Nyomassz kecskéket George Clooney-val!

Vágólapra másolva!
Ha kíváncsi vagy az első olyan filmre az iraki háborúról, amelynek főszereplői közt kecskék is találhatók, játssz velünk, hogy jegyet nyerhess a Kecskebűvölők premier előtti vetítésére az [origo] filmklubba.
Vágólapra másolva!

A Kecskebűvölők teljes élvezetéhez nem árt, ha olyan befogadói állapotba hozzuk magunkat, amelyben semmit sem veszünk komolyan és semmit sem kérünk számon. Ez ugyanis egy olyan háborús vígjáték, amelyben sem háborúból, sem konkrétan vicces dumákból nem kapunk túl sokat. Inkább bizarr helyzetekre és játékos furcsaságokra kell készülni. És a nyugtalanító tudatra, hogy a film részben megtörtént eseményeken alapul.

Leginkább egy paranormális eszközöket alkalmazó szuperegységről hadováló exkatonáról (George Clooney) és a hozzá verődő riporterről (Ewan McGregor) szól a film, de kulcsszerepben bukkan fel a szételesdézett agyú Jeff Bridges és az idétlen bajszot viselő, agresszív Kevin Spacey is. Valamint Stephen Lang, akin már meg se rökönyödünk, amikor megpróbál nekifutásból átjutni egy falon.

A film rendezője, Grant Heslov inkább színészként és George Clooney producer partnereként (együtt csinálták a Good Night, and Good Luck.-ot és a Bőrfejek-et) ismert, és bár rövidfilmeket és tévésorozatot csinált már, ez az első nagyjátékfilmje. De mint elmondta, nem is annyira a kreatív döntések okoztak számára nehézséget, inkább a rémes időjárás a forgatás közben - pechjükre az egyik forgatási napon havazni kezdett a sivatag kellős közepén -, és persze a kecskecasting, amikor vagy száz állat közül kellett kiválogatnia a neki szimpatikusakat.

* * *

Ha szeretnéd megtekinteni a Kecskebűvölők című filmet az [origo] filmklub március 23-ai vetítésén, nem kell mást tenned, mint megválaszolni az alábbi kérdést, s a helyes választ a lakcímeddel együtt elküldeni a [email protected] címre. A levél tárgya "Kecskebűvölők" legyen, egy olvasó csak egy választ küldhet be.

Forrás: [origo]
Kevin Spacey és George Clooney a Kecskebűvölők című filmben

Nyereményjátékunk lezárult, a helyes megfejtés az A) válasz volt:

Stephen Lang az Avatar című filmben játszott kemény katonát a közelmúltban.

Gratulálunk minden helyes megfejtést beküldőnek! A következő szerencsés olvasóinkat szeretettel várjuk mozipartnerükkel együtt március 23-án kedden 20 órára a Cinema City Aréna mozi 7-es termébe (1087 Budapest, Kerepesi út 9.):

Aschenbrenner Brigitta, Balia Zoltán, Bartha Janka, Berkes Áron, Birkás Anikó, Bodó Zsuzsanna, Bolla Róbert, Czeiner Petra, Csenge Tamara, Csollák Dezső, Csontos Richard, Ekker Tímea, Galayda Wendel, Gasparik Szilvia, Gräff Renáta, Guzsaly Attila, Győri Andrea, Hartyáni Lilla, Hegedűs Karolina, Herendi Melinda, Hevér Beáta, Hild Agnes, Horváth András, Horváth Éva, Jaczina Zsuzsa, Józsa Jetta, Juhász János, Kanyó Hanna, Karacs Magdolna, Katona Anita, Kecskés Eszter, Kelemen Zsolt, Kelenföldi Vanda, Kiss Imre, Kiszler Ferenc, Kléh Gyöngyvér Emília, Kléri Judit, Kondás Ágnes, Kórik Gábor, Linter Szabina, Madacsay Krisztina, Majsai Rita, Michel Katalin, Mitkov LÁszló, Mogyorósi Ildikó, Molnár Ferenc, Molnár Zsuzsanna, Nagy Annamária, Nagy László, Patócs Renáta, Peregovits Vera, Perger László, Pinke György, Pohli Viktória, Póta Kristóf, Proniewicz Andrea, Rabatin Miklós, Rácz Krisztina, Rapp Zoltán, Resch Marcell, Robitz Roxana, Robotos Petronella, Romoda Klára, Rucska Ildikó, Suha Diána, Szabó Barbara, Szabó Judit, Szurominé Dr. Korecz Andrea, Szvath Zsófia, Veres Dóra, Viktor Andrea, Vizi Tamás, Wolcz Katalin, Zahuczky Zita, Zarand Kornél

Amennyiben nem látod nevedet a fenti listában, ne búsulj, még rengeteg alkalmad lesz az ingyen mozizásra!