Vin Diesel és Jean Reno a dagik ellen

Vágólapra másolva!
Mathieu Kassovitz elbaltázott sci-fije, Jean Reno maffiózója, egy csapat vigaszt kereső kövér ember, rockot éneklő nyugdíjasok és egy 3D-s magyar film a héten a mozikban.
Vágólapra másolva!

Babylon A. D. / Babylon A.D. - 2008

Miről szól? Amikor Toorop, a zsoldos elvállalja a megbízást, hogy egy Aurora nevű lányt Oroszországon keresztül Amerikába kísérjen, még nem tudja, hogy milyen óriási értéket képvisel a védence, és hogy hányan akarják majd levadászni útközben.

Ki a rendező? Mathieu Kassovitz (A gyűlölet, Bíbor folyók) rendezte a regényadaptációt, de a problémás forgatás során a stúdió állítólag nem engedte, hogy az elképzelései szerint csinálja meg a filmet.

Kik a szereplők? Tooropot Vin Diesel alakítja, Aurorát a vonzó Mélanie Thierry (Largo Winch) játssza. Michelle Yeoh az Aurorára vigyázó nővért, Gérard Depardieu pedig Toorop megbízóját formálja meg.

Kinek ajánljuk? Jó szívvel senkinek nem ajánlunk egy olyan filmet, amit még a rendezője is megtagadott, persze, akit pont a "színtiszta erőszak és ostobaság" izgat, annak bejöhet.

* * *

A belső kör / Le premier cercle - 2009

Miről szól? Milo Malakian a franciaországi örmény maffia feje embereivel egy nagy rablásra készül, miközben fia elhatározza, hogy nem akar apja nyomdokaiba lépni, és inkább a tisztességes életet választja.

Ki a rendező? Laurent Tuel, aki A félelem gyermekei-t és a Jean-Philippe című vígjátékot is rendezte.

Kik a szereplők? Milót Jean Reno alakítja, fiát a Hannibál ébredésé-ből ismert Gaspard Ulliel játssza. Utóbbinak természetesen szerelme is van: Vahina Giocante (Játék a tűzzel, Bellamy).

Kinek ajánljuk? Az előzetes alapján gyér kis Keresztapa-utánzatnak tűnik, de arra kiváló lehetőséget biztosít, hogy a meglehetősen jóképű Ullielben gyönyörködjünk.

* * *

Kövéren szép az élet / Gordos - 2009

Miről szól? Abel terápiás csoportot tart túlsúlyos emberek számára. Megismerjük a különböző problémákkal küzdő csoporttagokat a fogyasztószer elhízott reklámarcától kezdve a vallási mániában szenvedő pasi frusztrált csajáig.

Ki a rendező? Ez Daniel Sanchez Arévalónak, a Sötétkékmajdnemfekete rendezőjének második nagyjátékfilmje.

Kik a szereplők? A színészek egy része a Sötétkékmajdnemfeketé-ből lett újrahasznosítva: Roberto Enríquez (Abel), Antonio de la Torre (Enrique) és Raúl Arévalo (Álex) is játszott az előző filmben. Melléjük megkapjuk többek közt az itt éppen nagyon terhes Verónica Sánchezt (Camaron, Sarah, drága).

Kinek ajánljuk? Mindenkinek, aki szereti a finom humort, azoknak meg különösen, akiknek bejött a Sötétkékmajdnemfekete hangulata.

* * *

Young at Heart - Örökifjak / Young @ Heart - 2007

Miről szól? A Young @ Heart egy 1982-ben, Massachusettsben alapított amatőrkórus. Tagjainak átlagéletkora 80 év, de olyan számokat adnak elő, mint a Should I Stay or Should I Go, az I Feel Good vagy az I Wanna Be Sedated. A dokumentumfilm egy 2006-os koncertjükre történő felkészülésüket örökíti meg.

Ki a rendező? A dokumentumfilmes Stephen Walker (Waiting for Harvey: A Beginner's Guide to Cannes) és Sally George.

Kik a szereplők? A kórus idős tagjai és a kórusvezető, Bob Climan.

Kinek ajánljuk? Azoknak, akik szeretnének egy olyan szívmelengető filmet látni, ami történetesen igaz is.

* * *

A csodálatos univerzum 3D

Miről szól? A 3D-s rövidfilm a naprendszerünk bolygóit és a különböző űreszközöket mutatja be.

Ki a rendező? A 3D-s technikával foglalkozó Gráner József - aki korábban még nem rendezett semmit - egy személyben jegyzi a filmet.

Kik a szereplők? Bolygók, űrállomások, effélék.

Kinek ajánljuk? Az előzetest elnézve a film vizualitása meglehetősen kezdetlegesnek tűnik, de el tudjuk képzelni, hogy űr-őrült kisgyerekek esetleg élvezhetik.