Vágólapra másolva!
Augusztus 20-án végre megérkezik a hazai mozikba is Quentin Tarantino nácivadász csapata, élén Brad Pitt-tel. Ha szeretnéd két nappal korábban látni a Becstelen brigantykat, játssz velünk, hogy jegyet nyerhess az [origo] filmklub premier előtti vetítésére.
Vágólapra másolva!

A Becstelen brigantyk-at már agyondicsértük cannes-i premierje után, az azóta egy kicsit újravágott változatot még nem láttuk ugyan, de a különbség állítólag olyan minimális, hogy biztosak vagyunk benne, a moziváltozat sem kevésbé zseniális, mint a fesztiválverzió volt. Feltehetően mindenki tudja már, de azért újra elmeséljük, hogy Quentin Tarantino második világháborús filmje egy csapat nácivadászról szól, akik szeretik megskalpolni áldozataikat.

A brigantyk vezérét a vicces déli akcentussal beszélő Brad Pitt alakítja, csapatának tagja többek közt Eli Roth, aki a nácikat baseball-ütővel szokta kilapítani, valamint a jóképű Michael Fassbender és Til Schweiger is. A brigantyktól függetlenül nácipusztításra adja a fejét az általában bájos, itt viszont kemény Mélanie Laurent is, aki elsősorban családja kiirtását akarja megbosszulni, és a női náciellenes vonalat erősíti Diane Kruger is, aki egy német filmsztárt alakít. A legjobb figurát, a kegyetlen zsidóvadászt az ismeretlen osztrák színész, Christoph Waltz kapta, aki felejthetetlen főgonosz a vásznon.

A Becstelen brigantyk talán Tarantino eddigi legérettebb filmje, ami sok külsőségben különbözik korábbi munkáitól, ennek ellenére a rendező aligha tagadhatná le. Például ki más volna olyan bátor, hogy átírja a történelmet? Tarantino ezzel kapcsolatban elegáns magyarázattal rukkolt elő: "... rájöttem, hogy a figuráim nincsenek tudatában, hogy a történelem részét képezik, és nem tudják, hogy mi lesz az események kimenetele. A figuráim megváltoztathatják a történelmet, mert ami a filmemben történik, nem történt meg az életben, mert nem léteztek ezek a figurák. Ha viszont léteztek volna, másképp alakulhattak volna a dolgok."

Forrás: [origo]
Mélanie Laurent a Becstelen brigantyk-ban

Nyereményjátékunk lezárult, a helyes megfejtés az A) válasz volt:

Eli Roth a Halálbiztos című korábbi Tarantino-filmben szerepelt.

Gratulálunk minden helyes megfejtést beküldőnek! A következő szerencsés olvasóinkat szeretettel várjuk mozipartnerükkel együtt augusztus 18-án kedden 20 órára a Palace Westend mozi 4-es termébe (1062 Budapest, Váci út 1-3.):

Ádám Hédi, Adorján Nóra, Amann Richárd, Bak Rita, Balázs Boglárka, Borcsiczky Zsuzsa, Buca Lilla, Danka József, Dévényi Patrícia, Fekete Andi, Furka Andrea, Gál Tibor, Gerebenics Nóra, Giczi József, Gyarmati Gábor, Győri Ágnes, Halasi Annamária, Hauser Edit, Heiser Krisztina, Horváth Tamás, Izing Jenő, Jeruska Zsuzsanna, Kalocsay Gergely, Kaufman Ildikó, Kelenföldi Vanda, Kis Norbert, Kiss József, Kiss-Sponga Tamás, Klikk András, Koczó Réka, Konarik Júlia, Korozmán Zsolt, Kovács Ildikó, Láng Eszter, Langó Károly, Lapath Katalin, László Katalin, Lieszkovszky Mária, Lovasi Csilla, Luchesi Eszter, Ludányi Gábor, Magyar Sándor, Michel Katalin, Nagy Ilona Eszter, Nagy Károly, Néveri Katalin, Pásztorka Géza, Peltzer Vilmos, Perkó Balázs, Pesti Ildikó, Rácz Krisztina, Ring Roland, Schönberger Ádám, Schvanner Éva, Simai Anikó, Skoda Orsolya, Slavic Károly, Solt Áron, Tasch Orsolya, Tátraházi Rita, Toman Balázs, Tóth Krisztina, Török Bálint, Träger Veronika, Tuka Boglárka, Tutor Mihály, Varga Ágnes, Vereckei Zoltán, Vorák Anita, Zahuczky Zita

Amennyiben nem látod nevedet a fenti listában, ne legyél szomorú, még rengeteg alkalmad lesz az ingyen mozizásra!