Így öregedtek a Harry Potter szereplői: Rupert Grint

rupert grint
Vágólapra másolva!
A tizenegy éves Rupert Grint saját alkotású rap-számmal győzte meg a Harry Potter alkotóit, hogy csakis ő játszhatja el Ron Weasley-t. Idén meg már ölni tanult Bill Nighytól. Képekben meséljük el Rupert Grint elmúlt tíz évét.
Vágólapra másolva!

Harry Potter és a Bölcsek Köve, New York-i premier (2001)

Rupert iskolai színdarabokban már szerepelt a Potter-szereplőválogatás előtt, de más színészi tapasztalata nem volt. Amikor megtudta, hogy szereplőket keresnek a filmbe, elküldött magáról egy videót, amin a saját drámatanárának öltözött és előadott egy rap-számot arról, hogy miért lesz ő a tökéletes Ron.

Forrás: [origo]

* * *

Harry Potter és a Titkok Kamrája, Los Angeles-i premier (2002)

A Bölcsek Köve után máris kipróbálta magát máshol is. A 2002-ben bemutatott Thunderpants című gyerekfilmben a fingós főhős Alan A. Allen nevű barátját alakította, aki feltalál egy spéci nadrágot, ami semlegesíti a durva szellentéseket. (Ezt a gyöngyszemet nálunk sajnos nem mutatták be.)

Forrás: [origo]

* * *

Harry Potter és az Azkabani Fogoly, New York-i premier (2004)

Az Azkabani Fogoly rendezője, Alfonso Cuarón interjúkban elmondta, hogy szerinte a roxforti trióból Rupert a legesélyesebb arra, hogy felnőtt sztár legyen belőle. Cuarón azt sem rejtette véka alá, hogy viccesnek találta, hogy Rupert milyen gátlásos a lányokkal.

Forrás: [origo]

* * *

Harry Potter és a Tűz Serlege, New York-i premier (2005)

1904 decemberében mutatták be a Peter Pan, or The Boy Who Wouldn't Grow Up című színdarabot. Pán Péter századik születésnapjára a BBC dokumentumfilmet készített (2005 januárjában adták le), amelyben Rupert szolgáltatta Pán Péter hangját.

Forrás: [origo]

* * *

Harry Potter és a Főnix Rendje, Los Angeles-i premier (2007)

A Főnix Rendje előtt Rupert leforgatta első felnőtt filmjét: a 2006-ban bemutatott Sofőrlecké-ben (előzetes) egy idősödő, különc színésznő asszisztensét formálta meg. Partnere koránt sem volt számára ismeretlen, Julie Walters alakította a színésznőt, aki a Potter-filmekben az anyukája.

Forrás: [origo]

* * *

Harry Potter és a Félvér Herceg, New York-i premier (2009)

A kis Ron végképp felnőtt. A Félvér Herceg előtt leforgatott, három tinédzser ámokfutásáról szóló Cherrybomb-ban (előzetes) Rupertnek bőven jut szexből, drogokból és erőszakból is.

Forrás: [origo]

* * *

Harry Potter és a Halál Ereklyéi, New York-i premier (2010)

Következő filmjében Rupert megint egy potteres kollégájával együtt szerepel: a Wild Target (előzetes) című akcióvígjátékban a bérgyilkos Bill Nighy tanonca lesz, és csatlakozik még hozzájuk a súlyos kleptomániában szenvedő Emily Blunt is.

Forrás: [origo]