Angelina Jolie halálra dicsérte Magyarországot

Angelina Jolie a Margit utcában forgatta filmjének újabb jeleneteit
Vágólapra másolva!
A Vasárnapi híreknek nyilatkozó Angelina Jolie udvarias vendég módjára méltatta Magyarországot, de arról is beszélt, hogyan látott neki a forgatókönyv írásának, mennyire élvezte a rendezést, valamint, hogy a saját pénzéből is rakott a filmbe. Kiderült, hogy angol nyelven is leforgatták az alkotást, és lehet, hogy fekete-fehér lesz.
Vágólapra másolva!

"Imádom Magyarországot" - fogalmazott a Vasárnapi Híreknek adott interjújában Angelina Jolie. "Mióta gyerekeim vannak, minden országot abból a szemszögből nézek, hogy mennyire gyerekbarát. Magyarország jeles!" - tette hozzá az elsőfilmes rendezőnő, aki arról is beszámolt, hogy járt magyar étteremben (a nevét sajnos nem jegyezte meg), cukrászdában, valamint, hogy az Orczy Kalandpark annyira tetszett a gyerekeinek, hogy még egyszer vissza kellett menniük. Egy magyar szót is megtanult, mégpedig azt, hogy "felvétel".

(c)2010 GK Films LLC. All rights reserved.
Angelina Jolie és Goran Kostic a forgatáson | Fotó: Ken Regan

A hazánkat méltató szép szavakon kívül Jolie jópár izgalmas információt is elejtett most készülő bosnyák szerelmesfilmjével kapcsolatban. Kiderült például, hogy nemcsak eredeti nyelven, hanem angolul is felvették az összes jelenetet, valamint, hogy elképzelhető, hogy fekete-fehér lesz a film. Nézzük egyenként az érdekes részeket!

Hogyan látott neki a forgatókönyv írásának...

"Kilenc-tíz hónappal ezelőtt elkapott egy influenza, és átköltöztem a ház másik végébe, nehogy megfertőzzem a kicsiket. Heverésztem, olvasgattam és egyszerre belém nyilallt, mi lenne, ha írnék valamit. Igen ám, de nem volt a gépemen forgatókönyvíró-program. Úgyhogy kip-kop, kip-kop, nyomtam a szóközöket, amitől az első vázlat elég hülyén nézett ki. Lötyögött a szöveg, tök amatőrizmus. De összekalapáltam. Aztán hetekig rá se néztem, ott hevert az íróasztalomon."

Mennyiben más a rendezés, mint a színészet...

"Első naptól fogva jobban érzem magam a kamera mögött, mint valaha a kamera előtt. Szeretem az eredeti szakmámat, de van némi igazság abban, hogy egy rendező sokkal közelebb van a stábhoz és a színészekhez. A csapat tagja. A színész magának való, elmerül a figurában, csak a saját jeleneteire koncentrál, és a többi színészhez húz. A rendező viszont mindenkihez, az operatőrtől a kábeleseken, a hangmérnökön, a berendezőkön át a díszletmunkásokig."

(c)2010 GK Films LLC. All rights reserved.
Angelina Jolie és Dean Semler operatőr a forgatáson | Fotó: Ken Regan

Hogyan szedte össze a pénzt a filmre...

"Odaadtam a forgatókönyvet Graham King producernek, akivel a Turistát (sic!) csináltam, és bevállalta a finanszírozás egy részét, a többit Brad meg én tettük bele a kalapba."

Lehet, hogy fekete-fehér lesz film...*

"Színesben forgattunk, de át tudjuk konvertálni fekete-fehérre. Még nem döntöttük el, melyik legyen. Már megnéztünk egy részt fekete-fehérben, és gyönyörű volt. De a lényeg, hogy azok az emberek is élvezzék, akik egy szerelmi történetet akarnak megnézni a moziban. Megpróbáljuk a lehető legkönnyebben befogadhatóvá tenni, hogy minél több emberhez eljuthasson."

Eredeti nyelven és angolul is leforgatták a filmet...

"Két verziót forgattunk, az egyiket angolul, a másikat a szereplők nyelvén. Azért sikerült, mert a színészek folyékonyan beszélnek angolul, és vállalták, hogy a saját nyelvükön is leforgatják ugyanazokat a jeleneteket. Dupla munka volt. A forgalmazók azt javasolták, hogy ezt minden ország maga döntse el. Ha az eredeti nyelvű változatot kéri, azt kapja. A régió számára kötelességünk volt így csinálni."

--------------

* Ez a rész nem szerepelt az újságban megjelent interjúban, a honlapon publikált angol nyelvű verzióból fordítottuk.