DiCaprio az agyban, Zeta-Jones az ágyban jó

Vágólapra másolva!
Megint csak két filmet kapunk: Christopher Nolan remek sci-fijét az agyakban vájkáló DiCaprióval és egy romantikus limonádét a friss húsra pályázó Catherine Zeta-Jonesszal.
Vágólapra másolva!

Eredet / Inception - 2010

Miről szól? A mások álmaiban otthonosan közlekedő Cobb és csapata különleges megbízást kap: egy gondolatot kell beleplántálniuk egy nagyvállalat örökösének a fejébe. Cobb elvállalja a feladatot, mert csak ez segíthet neki abban, hogy viszontláthassa gyermekeit.

Ki a rendező? A tudat és az emlékezet furcsaságaival már a Mementó-ban is kísérletező, továbbá a két legutóbbi Batman-filmet jegyző Christopher Nolan rendezte a filmet.

Kik a szereplők? Cobbot Leonardo DiCaprio alakítja, csapatának tagjai: Joseph Gordon-Levitt (G. I. Joe), Ellen Page (Juno), Tom Hardy (Spíler) és Dileep Rao (Avatar). Megbízójuk Ken Watanabe (Az utolsó szamuráj), az agybamászás célpontja pedig Cillian Murphy (A sötét lovag).

Kinek ajánljuk? Azoknak, akik szeretik az izgalmas thrillereket és mindenkinek, akinek elvonási tünetei vannak már, olyan rég látott jó hollywoodi filmet.

Mit mondunk még a filmről? Ha csak egy filmet nézel meg idén, Christopher Nolan Eredet-e legyen az. Az agyas sci-fi még a legcinikusabb nézőt is belerángatja ellenállhatatlan álomvilágába, és bebizonyítja, hogy Hollywoodban is kószálnak még igazi filmesek. Olvasd el kritikánkat a filmről!

* * *

Újrakezdők - Szerelmes szingli szittert keres / The Rebound - 2009

Miről szól? Sandy kétgyerekes, negyvenéves családanya, aki egy szép napon rájön, hogy a férje megcsalja. Felpakolja a gyerekeket, és Manhattanbe költözik, ahol összeismerkedik a huszonöt éves Arammal. A srácot először babysitterként alkalmazza, de aztán kezd rájönni, hogy mást is akar tőle.

Ki a rendező? Bart Freundlich, aki a Házasság a négyzeten-t és a Kapd el a kölyköt! című filmet csinálta.

Kik a szereplők? Sandyt a negyvenéves Catherine Zeta-Jones játssza, Aramot a harminckét éves Justin Bartha (a Másnaposok vőlegénye) alakítja.

Kinek ajánljuk? Egyedülálló negyvenes nőknek, akiknek egy kis reményre van szükségük.