Tinilányok és Nicolas Cage zűrben

Vágólapra másolva!
Zűrös angol és halott amerikai tinilány, drogos nyomozó, két űrben rekedt amnéziás és rajzolt sárkányok a héten a mozikban.
Vágólapra másolva!

Akvárium / Fish Tank - 2009

Miről szól? Mia morózus kamaszlány egy brit lakótelepen, aki leginkább azt szereti, ha békén hagyják, és táncolhat. Amikor anyja beállít a legújabb pasijával, furcsa erők szabadulnak el a családban.

Ki a rendező? Ez Andrea Arnold (Red Road) második nagyjátékfilmje, amely tavaly elnyerte a zsűri díját a cannes-i filmfesztiválon.

Kik a szereplők? Miát az amatőr Katie Jarvis alakítja, akit Arnoldék egy vonatállomáson fedeztek fel, anyját Kierston Wareing (Szabad világ) játssza. A pasi Michael Fassbender (Becstelen brigantyk, Éhség).

Kinek ajánljuk? Azoknak, akik szeretik a Mike Leigh-féle érzékeny, realista brit filmeket.

Mit mondunk még a filmről? Andrea Arnold, aki néhány éve Oscart kapott az egyik kisfilmjéért, most ezer rétegből összetapasztott, lírai filmet csinált az essexi lakótelepről és egy tizenöt éves, lepattant kiscsajról, aki azt hiszi, egyszer táncos lesz belőle. Remek színészek, szívszorító képek, életszerű, túlkapásoktól mentes sztori. Olvasd el a kritikánkat!