Az Üvegtigris 3-nak már lesz sztorija

Vágólapra másolva!
Hétfőtől forgatják a karácsonykor mozikba kerülő Üvegtigris 3-at. Rudolf Péter ígérete szerint a harmadik rész nem csak abban különbözik majd az első két filmtől, hogy a főhősök öregebbek és pocakosabbak lettek, hanem abban is, hogy mozgalmasabb lesz a sztorija, három új, szemrevaló női szereplő tűnik fel benne és Kamarás Iván is színre lép.
Vágólapra másolva!

Megint eltelt öt év, megint kapunk egy Üvegtigris-filmet: hétfőtől forog a népszerű vígjáték harmadik része. Az Üvegtigris 3-at ismét Rudolf Péter rendezi, és visszatér mind a hat főhős, de állítólag lesz benne egy nagy újítás, amit a ma délelőtti sajtótájékoztatón Búss Gábor Olivér forgatókönyvíró sommázott a legfrappánsabban: "a sztorinak az az új vonása, hogy most lesz". Az alkotók érezték, hogy nem lehet csupán a hat lepattant figura bénázására építeni a folytatást, ezért egy több szálon futó sztorit írtak, amelyben, mint Rudolf elmondta: "ezt a hat szerethető balfácánt ráengedem Budapestre".

Lali és haverjai tehát otthagyják az Üvegtigris-büfét és a fővárosba jönnek, ahol egy luxusvillában, illetve egy dunai hajón zajlik majd az egyelőre titokban tartott cselekmény. Rudolf kérdésünkre elmondta, hogy társadalmi helyzet szempontjából ezt úgy kell elképzelni, hogy "ha egy nullától százig tartó skálán ábrázoljuk, amelyen nullánál helyezkedik el egzisztenciális szempontból az Üvegtigris és környéke, akkor itt a 100-ba csöppennek bele a szereplők".

A figurák alapvetően a régiek lesznek, azzal a különbséggel, hogy "öregedtünk öt évet és ezt vállaljuk. Nem kezdtük el festetni a szakállunkat, nem csinálunk úgy, mintha nem telt volna el ez az idő. Ugyanakkor az öt év nem csak az arcunkon látszik, hanem a kisebb fejlesztéseken is, amiket végrehajtottam az Üvegtigrisen. Kinek-kinek az élete kicsit változhatott időközben, de itt most főleg az az új helyzet az érdekes, amibe belekerülnek."

A film új szereplőkkel is bővül majd, melyek közül még csak Kamarás Ivánt nevezték meg az alkotók. Annyi biztos, hogy három fontos női szerep lesz a filmben (ha minden igaz, egy ismert és két ismeretlen színésznő), akikről Kovács Gábor producer még csak annyit árult el, hogy "22 és 35 év köztiek, és kellemes meglepetést jelentenek majd, elsősorban férfiszemmel, de női szemmel is". Tehát mutatós nőkről van szó, akik révén "lesznek szerelmi szálak és lesz erotika" a filmben. Az első részben meztelen felsőtesttel cameózó Kovácstól megkérdeztük, hogy felbukkan-e majd ő is a filmben, de úgy felelt, hogy most sem ő, sem felesége, Pataki Ági - aki szintén producere az Üvegtigris 3-nak - nem lesz látható a filmben, mert "a Halálkeringő-ben jó poénnak hittük, hogy betesszük Ági fotóját, de rosszul sült el".

Fotó: Hajdú D. András
Gáspár Sándor | Még több kép az Üvegtigris 3 sajtótájékoztatójáról | Fotó: Hajdú D. András

A szereplőket faggatva próbáltunk meg több információt szerezni a titokzatos nőszemélyekről, és a Gabent alakító Reviczky Gábor arra a kérdésre felelve, hogy figurájának jut-e szerelmi szál a filmben elárult annyit, hogy "a figurámból adódóan kikezdek egy nővel, de ez nem szerelem". A Rókát játszó Gáspár Sándortól pedig megtudtuk, hogy "sajnos nem" fog csajozni a figurája, sőt "nagyon magányos", és a kívülállása, ami már az első két részben is érződött valamelyest, most tovább fokozódik, mert csak a többiek utaznak Budapestre, Róka végig ottmarad a büfében.

Gáspár szerint "az Üvegtigris-nek pontosan az a bája, hogy folyamatosan beszélnek nagy tervekről és jövőképeket vázolnak föl, de gyakorlatilag egyhelyben toporognak. Rókának most is vannak tervei, de továbbra is csak a saját világában tud létezni. Bármennyire is berzenkedik ez ellen, de végül is mindannyian így érzik jól magukat a bőrükben." Rudolf ugyanezt úgy fogalmazta meg, hogy "az egész történet arról szól, hogy éljük a magunk életét, és általában elégedetlenek vagyunk azzal, amiben éppen létezünk, de ha az ember egyszer csak kilép belőle, akkor rájön, hogy tele van értékkel és ostobaság nem visszamenni." Mint ebből már sejthető is, a főhősök a film végén búcsút mondanak majd Budapestnek és visszatérnek szeretett, roggyant büféjükhöz.

Fotó: Hajdú D. András
Rudolf Péter, Szarvas József és Gáspár Sándor | Még több kép | Fotó: Hajdú D. András

Számok, adatok:

Az Üvegtigris 3 június 21-étől forog hat héten keresztül. Költségvetése kb. 300 millió forint lesz. Ebből az MMKA 55 millió forintot ad gyártási támogatásként, amit még kiegészít a normatív támogatás, amit Rudolf Péter és a film operatőre, Kapitány Iván az előző filmjeik után kap. A költségvetés 30-35%-a származik privát tőkéből, és jelen pillanatban a teljes összeg 10-15%-a még hiányzik. A film a Szuez Film forgalmazásában december 16-án, 40 kópián kerül majd a magyar mozikba. Az alkotók célja, hogy a több mint 300 ezres nézőszámot elért Üvegtigris 2 számait hozzák a harmadik résszel is.