Felgöngyölítjük Roman Polanski sötét ügyét

Vágólapra másolva!
Roman Polanski új filmjében, a Szellemíróban Ewan McGregor csak egy könyv megírására vállalkozik, de a munka során nem várt, sötét ügybe keveredik. Ha kíváncsi vagy a remek krimire, játssz velünk, hogy premier előtt nézhesd meg az [origo] filmklubban.
Vágólapra másolva!

Roman Polanski Szellemíró-ja meglehetősen nagy publicitást kapott amiatt, hogy a tavaly szeptemberben lecsukott rendező a börtönben volt kénytelen befejezni a film utómunkálatait, majd elnyerte vele a Berlinale rendezői díját - amit persze nem vehetett át személyesen, de amúgy is kijelentette, hogy soha többet nem vesz át semmilyen díjat, hiszen, amikor legutóbb ilyesmire készült (életműdíjat vett volna át a zürichi filmfesztiválon), letartóztatták.

Furcsa publicitás ide vagy oda, a Szellemíró remek kis krimi, és azok is nyugodtan beülhetnek rá, akik kiütést kapnak a csöpögős A zongoristá-tól és Polanski egyéb, a Keserű méz óta elkövetett ballépéseitől. A Szellemíró-ban a rendező megint a legjobb formáját hozza: úgy visz bele minket a sötét ügyek legmélyébe, hogy közben egyáltalán nem úgy érezzük, mintha egy krimiíró (a film Robert Harris regényén alapul) agyszüleményét látnánk. A borzongást épp az váltja ki, hogy minden olyan valószerű, hogy a végére biztosak vagyunk benne: ugyanez ugyanígy a valóságban is bármikor megeshet, vagy talán már meg is esett.

A sötét sztori a brit miniszterelnök (Pierce Brosnan) körül bomlik ki, aki pedig kibontja, az az önéletrajzát író bértollnok (Ewan McGregor), aki nem tudja megemészteni, hogy elődje gyanús körülmények közt a tengerbe veszett, és saját szakállára nyomozni kezd. Munkája során szorosan együtt kell működnie két nővel is: a miniszterelnök rámenős PR-osával (Kim Cattrall) és elhanyagolt feleségével (Olivia Williams).

Forrás: [origo]
Pierce Brosnan és Kim Cattrall a Szellemíró című filmben

Nyereményjátékunk lezárult, a helyes megfejtés a C) válasz volt:

Roman Polanski előző nagyjátékfilmje a Twist Olivér című Dickens-regény adaptációja volt.

Gratulálunk minden helyes megfejtést beküldőnek! A következő szerencsés olvasóinkat szeretettel várjuk mozipartnerükkel együtt július 14-én szerdán 20 órára a Cinema City Aréna mozi 12-es termébe (1087 Budapest, Kerepesi út 9.):

Amberboy-Kiss Virág, Andrási Katinka, Armuth Klára, Badó Csaba, Bartók Vilmos, Bernád Judit, Biczó Márton, Boros Viktória, Csáki Hilda, Csányi Zsófia, Éless Dénes, Farkasházy Dia, Fekete Andi, Feledi Anett, Ferenczy Péter, Forrai Márton, Frittmann Johanna, Gaál Mónika, Garai Zsuzsanna, Gräff Renáta, Gulyás Szabolcs, Győri Imre, Hangya Andrea, Hinel Tamás, Hopál Réka, Horváth Péter, Istók József, Jakab Ágnes Imola, Jávor Zsófia, Jeruska Zsuzsanna, Jóna Tímea, Juhász Nóra, Kecskés Eszter, Kelemen Melinda, Kiss Monika, Komjáti Kitty, Kovács Kinga, Kovács Zsolt, Kozma Regő, Kraxner Éva, László Szilvia, László Zsolt, Megyes-Abonyi Ágnes, Meliorisz Katalin, Molnár Krisztina, Mónus Mária, Nagy Péter, Németh Fruzsina, Németh Orsolya, Noé Nikolett, Nyitrai Zsuzsa, Pápay Nándor, Papp Tünde, Péter Tamás, Pocza Ildikó, Pokó Dóra, Polinszky Bálint, Reiner Attila, Rucska Ildikó, Ruskó Mónika, Silye Mónika, Simon Izabella, Susán Tamás, Szaghmeiszter Máté, Szaniszló Róbert, Szenfner-Agoston Krisztina, Szilágyi Péter, Szűcs Jánosné, Tolnai Valéria, Tóth Evelin, Urbancsek Mária, Valkóczi Károly, Valló Judit, Varga Edina, Varga Gábor, Varga Józsefné, Vidor Betti, Werly Szilvia, Winkler Barbara, Zsigoczi Péterné

Amennyiben nem látod nevedet a fenti listában, ne búsulj, még rengeteg alkalmad lesz az ingyen mozizásra!