Vágólapra másolva!
Az 500 nap nyár nem egy hagyományos, happy enddel végződő romantikus vígjáték, és épp ezért sokkal szerethetőbb, mint a műfaj legtöbb képviselője. A film Magyarországon nem kerül moziforgalmazásba, csak az [origo] filmklub Blu-ray vetítésén nézheted meg nagyvásznon.
Vágólapra másolva!

2009 egyik legkedvesebb filmje az 500 nap nyár volt (az eredeti cím szójáték: a női főszereplőt Summernek, azaz nyárnak hívják), egy olyan romantikus film, ami a klisés hollywoodi szerelmes filmek dömpingjében üdítő változatosságot jelentett azzal, hogy a narrátor már a nyitó képsor alatt bejelenti, hogy a film két főhőse nem fog boldogan élni, míg meg nem hal. Szóval a film egy rövidéletű románcról szól a sok közül, de azt nagyon bájosan meséli el.

A kedves történet önmagában nem lenne elég, a film igazán ezért szerethető, mert két tüneményes ember áll a középpontjában: a fiút Joseph Gordon-Levitt (A kulcsfigura, Brick, G. I. Joe), a lányt pedig Zooey Deschanel (All the Real Girls, Híd Terabithia földjére) alakítja. Az elsőfilmes Marc Webb videoklip-rendezőből lett filmes, aminek talán van némi köze ahhoz, hogy az 500 nap nyár soundtrackje olyan napfényes hangulatú lett, hogy önállóan hallgatva is mosolyt varázsol az ember arcára.

Marc Webb így magyarázza a film lényegét: "Számomra ez egy felnövésről szóló történet, ami romantikus vígjátéknak álcázza magát. Summer nem csak egy lány, hanem egy életszakasz. Egy olyan tapasztalat, amit mindenki átél egyszer. Persze van a filmben romantikus szál és foglalkozunk azzal, hogy bizonyos kapcsolatok mitől kétértelműek, de igazából számomra az a fontos, hogy az ember hogyan tanulja meg kezelni ezeket a helyzeteket."

* * *

Nyereményjátékunk lezárult, a helyes megfejtés a B) válasz volt:

Az 500 nap nyár rendezője hamarosan Pókember-filmet forgat.

Forrás: [origo]

Gratulálunk minden helyes megfejtést beküldőnek! A következő szerencsés olvasóinkat szeretettel várjuk mozipartnerükkel együtt április 14-én szerdán 19 órára a Cinema City Aréna 7-es termébe (1087 Budapest, Kerepesi út 9.):

Andó Anita, Andrási Katinka, Ari Bözsi, Asztalos Judit, Bajzák Judit, Bálint Katalin, Bartha Janka, Beregi Péter, Béres Edit, Csabai Kunigunda, Csetényi Lilla, Csomor Ditta, Daoud Sabrina, Farkasházy Dia, Farkasné Eke Katalin, Fejérvári Lívia, Fekete Miklósné, Foltán Gyöngyi, Gács Orsolya, Gazdag Alexandra, Géder Melinda, Győri Viktor, Hájasné Nagy Katalin, Hajdu Csilla, Havas Katalin, Hegedűs Karolina, Hild Ágnes, Horn Gabriele, Horváth András, Jakab Balázs, Józsa Jetta, Józsa Orsolya, Kaiser Ilona, Kanyári Eszter, Katafay Balázs, Keseru Krisztina, Király Emőke, Kiss Mária Magdolna, Kiss Szilvia, Kiss Tamás, Kóczán Gábor, Kovács János, Kovács Kinga, Kovács Kornél, Kovács Krisztina, Kovács Zsófi Lili, Kozma Róbert, Lantai Linda, Lelkes Emese, Lénárt Tibor, Lévai Edit, Linter Szabina, Lukács Melinda, Maloviczki Ágnes, Marinov Tamara, Matics Beatrix, Meleg Dávid, Mester Júlia, Miczek Szilvia, Mitkov László Álmos, Nagy Annamária, Nagy István, Nagyné Pethő Katalin, Németh Napsugár, Noé Nikolett, Nyusszanccs, Ozvald Tamás, Pálinkás Klára, Pentelényi László, Perjési Nándor, Peterdi Ágnes, Pimvicska-Maróti Mónika, Reszler Klaudia, Schwarczl Henrietta, Somfai Lídia, Striker Éva, Szabó Ágnes, Szabó Kristóf, Szemán Krisztina, Szőke Attila, Tóth Edina, Tóth Erzsébet Juliánna, Tóth Mária, Tóth Orsolya, Tóthmátyás Zoltán, Tüske István, Valkóczi Károly, Valló Judit, Várady Hanna, Viola Henriett Krisztina, Vodál Vera, Vörös Judit, Vörös Tünde, Wagner Zsófia, Zaletnyik Judit

Amennyiben nem látod nevedet a fenti listában, ne búsulj, még rengeteg alkalmad lesz az ingyen mozizásra!