Szédült tini, szédítő izmok

Vágólapra másolva!
Az angol kislány leckét vesz az életből, Steve Carellnek mentenie kell az irháját, a portugál falusiak összefognak a szemét spanyolok ellen, Channing Tatum szerelmes lesz a héten a moziban. No meg a Titanic is elkezdődik.
Vágólapra másolva!

Egy lányról / An Education - 2009

Miről szól? Jenny jól nevelt iskolás lány a 60-as évek Angliájában, aki egy szép napon összeakad az idősebb, izgalmas Daviddel. A lányt teljesen elvarázsolja a világlátott férfi sármja és érdekes élete, és nagy naivan nem veszi észre, hogy David nem az, akinek mutatja magát.

Ki a rendező? Az újságíró Lynn Barber önéletrajzi cikkéből Nick Hornby írta a forgatókönyvet és a dán Lone Scherfig (Olasz nyelv kezdőknek, Wilbur öngyilkos akar lenni) rendezte a filmet.

Kik a szereplők? Jennyt a sztárság küszöbén álló Carey Mulligan (Büszkeség és balítélet, Tőzsdecápák 2) alakítja, Davidet Peter Sarsgaard (A hazugsággyáros, Bőrnyakúak) játssza. A mellékszerepekben is pompás színészeket láthatunk: Jenny apja Alfred Molina, tanárai közt megtaláljuk Emma Thompsont és Olivia Williamst, David két jó barátja Rosamund Pike és Dominic Cooper.

Kinek ajánljuk? Leginkább mindenkinek, mert nagyon kedves film, de Nick Hornby és a brit film rajongóinak kötelező.