Mel Gibson kemény, a bordély mesél

Vágólapra másolva!
Irodalmi kuplerájba kerülő erdélyi lány, gyermeke halálát bosszulni készülő Mel Gibson, a vidéki Amerikában öldöklő angyalok, szerelmes film 100 év fölött és egy újabb magyar gagyi a héten a mozikban.
Vágólapra másolva!

Bibliothéque Pascal - 2010

Miről szól? A kislányát egyedül nevelő Mona kénytelen Erdélyből Németországba utazni, azonban végül egy liverpooli bordélyban köt ki, ahonnan csak a csoda juttathatja vissza kislányához.

Ki a rendező? Ez Hajdu Szabolcs (Macerás ügyek, Fehér tenyér) ötödik nagyjátékfilmje, amely elnyerte az idei Filmszemle fődíját.

Kik a szereplők? Monát Török-Illyés Orsolya alakítja, aki Hajdu felesége és filmjeinek visszatérő szereplője, lányát közös lányuk, Hajdu Lujza játssza. Az egzotikus bordély igazgatója Sham Amram, aki főállásban utcai mutatványos a londoni Covent Gardennél.

Kinek ajánljuk? Azoknak, akik szeretik azokat az igazán nagy meséket, amik legalább annyira rettenetesek, amennyire csodálatosak.

Mit mondunk még a filmről? Olvasd el filmszemlés minikritikánkat!

Mit mond a rendező a filmről? A Szemle-fődíjas Bibliothéque Pascal rendezője elmesélte, hogy 25 éve egy zenekarban játszott a tankcsapdás Lukács Lászlóval és a cigánygyilkosságok főgyanúsítottjával. Hajdu Szabolcs elárulta, miért akar családjával Amerikába költözni, és kik azok a rendezők, akik az életüket kockáztatták a filmjeikkel. Szerinte ő aszkétaként nem hasonlít a hedonista Kusturicára, vigyázni kell, nehogy a rossz filmek telenyomják az agyunkat szeméttel, és a névtelen kommentelők nem jobbak, mint a besúgók. Olvasd el Hajdu Szabolccsal készült interjúnkat!