Carrie Bradshaw kontra Nanny McPhee

Vágólapra másolva!
Sarah Jessica Parker a sivatagban pilled a barátnőivel, Emma Thompson varázsdadaként tér vissza, a londoni srácok őrült táncot ropnak, a zongorahangoló pedig a tökéletes hangszínt keresi a héten a mozikban.
Vágólapra másolva!

Szex és New York 2 / Sex and the City 2 - 2010

Miről szól? Az egykori szinglik közül Carrie a házasélet mindennapos nehézségeivel, Charlotte és Miranda a gyerekneveléssel, Samantha pedig a menopauzával küzd. Elutaznak hát Abu-Dzabiba, hátha ott izgalmasabb az élet.

Ki a rendező? Michael Patrick King, aki az első moziverziót is rendezte, korábban pedig a sorozat egyik írója és rendezője volt.

Kik a szereplők? Természetesen a négy hárpia szerepében visszatér Sarah Jessica Parker, Kristin Davis, Cynthia Nixon és Kim Cattrall. Mr. Big szerepében Chris Notht láthatjuk viszont.

Kinek ajánljuk? Azoknak, akik még az első filmtől sem ábrándultak ki ebből a löttyedt franchise-ból.

Mit mondunk még a filmről? A Szex és New York 2-ben emelik a tétet: ez a film ízléstelenebb, vontatottabb, unalmasabb és értelmetlenebb, mint a két évvel ezelőtti első film. Sarah Jessica Parker múmiája pedig könyörtelenül bosszút áll a tizenhat év feletti nézőkön. Olvasd el kritikánkat a filmről!

* * *

Nanny McPhee és a nagy bumm / Nanny McPhee and the Big Bang - 2010

Miről szól? Nanny McPhee, a varázsdada ezúttal a második világháború idején fejti ki csodálatos tevékenységét egy összesen öt megátalkodott kisgyerekkel felszerelt vidéki háztartásban.


Ki a rendező?
Az első Nanny McPhee-filmet jegyző Kirk Jonest az elsőfilmes Susanna White váltotta fel, aki korábban tévéfilmeken és sorozatokon, köztük a Pusztaház örökösei-n dolgozott.

Kik a szereplők? A dadát természetesen ismét a forgatókönyvet is jegyző Emma Thompson alakítja, a gyerekek anyukája Maggie Gyllenhaal, aki kénytelen harcoló férje (Ewan McGregor) nélkül boldogulni.

Kinek ajánljuk? Akik az első részt aranyosnak találták, valószínűleg ezen is jól fognak szórakozni.

* * *

StreetDance 3D / StreetDance 3D - 2010

Miről szól? Carlynak az az álma, hogy részt vegyen az utcai táncos bajnokságon, azonban társaival nincs hol próbálnia. Amikor egy véletlen folytán összeismerkedik egy elegáns balettiskola vezetőjével, megszületik a megoldás: Carlyék próbálhatnak a suliban, ha a növendékeket is beveszik az előadásba.

Ki a rendező? Max Giwa és Dania Pasquini, egyikük se rendezett még semmit.

Kik a szereplők? Carlyt Nichola Burley alakítja, aki korábban főleg tévésorozatokban szerepelt. Az obligát szerelmi szál másik szereplője Richard Winsor, aki hivatásos táncos. Az igazgatónőt Charlotte Rampling (Swimming Pool, Lemming) játssza.

Kinek ajánljuk? Azoknak a kiskamaszoknak, akik táncos karrierről álmodnak és nem szédülnek el a 3D-s szaltóktól.

* * *

Zongoramánia / Pianomania - 2009

Miről szól? A dokumentumfilm Stephan Knüpfernek, a Steinway zongorahangolójának egy évét mutatja be, ahogyan egy zongorát készít elő egy fontos lemezfelvételre.

Ki a rendező? A Robert Cibis és Lilian Franck dokumentumfilm-rendező házaspár csinálta a filmet.

Kik a szereplők? Knüpfer és híres zongorista kliensei, köztük Lang Lang és Alfred Brendel.

Kinek ajánljuk? Azoknak, akik élvezik, amikor bepillantást nyerhetnek egy nagyon speciális, különleges szakmába.