Vérszagra gyűlnek

Vágólapra másolva!
Tegnap került a hazai könyvesboltokba az Alkonyat-sorozat Újhold című második kötete. A regényből készülő film már javában forog, összeállításunkban bemutatjuk a legfontosabb újonnan érkező szereplőket, akiknek kilétére már régóra kíváncsiak az Alkonyat-rajongók.
Vágólapra másolva!

A Volturik

Dakota Fanning (Jane)

Forrás: [origo]

Milyen filmekből ismerhetjük? Nagydumás kiscsajok, Világok harca, Bújócska

Kit játszik? A szépséges Jane-t, aki ikertestvérével, Alec-kel együtt a Volturi testőrség legfontosabb embere. Különleges képessége, hogy láthatatlan erejével fizikai fájdalmat képes okozni bárkinek, amit előszeretettel alkalmaz is. Jane-t és testvérét annak idején a máglyahaláltól mentették meg a Volturik, Aro ezért kénytelen volt nagyon fiatalon vámpírrá változtatni őket.

+ + +

Noot Seear

Forrás: [origo]

Kit játszik? Heidit, a Volturi testőrség gyönyörű, hosszúlábú vámpírnőjét, aki szépségével csalogatja magához a Volturiknak szánt áldozatokat. A könyvben különösebb jelentősége nincs a karakterének, úgyhogy az egyébként modellként dolgozó Noot színészi debütálása nem fog nagy erőfeszítéseket igényelni, csak saját magát kell hoznia.

+ + +

Jamie Campbell Bower (Caius)

Forrás: [origo]

Milyen filmből ismerhetjük? Sweeney Todd - A Fleet Street démoni borbélya

Kit játszik? Caiust, a három Volturi vezér egyikét. (A másik kettő Aro és Marcus) A művelt és nagy hatalommal rendelkező Volturik talán a legöregebb vámpírok, tógában járnak, testük törékenynek tűnik, bőrük sápadt és csaknem átlátszó, hajuk hosszú, szemük vérvörös. Őket tartják a vámpír-társadalom uralkodó családjának, akik az olaszországi Volterrából mozgatják a szálakat. Caius nem különösebben szívleli Bellát.

+ + +

Michael Sheen (Aro)

Forrás: [origo]

Milyen filmekből ismerhetjük? Underworld-sorozat, A királynő, Frost/Nixon

Kit játszik? Arót, a Volturik vezetőjét. Különleges képessége, hogy egyetlen érintéssel tudja egy ember minden gondolatát. Az önző és ravasz Aro körmönfont praktikákkal próbálja magához csábítani a természetfölötti képeséggel rendelkező vámpírokat vagy kijátszani egymás ellen őket. Carlisle Cullen egy időben Aro barátja volt, de "vegetáriánus" beállítottsága miatt megvált a Volturiktól.

+ + +

Daniel Cudmore (Felix)

Forrás: [origo]

Milyen filmekből ismerhetjük? X-Men 2, X-Men - Az ellenállás vége

Kit játszik? Felixet, a Volturi testőrség kegyetlen és faarcú gorilláját, aki a Volturik többségével ellentétben nem rendelkezik különleges képességgel, azon kívül hogy nagydarab és erős.

+ + +

Cameron Bright (Alec)

Forrás: [origo]

Milyen filmekből ismerhetjük? Születés, Godsend - A teremtés klinikája

Kit játszik? Alecet, a Volturik testőrségének vezérét, Jane ikertestvérét, akit Aroék még gyerekkorukban szemeltek ki későbbi feladatára. Jane-hez hasonlóan ő is nagyon erős természetfölötti képességgel rendelkezik: ellenségei érzékszerveit teljesen el tudja vágni a valóságtól, ha ő úgy akarja, az áldozata nem lát, nem hall, nem beszél.

- - - - -

A farkasok

Alex Meraz, Chaske Spencer, Bronson Pelletier és Kiowa Gordon

A farkasokat játszó minden színész kiválasztásánál fontos szempont volt, hogy csörgedezzen némi igazi indián vér az ereikben és hogy bírják a kellemetlen hideg és esős időjárást félmeztelenül rohangálva az erdőben, mivel a vérfarkasok gyakran tesznek így.

Chaske Spencer (Sam Uley)

Kit játszik? Sam Uley a farkasfalka alfahímje és fontos szerepet játszik az Újhold elejétől kezdve. Ő a legidősebb és legtapasztaltabb a fiatal farkasok közül és ő az, aki először tudja meg, mit jelent igazán beleszeretni egy nőbe. A gimi alatt ő volt Leah Clearwater pasija, később Emiliy vőlegénye.

+ + +

Alex Meraz (Paul)

Kit játszik? 16 éves Paul a harmadik farkasember, a falka legforrófejűbb tagja.

+ + +

Kiowa Gordon (Embry)

Kit játszik? Embry, Jacob legjobb barátja, a negyedik fiú, aki a La Push-beli rezervátum fiatal indiánjai közül farkasemberré válik. Habár átalakulása némi zavart okoz a közösségben, mivel anyja nem odavalósi, apja nyilvánvalóan egy köztiszteletben álló indián, aki félrelépett.

+ + +

Bronson Pelletier (Jared)

Kit játszik? Jared a második, aki farkassá változik, Sam Uley után. Különösebb szerepe nincs a könyvben, de a filmben talán nagyobb szerepet kap, hiszen Leah Clearwater kiesik, a híresztelésekkel ellentétben nem hogy Vanessa Hudgens nem fogja játszani, hanem senki sem, a forgatókönyvíró ugyanis nem vette bele ezt a figurát a filmbe.

- - - - -

Az indiánok

Graham Greene (Harry Clearwater)

Forrás: [origo]

Milyen filmekből ismerhetjük? Farkasokkal táncoló, Viharszív, Maverick

Kit játszik? Harry Clearwatert, a Quileute törzs egyik öregjét, Bella apjának horgász-haverját. Harry a két farkas, Seth és Leah Clearwater apja, aki többször szolgál kényelmes ürügyként Bellának apja távoltartására.

+ + +

Tyson Houseman (Quil)

Forrás: [origo]

Kit játszik? Quilt, a Quileute törzs fiatalját, aki maga is farkas és Jacob Black legjobb barátja.

+ + +

Tinsel Korey (Emily)

Forrás: [origo]

Milyen filmből ismerhetjük? A kulcsfigura

Kit játszik? Emily szintén Quileute indián és Sam Uley, a falkavezér menyasszonya, másodunokatestvére a Clearwater testvéreknek. Fél arcát sebhely csúfítja, egy állítólagos medvetámadás nyoma, de mindenki tudja, hogy ki volt az igazi tettes. A falka anyukája, aki főz és mindenki gondját viseli.

- - - - -

Filmklub a Twitteren: Itt nyomatjuk a korszerű mikrobloggolást, kövess minket!