Újra tigris és újra Tron

Vágólapra másolva!
Visszatérnek az Üvegtigris lúzerei és Jeff Bridges megint virtuális életet él, a kékfejű gonosz terveket sző, Márquez egy pap szerelméről mesél, és az ügynöktéma is előkerül a héten a mozikban.
Vágólapra másolva!

Üvegtigris 3 - 2010

Miről szól? Folytatódnak a rozzant Üvegtigris-büfé körül lógó kedves lúzerek kalandjai - ezúttal részben Budapesten.

Ki a rendező? Akárcsak az előző két részt (igaz, az elsőt még Kapitány Ivánnal közösen), ezt is Rudolf Péter csinálta.

Kik a szereplők? Főszerepben a régi arcok: Rudolf Péter, Csuja Imre, Gáspár Sándor, Reviczky Gábor, Szarvas József és Horváth Lajos Ottó. Kamarás Iván gazdag ügyvédként, Szabó Erika és Pikali Gerda pedig jó nőként színesíti a filmet.

Kinek ajánljuk? Azoknak is, akiknek a második rész nem jött be - ez erősebbre sikerült.

Mit mondunk még a filmről? Aki várta, aki nem, itt az Üvegtigris 3, amelyben mindenki visszatér, és mindenki elmegy, hogy aztán visszajöhessen. Ez a teljesen motiválatlanul kipattanó, rém egyszerű, bódét hátrahagyó eseménysor meglepő módon feszesebbé, és végig szórakoztatóvá rugdossa a filmet. Rudolf Péter a rendelkezésére álló összes teret és helyzetet komikumforrássá alakítja, amit mégsem, azt Szabó Erika tökéletes testével tölti ki. Olvasd el kritikánkat a filmről!

* * *

Tron: Örökség / Tron: Legacy - 2010

Miről szól? Kevin Flynn fia, Sam szeretné kideríteni, hogy mi történt húsz éve eltűnt apjával, és bekerül abba a virtuális világba, ahol apját fogva tartják.


Ki a rendező?
Az 1982-es Tron folytatását Joseph Kosinski rendezte, aki eddig reklámfilmeket csinált, ez az első nagyjátékfilmje.

Kik a szereplők? Kevin Flynn szerepében Jeff Bridges tér vissza, Samet Garrett Hedlund (Eragon) alakítja. Olivia Wilde (Narancsvidék, Doktor House) is a virtuális világ egyik lakója, aki Flynnék segítségére lesz.

Kinek ajánljuk? Azoknak, akik fél órán át leesett állal szeretnék bámulni az ütős látványt.

Mit mond a főszereplő a filmről? Huszonnyolc évvel a Tron után Jeff Bridges ismét ellátogat az áramvonalas motorok és neonfényű frizbik világába. A 61 éves Oscar-díjas színész egy párizsi szállodában mesélt nekünk a Tron: Örökség című, óriási költségvetésű 3D-s látványosságról. Elárulta, hogy szerepelne-e A nagy Lebowski második részében, hogy miért nem jött be neki a Social Network, és hogy melyik testrésze szokott megfájdulni a netezéstől. Szóba jött még a bolond zen, az azonnali kielégülés, valamint Brad Pitt levágott feje is. (Az interjú egy kerekasztalos beszélgetés keretében zajlott, ahol kilenc másik kollégával együtt faggattuk Bridgest.) Olvasd el interjúnkat!

* * *

Megaagy / Megamind - 2010

Miről szól? A gonosz Megaagy végre megszabadul régi ellenlábasától, de rájön, hogy ellenfél nélkül nem olyan szórakoztató a gonoszkodás. Teremt hát magának egy új opponenst, de az illető nem egészen az általa kitalált játékszabályok szerint játszik.

Ki a rendező? Tom McGrath, aki a Madagaszkár-filmeket is csinálta.

Kik a szereplők? 3D-ben tobzódó kék- és másfejű lények.

Kinek ajánljuk? Azoknak, akiknek bejött a Gru - a sztori sok ponton hasonlatos.

* * *

A szerelemről és más démonokról / Del amor y otros demonios - 2010

Miről szól? Siervát, a szép leányzót megharapja egy veszett kutya, amit a helyi papok az ördög művének tartanak. A lányt bezárják egy kolostorba, ahol közeli kapcsolatba kerül a fiatal pappal, akit megbíznak azzal, hogy űzze ki belőle az ördögöt.

Ki a rendező? Gabriel García Márquez regényét az elsőfilmes Hilda Hidalgo adaptálta.

Kik a szereplők? Siervát Eliza Triana alakítja, akinek ez az első filmszerepe, a papot Pablo Derqui játssza, aki főleg a Barcelona című spanyol filmből lehet ismerős.

Kinek ajánljuk? Azoknak, akik kíváncsiak, végre sikerült-e egy tisztességes Márquez-adaptációt összehozni.

* * *

Az ügynökök a paradicsomba mennek - 2010

Miről szól? A 80-as években vagyunk, egy fiú, akinek a szülei elkötelezett hívei a rendszernek, az alakuló ellenzék soraiba áll. A rendőrségen választás elé állítják: vagy besúgó lesz, vagy elhagyja az országot.

Ki a rendező? Ez Dézsy Zoltán dokumentumfilmes első nagyjátékfilmje.

Kik a szereplők? A főhőst Karalyos Gábor alakítja, aki nem először látogat a 80-as évekbe (Moszkva tér). Fontosabb mellékszerepben láthatjuk Lukács Sándort és Kubik Annát.

Kinek ajánljuk? A téma ugyan érdekes, de az előzetest elnézve az iszonyú színészi játék minket eltántorít a filmmel való további ismerkedéstől.