimitás-t is jegyző Patrice Chéreau.

Kik a szereplők? Danielt az ezen a héten a Szívrablók-ban is látható Romain Duris (Halálos szívdobbanás, Paris) alakítja, Soniát Charlotte Gainsbourg (Az álom tudománya, Antikrisztus) játssza. A Daniel után loholó pasast Jean-Hugues Anglade formálja meg, aki a Betty Blue férfi főszereplője volt (ki ne emlékezne az ellenállhatatlan Zorgra?).

Kinek ajánljuk? Azoknak, akik bírják a mélabút és jobban szeretik a hangulatokra, mintsem sztorira koncentráló filmeket.

* * *

Step Up 3D / Step Up 3D - 2010

Miről szól? Luke egy raktárépületben összehozott egy táncos csapatot, amelyhez csatlakozik a tehetséges Moose és Natalie is. De a banda csak akkor tarthatja meg próbahelyet, ha megnyerik a közelgő nagy táncösszecsapást.

Ki a rendező? Jon Chu, aki a trilógia előző részét is rendezte.

Kik a szereplők? Luke szerepében az érdemleges filmben eddig még nem szereplő Rick Malambrit láthatjuk, Moose szerepében Adam G. sevani tér vissza a második filmből, Natalie-t az ausztrál Otthonunk-sorozatban edződött Sharni Vinson játssza. Az első részből pedig a Camille-t alakító Alyson Stonert hasznosították újra.

Kinek ajánljuk? Azoknak, akiknek bejött az első két film, és 3D-mániákusoknak.

* * *

Szívrablók / L'arnacoeur - 2010

Miről szól? Alex és tesója, Mélanie különleges üzletben utazik: párok szétszakítására specializálódtak. Amikor az esküvőjére készülő Juliette-et és Jonathant kéne szétrobbantaniuk, minden másképp alakul, mint kellene.

Ki a rendező? Pascal Chaumeil, aki tévés rendező, korábban pedig Luc Besson segédrendezője volt.

Kik a szereplők? Alexet a korábban már emlegetett Romain Duris alakítja, Juliette szerepében az énekes-színésznő-Johnny Deppné Vanessa Paradis-t láthatjuk. Mélanie-t Julie Ferrier (a Micmacs gumilánya), Jonathant az Amíg még élünk-ből és az Igazából szerelem-ből ismert Andrew Lincoln játssza.

Kinek ajánljuk? Azoknak, akiknek elegük van a bárgyú amerikai romkomokból, és valami valóban kellemes néznivalóra vágynak.

* * *

Hét perc a mennyországban / Sheva dakot be gan eden - 2008

Miről szól? Galia és barátja egy buszon utaznak, amelyet levegőbe repít egy öngyilkos merénylő. Galia túléli a robbanást, azonban amnéziás lesz. Egy évvel a tragédia után elkezdenek helyrekerülni az emlékdarabok.

Ki a rendező? Az izraeli Omri Givon, akinek ez az első filmje.

Kik a szereplők? Galiát Reymond Amsalem játssza, aki szerepelt a Kiadatás-ban és a Libanon című, Arany Oroszlán-díjas háborús filmben is.

Kinek ajánljuk? Azoknak, akiket foglalkoztat az emlékek illékony természete.

Mit mondunk még a filmről? Olvasd el titanicos minikritikánkat!