Vágólapra másolva!
Nem árt, ha mindenki tisztában van vele, milyen súlyos következményekkel járhat egy túlzásba vitt legénybúcsú. Már csak ezért is ajánlatos megnézni a Másnaposok című vígjátékot, amit a szerencsés velünk játszók ingyen tehetnek meg az [origo] filmklub premier előtti vetítésén.
Vágólapra másolva!

Elfajzó legénybúcsút láttunk már párat a vásznon (pl. Ronda ügy, Shop-stop 2), de most egy olyan szokatlan haverkomédiát kapunk, amelyben az alkohol homályába vesző legénybúcsú következményeivel szembesülünk a film három főhősével együtt. A Másnaposok-ban ugyanis nem a Las Vegas-i buli, hanem annak másnapja a lényeg: a vőlegénynek nyoma veszett, a szállodai lakosztály feldúlva, és a három bulizó nem emlékszik semmire. Kesergésre azonban nincs idő: 48 óra múlva esküvő, és nem ártana, ha a vőlegény is részt venne rajta.

Todd Phillips (Starsky és Hutch, Balek-suli) filmjének nem csak a sztorija, a szereposztása is rendhagyó: a bejáratott hollywoodi szépfiúk helyett ritkábban látott arcokat keresett a vígjátékhoz. Bradley Cooper (Alias, Nem kellesz eléggé) és Ed Helms (Andy Bernard az amerikai Office-ból) játsszák a vőlegény (Justin Bartha) két legjobb barátját, akik kénytelenek magukkal vinni a bulira a vőlegény jövendőbeli sógorát (Zach Galifianakis komikus), annak ellenére, hogy nem rajonganak a debilgyanús ismerősért.

A rendező a Cinematicalnak adott interjúban bevallotta, hogy ő a felelős a film sok durvaságáért, melyek eredetileg nem voltak benne a forgatókönyvben: "az első verziót bárki megnézhette volna, aki elmúlt tizenhárom ... de én azt akartam, hogy elszabaduljon az őrület, egy Vegas-i legénybúcsú nem tizenhárom éveseknek való. ... Azt hiszem, a vígjátékrendezők általában szükségét érzik, hogy igazolják valamivel a szereplők kilengéseit, de én odavagyok a kilengésekért, szerintem nem kell igazolni őket."

ForrA!s: [origo]


Nyereményjátékunk lezárult, a helyes megfejtés a B) válasz volt:

Ed Helms alakítja a Másnaposok-ban Stu Price-t, a kedves, de örökké feszült fogorvost.

Gratulálunk minden helyes megfejtést beküldőnek! A következő szerencsés olvasóinkat szeretettel várjuk mozipartnerükkel együtt június 16-án kedden 20 órára a Palace Duna Plaza mozi 5-ös termébe (1138 Budapest, Váci út 178.):

Bagi Tamás, Bagyánszki László, Bajtek Rózsa, Baltavári Norbert, Bardon Alexandra, Bedekovits Tibor, Berki Csilla, Bertalan Viola, Berze Péter, Birkás Anikó, Bolla Róbert, Boltresz Balázs, Czipó Zsolt, Czmór István, Csereklye Zoltán, Csiki Berta, Danyi Melinda, Deák Dóra, Dobos Éva, Éder Zsuzsi, Énekes Diána, Fálmon Erika, Farkas Ágnes, Gál Ferenc, Galkó Marcsi, Gerzsenyi Éva, Gombos Csilla, Gyuriss Gábor, Hamrani Sofiane, Horváth Éva, Illyés Szabolcs, Imre András, Káncz Anna, Kaposvári Viktória, Kis Anikó, Klacsán Lajos, Kósa András, Kovács Éva, Kováts Tibor Balázs, Kövesdi Terézia, Kriszti, Kun Róbert, Kürti Roland, Lelkes Csilla, Lenhardt Dóra, Magyar Viktoria, Makó Ibolya, Mannheim Patrícia, Mede Mariann, Mitkov László, Nagy Márton, Németh András, Paraszt János, Pichler Livia, Pózmány Panna, Rencsár Emese, Ruscsák Ágnes, Sajti László, Sprenc Balázs, Suha Diána, Szabó Annamária, Szilicsány Nóri, Szűcs Zsuzsanna, Takács Zita, Tatai Zsombor, Tóth Anikó, Ujlaki Emese, Várbíró Péter, Varga Marci, Várnai Csilla, Villás Annamari

Amennyiben nem látod nevedet a fenti listában, ne legyél szomorú, még rengeteg alkalmad lesz az ingyen mozizásra!