Pénz beszél, Will Ferrell ugat

Vágólapra másolva!
Gordon Gekko visszatérése, a gyurmafigurák kedves barátsága, az iráni nők sanyarú sorsa, a béna rendőrök szerencsétlenkedése, Dumas és írótársa rivalizálása és egy animált teknős kalandjai a héten a mozikban.
Vágólapra másolva!

Tőzsdecápák: A pénz nem alszik / Wall Street: Money Never Sleeps - 2010

Miről szól? Jake feltörekvő bróker, aki három dolgot szeretne egyszerre: pénzt, szerelmet és bosszút. Céljai találkoznak Gordon Gekko terveivel, aki a lányát - Jake barátnőjét - szeretné visszakapni.

Ki a rendező? Oliver Stone folytatta saját 1987-es filmjét.

Kik a szereplők? Gordon Gekko szerepében Michael Douglas tér vissza, Shia LaBeouf alakítja Jake-et, Carey Mulligan (Egy lányról) Gekko lánya és Jake barátnője. Frank Langella (Frost/Nixon) Jake mentora, Josh Brolin pedig egy rivális pénzember.

Kinek ajánljuk? Azoknak, akiknek meghatározó filmélményük volt a Tőzsdecápák, és szeretnének nosztalgiázni, és azoknak, akik szerelmesek Shia LaBeoufba.

* * *

Mary és Max / Mary and Max - 2009

Miről szól? Mary egy magányos ausztrál kislány, aki találomra levelet ír egy magányos New York-i fickónak. Különös barátság szövődik kettejük közt, annak ellenére, hogy még sosem látták egymást.


Ki a rendező?
A gyurmafilmet Adam Elliot rendezte, aki Harvie Krumpet című rövid gyurmafilmjével 2004-ben Oscar-díjat nyert.

Kik a szereplők? A foltos homlokú, vastagszemüveges Mary és a nagyorrú, rozzant Max. Mindketten gyurmából készültek és nagyon kedvesek.

Kinek ajánljuk? Azoknak, akik szeretik az aranyos - de nem buta - filmeket és a mutatós gyurmaanimációt.

* * *

Nők férfiak nélkül / Zanan-e bedun-e mardan - 2009

Miről szól? Az 50-es évek Iránjában követjük négy nő egymásba fonódó sorsát.

Ki a rendező? Shirin Neshat fotó- és videoművész és párja, Shoja Azari.

Kik a szereplők? Shabnam Toloui, Pegah Ferydoni, Arita Shahrzad és Tóth Orsi (Nincsen nekem vágyam semmi, Delta) játsszák a négy főhősnőt.

Kinek ajánljuk? Azoknak, akiket érdekel az iráni ők helyzete és emellett bírják a művészkedést is.

* * *

Pancser police / The Other Guys - 2010

Miről szól? Gamble és Hoitz a két legbénább, leglenézettebb New York-i zsaru, de amikor véletlenül megkapnak egy nagy ügyet, itt az esély, hogy ők is olyan menővé váljanak, mint Highsmith és Danson, a testület sztárduója.

Ki a rendező? A lényegében csak Will Ferrell-filmekben utazó Adam McKay (A híres Ron Burgundy legendája, Taplógáz, Tesó-tusa) legújabb eresztése.

Kik a szereplők? A hátrányos helyzetű párost Will Ferrell és Mark Wahlberg formálja meg, a két menő zsaru pedig Samuel L. Jackson és Dwayne "The Rock" Johnson.

Kinek ajánljuk? Azoknak, akik bírták A híres Ron Burgundy legendája humorát.

* * *

Dumas / L'autre Dumas - 2010

Miről szól? Alexandre Dumas regényeit Auguste Maquet-val közösen írja, de Maquet a háttérben, négerként dolgozik. Amikor feltűnik a színen a szépséges és segítségre szoruló Charlotte, összekeveri őket, és emiatt konfliktus bontakozik ki a két író közt.

Ki a rendező? Safy Nebbou, aki A zsiráf nyaka és a Gyermekkorok című filmeket is csinálta.

Kik a szereplők? Dumas-t Gérard Depardieu alakítja, Maquet-t Benoit Poelvoorde (Coco Chanel) játssza. Charlotte-ot Mélanie Thierry formálja meg, akit legutóbb a Babylon A. D.-ben láthattunk.

Kinek ajánljuk? Azoknak, akik szeretik a romantikát, az irodalmat és a romantikus irodalmat.

* * *

Sammy nagy kalandja - A titkos átjáró / Sammy's avonturen: De geheime doorgang - 2010

Miről szól? Sammy, a teknős Kalifornia partjainál születik, és társaival együtt elindul felfedezni az óceánt. Évtizedeken keresztül kalandozik, közben próbálja elkerülni a különböző emberi és állati veszélyeket.

Ki a rendező? A 3D-s animációs filmet a belga Ben Stassen (Légy a Holdon) csinálta, aki már régóta kísérletezik a 3D-s technikával.

Kik a szereplők? Animált teknősök és a tenger egyéb lényei.

Kinek ajánljuk? Nekünk ez hét évvel a Némó nyomában után mind sztoriban, mind látványban nagyon kevésnek tűnik.