Támadnak a franciák

Vágólapra másolva!
A hétvégi francia filmnapok felhozatalából négy film máris megérkezik a mozikba, de annak sem kell elkenődnie, akit nem érint meg a gall filmművészet, mert öt másik premierfilmet is kapunk. Jön Kate Winslet Oscar-díjas alakítása, a Bridget Jonest recikláló Renée Zellweger, a tinilányokat boldogító Miley Cyrus és még egy rakás részegen dajdajozó lett is.
Vágólapra másolva!

Az osztály / Entre les murs - 2008

Miről szól? Egy tanév egy sokféle etnikumot felvonultató párizsi gimnázium életéből konfliktusokkal és kedves pillanatokkal.

Ki a rendező? A többek közt az Emberi erőforrások-at és az Időbeosztás-t jegyző Laurent Cantet, aki Arany Pálmát is kapott ezért.

Kik a szereplők? A főszereplő tanárt Francois Bégaudeau alakítja, aki a film alapjául szolgáló memoárt is írta. Mellette főleg amatőrszereplők bukkannak fel.

Kinek ajánljuk? Azoknak, akik értelmes szórakozásra vágynak, és akiknek tetszett a Fél Nelson.

Mit mond a rendező a filmről? Az Arany Pálmás Az osztály rendezője elmesélte nekünk, hogyan építgetett egy év alatt filmet egy párizsi tanár memoárjából. Közben elárulta, hogy miért nem akar ezentúl színészekkel dolgozni, hogy mi a különbség ribanc és ribanc között, és hogy miért van mostanában közelebb egymáshoz a valóság és a film. Olvasd el Laurent Cantet-vel készült interjúnkat!